מרק משגע של חצילים קלויים

כל פעם כשמגיע איזה גל קור בא לי מרק. זה מחמם, זה משפחתי וזה משביע. קשה לי להתנתק מהקשר בין קור למרק. לא בטוח שבא לי לאכול מרק כשחם אבל האמת היא שיש מרקים קרים ויש מרקים שמתאימים גם לקיץ (גספצ'ו לדוגמה).

מעבר לכך שמרק דורש מזג אויר מסויים הרבה פעמים מדובר במשהו שקל להכין. הרבה פעמים אני מוצא את עצמי מכין מרק בלי מתכון מירקות שיש בבית. מטגן בצל, גזר וסלרי (או מה שיש), מוסיף את יתר הירקות, מבשל חצי שעה עד שעה ובסוף טוחן בבלנדר מוט או שלא.

מזמן שמעתי על מרק חצילים אבל האמת היא שזה היה נראה לי מאוד מוזר ולכן לא התעמקתי בו. רק לאחרונה התחלתי לחקור את המרק הזה ומסתבר שזהו מרק מדהים עם טעמים קלויים ומעושנים. נוסף לכך מדובר במרק קל מאוד להכנה ויכול להוות פתרון לארוחת צהריים או ערב למשפחה.

לפני שנתחיל אני רוצה להדגיש שאין כמו חציל קלוי על להבת גז פתוחה. לא תנור, לא מנגל ולא פלאנצ'ה. כל אלו יעשו את העבודה בצורה חלקית בהשוואה לקליה של החציל על להבת גז פתוחה. נכון, אני מבין שזה מלכלך אבל זה שווה – תאמינו לי. עוברים עם חתיכת נייר סופג כמה רגעים לאחר שהחציל ירד מהאש וזהו! הכיריים נקיות כשהיו.

אז מה דרוש לנו בשביל ההפקה הזו שתיתן לנו 4-6 מנות של מרק חצילים?

  • 2 חצילים בינוניים מבריקים וקלים
  • 2 תפוחי אדמה בינוניים או 3 קטנים יותר
  • 1 בצל בינוני או שניים קטנים
  • 1 כרישה (לא חובה)
  • 4-5 כפות שמן זית ועוד קצת להגשה
  • 3 שיני שום
  • אחת וחצי כפיות מלח או לפי הטעם
  • חצי כפית פלפל
  • כמה ענפי תימין
  • 5 כוסות של ציר ירקות או ציר עוף או מים
  • כמה גבעולי עירית לקישוט של המנה (לא חובה)
רשימת החומרים: חצילים, תפוחי אדחה, בצל, כרישה, תימין, שמן זית, מלח, פלפל ושום…אפשר להוסיף ציר ואפשר גם מים…

שנתחיל? פחות משעה וחצי ויש לכם מרק משגע!

  • קולים את החצילים על להבת גז פתוחה. הופכים אותם מדי פעם שכל צידי הקליפה ייחרכו. קליית החצילים אמורה לקחת 10 דקות לפחות. אנו רוצים את החציל רך, עם סדקים בקליפה ומפוייח. אפשר גם לקלות בתנור בחום גבוה או על הפלאנצ'ה או על המנגל אבל שוב, אין כמו קליית חציל על להבה פתוחה.
קולים את החצילים על להבת הגז…איזה ריח מטורף זה עושה בבית…
  • מעבירים את החצילים הקלויים למסננת לניקוז נוזלים במשך כמה דקות.
לאחר הקלייה שמים את החצילים במסננת לניקוז הנוזלים…

  • קולפים את החצילים. זה לא נורא אם נשארת קליפה על החציל פה ושם. זה יוסיף לטעם המעושן של המרק.
קולפים את החציל…אפשר להשאיר חלק קטן מהקליפה וזה יוסיף לטעם המעושן…
  • קולפים וכותשים את שיני השום.
  • קולפים את תפוחי האדמה וחותכים לקוביות גדולות של 1 סנטימטר. אין צורך לדייק בחיתוך.
  • קולפים וקוצצים את הבצל.
  • חוצים את הכרישה, שוטפים אותה היטב וקוצצים אותה.
תפוחי האדמה, הבצל והכרישה קצוצים…
  • כותשים את שיני השום.
  • בסיר בינוני מחממים את 4-5 כפות שמן הזית ומוסיפים את הבצל והכרישה. מטגנים אותם מספר דקות בחום בינוני עד שהם משחימים מעט.
מחממים את השמן…
מתחילים לטגן את הבצל והכרישה…
הבצל והכרישה קיבלו צבע…
  • מוסיפים לסיר את התימין והשום ומטגנים אותם תוך עירבוב כדקה. את גבעולי התימין אפשר לקשור לצרור אחד שיהיה אפשר להוציא בקלות לאחר מכן (לא חובה).
הוספנו את התימים והשום…מטגנים אותם דקה תוך עירבוב…
  • מוסיפים את החצילים ומטגנים 2-3 דקות.
מטגנים את החצילים 2-3 דקות…
מערבבים אותם תוך כדי טיגון…
  • מוסיפים את תפוחי האדמה ומטגנים 2-3 דקות.
תפוחי האדמה נכנסו…
מטגנים אותם 2-3 דקות…
  • מוסיפים ציר או מים.
אני הוספתי מים…זה יוצא מרק מצויין גם בלי ציר…
  • מתבלים במלח ופלפל.
  • מכסים את הסיר ומבשלים את המרק במשך כשעה.
מבשלים כשעה בסיר מכוסה…
  • לאחר כשעה מוציאים את גבעולי התימין מהמרק.
דגים את גבעולי התימין ומוציאים אותם…
  • טוחנים את המרק בבלנדר מוט. אפשר לטחון ממש למשהו מיימי ואפשר לטחון חלקית כך שישארו חתיכות נגיסות.
טוחן את המרק בבלנדר מוט…
  • טועמים ומתקנים תיבול.
  • מגישים את המרק עם זילוף של שמן זית ועירית קצוצה (לא חובה). לחילופין אפשר לזלף שמן זית וקצת פטרוזיליה או לפזר פפריקה. אני מגיש כאן בתוך לחם שאת המתכון שלו אפרסם ממש בקרוב.
איזה יופי…
המרק תוך לחם…ממש ארוחה שלמה…
זה כל כך טעים…
ממש כך…
בתיאבון…

והמתכון בקצרה: מרק משגע של חצילים קלויים

  • קולים את החצילים על להבת גז פתוחה. הופכים אותם מדי פעם שכל צידי הקליפה ייחרכו. קליית החצילים אמורה לקחת 10 דקות לפחות. אנו רוצים את החציל רך, עם סדקים בקליפה ומפוייח. אפשר גם לקלות בתנור בחום גבוה או על הפלאנצ'ה או על המנגל אבל שוב, אין כמו קליית חציל על להבה פתוחה.
  • מעבירים את החצילים הקלויים למסננת לניקוז נוזלים במשך כמה דקות.
  • קולפים את החצילים. זה לא נורא אם נשארת קליפה על החציל פה ושם. זה יוסיף לטעם המעושן של המרק.
  • קולפים וכותשים את שיני השום.
  • קולפים את תפוחי האדמה וחותכים לקוביות גדולות של 1 סנטימטר. אין צורך לדייק בחיתוך.
  • קולפים וקוצצים את הבצל.
  • חוצים את הכרישה, שוטפים אותה היטב וקוצצים אותה.
  • כותשים את שיני השום.
  • בסיר בינוני מחממים את 4-5 כפות שמן הזית ומוסיפים את הבצל והכרישה. מטגנים אותם מספר דקות בחום בינוני עד שהם משחימים מעט.
  • מוסיפים לסיר את התימין והשום ומטגנים אותם תוך עירבוב כדקה. את גבעולי התימין אפשר לקשור לצרור אחד שיהיה אפשר להוציא בקלות לאחר מכן (לא חובה).
  • מוסיפים את החצילים ומטגנים 2-3 דקות.
  • מוסיפים את תפוחי האדמה ומטגנים 2-3 דקות.
  • מוסיפים ציר או מים.
  • מתבלים במלח ופלפל.
  • מכסים את הסיר ומבשלים את המרק במשך כשעה.
  • לאחר כשעה מוציאים את גבעולי התימין מהמרק.
  • טוחנים את המרק בבלנדר מוט. אפשר לטחון ממש למשהו מיימי ואפשר לטחון חלקית כך שישארו חתיכות נגיסות.
  • טועמים ומתקנים תיבול.
  • מגישים את המרק עם זילוף של שמן זית ועירית קצוצה (לא חובה). לחילופין אפשר לזלף שמן זית וקצת פטרוזיליה או לפזר פפריקה. אני מגיש כאן בתוך לחם שאת המתכון שלו אפרסם ממש בקרוב.

אהבתם את המרק? אולי תרצו סיגרים של כבד עוף ליד או תפוחי אדמה אפויים עם פטנט הכי קראנצ'י שיש?

אם אהבתם אשמח לדעת (גם אם לא).

אם הכנתם אשמח שתשתפו איתי את הרשמים שלכם ו/או תמונה.

אם אתם מוצאים שהמתכון הזה מעניין לכם אשמח אם תרשמו לעידכונים במייל. עושים את זה פה למטה או בצד, מקבלים מייל לכתובת הדואר שרשמתם ומאשרים אותו. זה יבטיח שתקבלו מתכונים חדשים שלי היישר אליכם!

בתיאבון!

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s

אתר זו עושה שימוש ב-Akismet כדי לסנן תגובות זבל. פרטים נוספים אודות איך המידע מהתגובה שלך יעובד.