
לפני כמה שנים הלכתי ללמוד קונדיטוריה בצורה מקצועית. ידעתי עוד לפני כן לקחת מתכון של עוגה או מאפה ולהכין אותו אבל רציתי להפוך את העיסוק הזה ליותר רציני. רציתי לעלות רמה, להכין דברים יותר מסובכים, לעבוד בבית כמו שקונדיטורים עובדים בקונדיטוריה.
אז החלטתי ללמוד ב”אסטלה כיתת אומן” את המסלול המלא שאורכו שנה וכך עשיתי. מהרגע הראשון שהגעתי לבית הספר היו לי פרפרים בבטן כאילו הגעתי למקום הנכון. הפרפרים האלו יחד עם ריח חזק של חמאה ושוקלד באויר עשו לי את זה ובגדול. השקעתי את כל כולי בלימודים. אחרי כל שיעור התאמנתי בבית, למדתי, עירבבתי, לשתי ואפיתי. זו הייתה תקופה נפלאה עבורי.
כאשר סיימתי את לימודי הקונדיטוריה היו לי מליון רעיונות בראש והחלטתי לעשות לעצמי סדר. התחלתי להכין כל דבר שלמדתי ב”אסטלה” ולהסיק מסקנות מה מתאים לי ומה לא. הייתי עובד שלושה ימים על עוגת מוס (הכנת מוס, הקפאה, הכנת מוס, הקפאה, הכנת מוס ושוב הקפאה), הייתי עובד יומיים על מאפה שמרים והייתי עובד כמה שעות על דברים אחרים שלמדתי. אחרי כל דבר שהכנתי הייתי יושב וטועם את מה שהתקבל ומחליט לי האם אני רוצה להמשיך לעשות זאת או שלא. אז עוגות מוס נפסלו מיד כי הן לוקחות המון זמן הכנה ולטעמי לא ממש שוות כמו קרואסון או דניש גבינה לדוגמה. וככה ניפיתי וניפיתי דברים שפחות נראים לי.
ובגדול מה הייתה המסקנה שלי? המסקנה הייתה שמשהו שלוקח להכין שלושה ימים חייב להיות הורס בכדי שאחזור ואכין אותו. משהו שלוקח יומיים חייב להיות גם כן טוב והכי התחברתי לעוגות שתוך כמה שעות של הכנה הן מוכנות.
היום אני אפילו מנסה לפשט את האפייה שלי ולהכין רק דברים מהירים ובכל זאת מאוד טובים.
ואז נתקלתי היכנשהו בעוגה הזו. זו בעצם פסגת השאיפות שלי, גם עוגה שמוכנה תוך פחות משעה, גם עוגה עם פרי (תפוחים), גם טעימה מאוד, גם מעט מאוד חומרים וגם יפה. התאהבתי!
זו עוגה אידאלית להכנה לאורחים שמפתיעים אותנו. שעה עבודה ומינימום חומרים והעוגה נראית פשוט מליון דולר וטעם של בית (תפוחים וקינמון, איך לא יהיה טעם של בית? 🙂 ).
אז מה דרוש לנו בכדי להכין עוגת תפוחים מעלפת שכזו בקוטר של מחבת 28 או 30 סנטימטר?
- מעט מחאה למריחת המחבת
- מעט סוכר לזרייה על המחבת
- 2 תפוחי גרני סמיט
- ביצה אחת
- 100 גרם או חצי כוס סוכר
- קורט מלח
- 100 גרם או חצי כוס שמן קנולה
- 180 גרם או שלושת רבעי כוס חלב
- שקית סוכר וניל
- 5 גרם או כפית אבקת אפייה
- 280 גרם או 2 כוסות קמח
- אבקת סוכר לקישוט

שנתחיל? תוך פחות משעה ויש לכם עוגה מהממת!
- נחמם תנור ל-180 מעלות.
- נקלוף את שני התפוחים ונסיר את הליבות.
- נפרוס לפלחים דקים בעובי של כחצי סנטימטר בערך.




- נמרח את המחבת היטב בחמאה. זהו מחבת בקוטר 28 או 30 סנטימטר שיכול להכנס לתנור. כלומר ללא ידיות פלסטיק או עץ.

- נזרה סוכר בשכבה אחידה על פני המחבת.

- נסדר יפה את פלחי התפוחים על המחבת.

- נתחיל בהכנת הבלילה של העוגה: נשים בקערה גדולה את הביצה והסוכר ובעזרת מטרפה נתחיל לערבב אותם עד לקבלת תערובת בהירה ואחידה. זה יכול לקחת 1-2 דקות.



- נוסיף לקערה את השמן וקורט מלח ונערבב אותם לתערובת אחידה.

- נוסיף לקערה את החלב, הקמח, כפית אבקת אפייה וסוכר וניל ונערבב רק עד שכל החומרים יתאחדו ולא ישארו גושים של קמח בבלילה.


- שופכים את הבלילה בזהירות על התפוחים. נזהרים לא להזיז אותם אחרי שסידרנו אותם במעגל כל כך יפה.


- מיישרים את הבלילה ששפכנו למחבת. לא ממש צריך ליישר יותר מדי, זה יסתדר לבד. דואגים שלא ישארו חורים בלי בלילה כלל.

- שמים את המחבת על אש נמוכה ומבשלים 15 דקות. מדי פעם מסובבים את המחבת על להבת הגז בכדי לקבל השחמה אחידה עד כמה שאפשר בתחתית. בודקים בזהירות שלא נשרף בצדדים. לאט לאט יופיעו בועות על פני הבלילה וזה אומר שהחום בסדר והעוגה מתבשלת לה.

- לאחר כ-15 דקות על הגז נעביר את המחבת לתנור החם ונאפה את העוגה כ-10 דקות. בסוף האפייה אמור להיות מעט צבע על פני העוגה.

- הופכים את העוגה בזהירות על צלחת הגשה. לפעמים נשארת שארית של בצק על המחבת וזה לא נורא.



- לפני ההגשה בוזקים אבקת סוכר לקישוט.





אהבתם את עוגת התפוחים? אולי מעניין אתכם גם קלצונה נוטלה מטורף או ברד פודינג קינמון מעלף?
אם אהבתם אשמח לדעת (גם אם לא).
אם הכנתם אשמח שתשתפו איתי את הרשמים שלכם ו/או תמונה.
אם אתם מוצאים שהמתכון הזה מעניין לכם אשמח אם תרשמו לעידכונים במייל. עושים את זה פה למטה או בצד, מקבלים מייל לכתובת הדואר שרשמתם ומאשרים אותו. זה יבטיח שתקבלו מתכונים חדשים שלי היישר אליכם!
בתיאבון!
איזה יופי של עוגה. במה אפשר להחליף את הביצה?
היי קרן, לצערי לא ניסיתי להחליף את הביצה ולכן קשה לי להמליץ מה יכול להחליף אותה.
וכמובן שמח שאהבת את העוגה!
נשמע קליל וטעים האם לדעתך יעבוד עם פרי אחר? משמשים ממש עכשיו או דובדבנים מגולענים?
בהחלט שיכול לעבוד עם משמשים או דובדבנים איילה. בהצלחה לך!