ניוקי עננים מטורף

איזה כייף זה ניוקי. הוא לא חייב אפילו רוטב מיוחד ומסובך ועומד בפני עצמו כמנה טעימה. מי לא מבשל ניוקי ואז טועם אחד או שניים מיד כשהם יוצאים מהסיר? 🙂

לעניות דעתי ניוקי קנוי, כזה באריזת וואקום, זה ממש טעים. ממש כמו שפסטה יבשה היא ממש טעימה.

אבל…ויש אבל…אפשר להכין לבד ניוקי טעים פי אלף! בימינו קוראים לניוקי כזה "ניוקי עננים" כי ביס ממנו מרגיש כאילו אוכלים ענן. בעצם מבשלים או אופים תפוחי אדמה, מסירים את קליפתם, מערבבים עם קמח, ביצים, מלח וקצת פרמזן ויוצרים צורות. זה לא ממש קשה. לאחר מכן מבשלים במים עם מלח כמו ניוקי קנוי.

אבל…ושוב יש אבל 🙂 …אפשר לשדרג גם את הניוקי עננים הזה. אפשר לבשל את אותו ניוקי שהכנו ואז לצפות אותו בשמן זית מתובל ולאפות בחום גבוה בתנור. מה שיקרה זה שהמים שאצורים בניוקי ביחד עם החום הגבוה ייצרו ניוקי מנופח שבאמת אי אפשר להפסיק לאכול.

אני הכנתי את הניוקי הזה פעמים רבות וכל פעם השתוממתי שלא נשאר כלום, פשוט כלום. כל פעם הכנתי כמות כפולה מפעם קודמת ובכל זאת לא נשאר כלום. אנשים פשוט לא יכולים להפסיק לאכול את הדבר המופלא הזה.

לאחרונה יצא לי להעביר סדנא איטלקית בגוון אישי שלי ונחשו מה היה הדבר שהכי נטרף? 🙂

למתכון הזה חייבים משקל – זה חשוב ביותר לקבלת תוצאה לא פחות ממהממת.

ועוד משהו: שנים התעמקתי בנושא הניוקי כאשר ניסיתי מתכונים שונים – חלקם הצליחו וחלקם לא כל כך. תמיד הייתי רואה תוכניות בישול בטלויזיה ומתפלא איך הניוקי מצליחים לכל אותם שפים פעם אחר פעם. אני אגלה לכם את הסוד לניוקי מוצלח: הסוד הוא להוסיף לניוקי כמות קמח וביצים מדודה לפי המתכון. לא להתפתות בשום אופן להוסיף עוד מעבר למה שרשום. באיזשהו שלב בעירבוב הכל מתאחד ואז אם ממשיכים אפילו קצת הבצק נעשה רטוב וכאילו דורש עוד קמח. לא להתפתות לעשת את זה. איפוק הוא שם המשחק במקרה זה!

באל לכם כאלו ניוקי? אז בואו נתחיל. שעתיים ויש לכם מנה מפוארת שאי אפשר להסיק לאכול!

אז מה דרוש לנו בשביל כמות יפה של ניוקי עננים אפוי כזה?

  • שני קילוגרם תפוחי אדמה
  • 2-3 ביצים (כמות מדוייקת בהסבר בהמשך)
  • 250-500 גרם קמח (כמות מדוייקת בהסבר בהמשך)
  • 50-80 גרם פרמזן (כמות מדוייקת בהסבר בהמשך)
  • 1-2 כפיות מלח (כמות מדוייקת בהסבר בהמשך)
  • עוד מלח למים של בישול הניוקי
  • שמן זית לפי הצורך
  • ענף קטן של מרווה או רוזמרין (לא חובה אבל מוסיף)
רשימת החומרים: תפוחי אדמה, ביצים, קמח, פרמזן, מלח, שמן זית ומרווה (או רוזמרין)…

כמויות החומרים תלויות בכמות תפוח האדמה שנקבל אחרי האפייה והקילוף שלו ולכן הן לא קבועות – תיכף תבינו למה הכוונה.

שנתחיל? תופתעו מה שתקבלו ממרכיבים כה פשוטים וזמינים.

  • מחממים תנור לחום של 220 מעלות.
  • שוטפים את תפוחי האדמה ומניחים על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה (נייר האפייה לא חובה).
תפוחי האדמה על נייר האפייה…
  • מכניסים את תפוחי האדמה לתנור החם (220 מעלות) ואופים שעה בערך. אנו אמורים לקבל תפוחי אדמה שחומים עם קליפה תפוחה שאם ננעץ בהם מזלג או סכין הוא יחדור בקלות וללא התנגדות. ממש פירה בתוך הקליפה. אם לאחר שעה תפוחי האדמה לא במצב זה ממשיכים באפייה שלהם עוד ככל שצריך. לא מכבים את התנור כי נזדקק לו עוד מעט.
תפוחי האדמה אפויים…בודקים אותם עם מזלג…
  • קולפים את תפוחי האדמה בעודם חמים. אפשר לעשות זאת בכל דרך אבל אני ממליץ על השיטה הבאה: חוצים את תפוחי האדמה לאורך, לוקחים חתיכת נייר סופג ובעזרתו דוחפים את בשר תפוח האדמה מבעד לקליפה כפי שאפשר לראות בתמונות.
חוצים את תפוחי האדמה…
ובעזרת נייר סופג דוחפים את בשר תפוח האדמה…
הנה כך…
וכך…
  • מעבירים את מחית תפוחי האדמה שקיבלנו לקערה. מהקליפות נפטרים או שמכינים מהן משהו אחר.
את המחית מעבירים לקערה ומהקליפות נפטרים…
  • שוקלים את כמות תפוחי האדמה שקיבלנו. על כל קילו של תפוחי אדמה (ללא קליפה כמובן) נוסיף לקערה 2 ביצים, 250 גרם קמח, 50 גרם פרמזן (אפשר גם פחות) וכפית מחוקה של מלח. כלומר אם יש לנו קילו וחצי של תפוחי אדמה אחרי האפייה אז נוסיף להם 3 ביצים, 375 גרם קמח, 75 גרם פרמזן (אפשר גם פחות) וכפית וחצי שטוחות של מלח.
שוקלים את תפוחי האדמה ומוסיפים את הביצים, הקמח, הפרמזן והמלח בהתאם למשקל שקיבלנו…
  • הגענו לשלב הקריטי: מערבבים את כל החומרים בקערה עד לקבלת עיסה אחידה וזהו! לא ממשיכים לערבב אפילו לא קצת מעבר לכך. ערבוב יתר יגרום לנו שהבצק יהפוך לדביק ואז יהיה קשה לעבוד איתו או שנתפתה להוסיף עוד קמח. אסור בשום אופן להוסיף עוד קמח לתערובת. איפוק זה שם המשחק!
הבצק עורבב ומוכן…
  • מחממים סיר גדול עם מים וכף או שתיים של מלח.
  • מכינים קערית עם מים, טובלים בה את הידיים ומתחילים ליצור כדורים מהבצק. אני אוהב להכין כדורים בגודל של פינג-פונג קטן. אפשר גדול יותר. כל פעם שהידיים מרגישות דביקות אפשר לטבול אותם שוב בקערית המים ולהמשיך לכדרר.
יש לנו כדורי ניוקי…תיכף הם ילכו למים…
  • כאשר המים בסיר רותחים מכניסים לתוכם בזהירות את כדורי הניוקי. לא שמים את כל הכדורים בבת אחת אלא כל פעם 20-30 כדורים ולא יותר.
כדורי הניוקי בסיר המים הרותחים…
  • לאחר מספר דקות כדורי הניוקי עולים וצפים לפני המים. מוציאים אותם למגש וממשיכים כך עם כל כדורי הניוקי.
כדורי הניוקי צפים וזה הזמן להוציא אותם…
כדורי הניוקי הועברו למגש…
כך הם נראים ואפשר בהחלט לטרוף אותם גם במצב הצבירה הזה…הם ממש טעימים…
  • מחממים מחבת גדול נון סטיק (טפלון) שיכול להכנס לתנור (ללא ידיות עץ או פלסטיק) ושמים בו 3 כפות שמן זית, מעט מלח, את המרווה או הרוזמרין (לא חובה) וחלק מהניוקי. הניוקי יתפחו בתנור ולכן לא מעמיסים את המחבת עם יותר מדי מהם. הניוקי חייבים לשבת במחבת בשכבה אחת ובצורה מרווחת ולא צפופים.
  • מערבבים את הניוקי במחבת תוך כדי טיגון אך נזהרים לא לפרק אותם כי הם עדינים. נותנים להם טיגון של 2-3 דקות.
המחבת מוכן עם שמן זית ומלח…
מטגנים בו את הניוקי כמה דקות…
  • נעביר את המחבת לתנור החם (220 מעלות) ונאפה כ-10 עד 20 דקות. נוציא את הניוקי כאשר הם ממש ממש תפוחים כמו כדורים נפוחים וגם קיבלו צבע יפה.
  • נעביר את הניוקי לצלחת הגשה או שנגיש ישר מהמחבת. אפשר לבזוק פרמזן מגורד מעל להשלמת המנה.
  • הצעה לשידרוג נוסף של המנה: אפשר לשים חתיכת מוצרלה קטנה בפנים כל כדור של ניוקי ואז…אתם בטח מבינים מה יוצא מזה עם המתיחה של המוצרלה כשנותנים ביס וכו… 🙂
הניוקי מוכן…וכל כך יפה…
פרמזן למעלה…וזה שלמות…
כזה…
הניוקי ממש אוורירי בפנים לאחר האפייה…
וגם שחום…

והמתכון בקצרה: ניקוי עננים מטורף

  • מחממים תנור לחום של 220 מעלות.
  • שוטפים את תפוחי האדמה ומניחים על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה (נייר האפייה לא חובה).
  • מכניסים את תפוחי האדמה לתנור החם (220 מעלות) ואופים שעה בערך. אנו אמורים לקבל תפוחי אדמה שחומים עם קליפה תפוחה שאם ננעץ בהם מזלג או סכין הוא יחדור בקלות וללא התנגדות. ממש פירה בתוך הקליפה. אם לאחר שעה תפוחי האדמה לא במצב זה ממשיכים באפייה שלהם עוד ככל שצריך. לא מכבים את התנור כי נזדקק לו עוד מעט.
  • קולפים את תפוחי האדמה בעודם חמים. אפשר לעשות זאת בכל דרך אבל אני ממליץ על השיטה הבאה: חוצים את תפוחי האדמה לאורך, לוקחים חתיכת נייר סופג ובעזרתו דוחפים את בשר תפוח האדמה מבעד לקליפה כפי שאפשר לראות בתמונות.
  • מעבירים את מחית תפוחי האדמה שקיבלנו לקערה. מהקליפות נפטרים או שמכינים מהן משהו אחר.
  • שוקלים את כמות תפוחי האדמה שקיבלנו. על כל קילו של תפוחי אדמה (ללא קליפה כמובן) נוסיף לקערה 2 ביצים, 250 גרם קמח, 50 גרם פרמזן (אפשר גם פחות) וכפית מחוקה של מלח. כלומר אם יש לנו קילו וחצי של תפוחי אדמה אחרי האפייה אז נוסיף להם 3 ביצים, 375 גרם קמח, 75 גרם פרמזן (אפשר גם פחות) וכפית וחצי שטוחות של מלח.
  • הגענו לשלב הקריטי: מערבבים את כל החומרים בקערה עד לקבלת עיסה אחידה וזהו! לא ממשיכים לערבב אפילו לא קצת מעבר לכך. ערבוב יתר יגרום לנו שהבצק יהפוך לדביק ואז יהיה קשה לעבוד איתו או שנתפתה להוסיף עוד קמח. אסור בשום אופן להוסיף עוד קמח לתערובת. איפוק זה שם המשחק!
  • מחממים סיר גדול עם מים וכף או שתיים של מלח.
  • מכינים קערית עם מים, טובלים בה את הידיים ומתחילים ליצור כדורים מהבצק. אני אוהב להכין כדורים בגודל של פינג-פונג קטן. אפשר גדול יותר. כל פעם שהידיים מרגישות דביקות אפשר לטבול אותם שוב בקערית המים ולהמשיך לכדרר.
  • כאשר המים בסיר רותחים מכניסים לתוכם בזהירות את כדורי הניוקי. לא שמים את כל הכדורים בבת אחת אלא כל פעם 20-30 כדורים ולא יותר.
  • לאחר מספר דקות כדורי הניוקי עולים וצפים לפני המים. מוציאים אותם למגש וממשיכים כך עם כל כדורי הניוקי.
  • מחממים מחבת גדול נון סטיק (טפלון) שיכול להכנס לתנור (ללא ידיות עץ או פלסטיק) ושמים בו 3 כפות שמן זית, מעט מלח, את המרווה או הרוזמרין (לא חובה) וחלק מהניוקי. הניוקי יתפחו בתנור ולכן לא מעמיסים את המחבת עם יותר מדי מהם. הניוקי חייבים לשבת במחבת בשכבה אחת ובצורה מרווחת ולא צפופים.
  • מערבבים את הניוקי במחבת תוך כדי טיגון אך נזהרים לא לפרק אותם כי הם עדינים. נותנים להם טיגון של 2-3 דקות.
  • נעביר את המחבת לתנור החם (220 מעלות) ונאפה כ-10 עד 20 דקות. נוציא את הניוקי כאשר הם ממש ממש תפוחים כמו כדורים נפוחים וגם קיבלו צבע יפה.
  • נעביר את הניוקי לצלחת הגשה או שנגיש ישר מהמחבת. אפשר לבזוק פרמזן מגורד מעל להשלמת המנה.
  • הצעה לשידרוג נוסף של המנה: אפשר לשים חתיכת מוצרלה קטנה בפנים כל כדור של ניוקי ואז…אתם בטח מבינים מה יוצא מזה עם המתיחה של המוצרלה כשנותנים ביס וכו… 🙂

אהבתם את הניוקי עננים? אולי תרצו פוקצ'יה עם בצל בתבנית ליד או פרינטה שזה מאפה איטלקי מקמח חומוס?

אם אהבתם אשמח לדעת (גם אם לא).

אם הכנתם אשמח שתשתפו איתי את הרשמים שלכם ו/או תמונה.

אם אתם מוצאים שהמתכון הזה מעניין לכם אשמח אם תרשמו לעידכונים במייל. עושים את זה פה למטה או בצד, מקבלים מייל לכתובת הדואר שרשמתם ומאשרים אותו. זה יבטיח שתקבלו מתכונים חדשים שלי היישר אליכם!

בתיאבון!

12 תגובות בנושא “ניוקי עננים מטורף

  1. בוקר טוב,
    האם חשוב שיהיו תפוחי אדמה לבנים? או שאפשר גם אדומים?
    ותודה לך, מתכונים מעולים.
    רונית
    נב. אתה נותן תחושה נעימה, כל כך קל לשמח אותך בתגובות.

    אהבתי

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s

אתר זו עושה שימוש ב-Akismet כדי לסנן תגובות זבל. פרטים נוספים אודות איך המידע מהתגובה שלך יעובד.