אורז פרסי – תהדיג מהמם ומהיר

טוב, אני חייב להזהיר אתכם תחילה, אני לא פרסי, לא גדלתי על האורז הזה ולא אכלתי אותו במטבח פרסי אמיתי. מצד שני אני כן יודע מה אני אוהב ואני כן אוהב קיצורים במטבח ואני כן אוהב לקחת מתכון מסובך ולפשט אותו מינימום ההכרחי.

הכל בעצם התחיל מכך שהייתי עושה אורז כזה עם שכבת תפוחי אדמה טעימה כל כך. אחרי שכולם היו מתנפלים על תפוחי האדמה והיה נשאר רק אורז הייתי מהרהר בכך שמה שנשאר זו בסך הכל מנת אורז טעימה בלי תפוחי האדמה. ואז חשבתי לעצמי איך אפשר לשפר את המנה הזו והבנתי שאם היא תבושל בכלי רחב יותר אז תהיה בה שכבת תפוחי אדמה גדולה יותר. ובכלל למה לעשות את המנה כל כך גבוהה? אפשר להכין אותה במחבת וזהו!

ואז התחלתי להכין את המנה הזו במחבת בקוטר 30 סנטימטר וזה יצא נפלא. כל מי שלקח כף מהמנה קיבל שכבת תפוח אדמה ואורז. כמעט ולא היה מצב שמישהו מקבל רק אורז ללא תפוח אדמה וזאת משום שהאורז לא כל כך גבוה.

אורז כזה הוא בהחלט משהו טעים שיכול ללוות ארוחה בשרית, ארוחה חגיגית וגם ארוחה יומיומית. הכל מסתדר טוב. הוא גם יכול להיות ארוחה בפני עצמה עם קצת ירק ליד וזהו.

אני לא נצמד בכלל לכללים של הכנת אורז פרסי, אני פשוט מכין הכי בסיסי שאפשר ותאמינו לי שהמנה לא מביישת אף שולחן, זו מנה מהממת וטעימה רק שלוקח להכין אותה חצי שעה (ואחרי זה עוד בישול על אש נמוכה) וזהו. בלי סיבוכים ובלי שלבים שעבורי לפחות הם פחות מתאימים.

אז מה דרושל לנו בשביל ההפקה הזו שתיתן לנו מנת אורז ל-4-6 אנשים לפחות?

  • אחד וחצי כוסות אורז
  • 2 כפיות מלח גס או דק (למי בישול האורז)
  • 4-5 תפוחי אדמה בינוניים
  • אחד וחצי כפיות מלח דק
  • חצי כפית כורכום
  • חצי כפית פלפל שחור או לבן
  • 5 כפות שמן זית או שמן צמחי לפי הטעם האישי

כמו כן דרוש לנו מחבת טפלון (או מחבת עם ציפוי לא דביק מסוג אחר) בקוטר 28-32 סנטימטר.

חומרי המתכון: אורז, מלח, כורכום, פלפל, שמן זית ותפוחי אדמה

שנתחיל? מנה מהממת ומשביעה במינימום עבודה.

  • נקלוף את תפוחי האדמה ונפרוס אותם לפרוסות בעובי של כחצי סנטימטר בערך.
פורסים את תפוחי האדמה…
  • נשטוף את האורז וננקז את המים במסננת.
  • נשים את האורז בסיר עם 4-5 כוסות מים (אין צורך לדייק בכמות המים) ו-2 כפיות מלח גס או דק.

האורז עם המים בסיר…
  • נביא לרתיחה את סיר האורז עם המים, ננמיך את הלהבה ונבשל כ-7 דקות.
  • לאחר כ-7 דקות האורז חצי מבושל. נכבה את האש ונשפוך אותו למסננת.
לאחר כ-7 דקות רואים שהאורז תפח אבל לא מבושל בישול מלא…
  • נשטוף את האורז תחת זרם מים ונניח רגע בצד לניקוז נוזלים.
מעבירים את האורז המבושל למסננת…
ושוטפים היטב…
וזה האורז שנקבל…
  • נתחיל לטגן את תפוחי האדמה. נשים 3 כפות שמן במחבת ונחמם אותו. נטגן כל פעם כמה תפוחי אדמה בשכבה אחידה. כאשר צד אחד מתחיל לקבל טיפה צבע הופכים לצד שני.
השמן במחבת……
מתחילים לטגן את תפוחי האדמה…
הופכים צד כאשר הם מקבלים צבע…אין צורך שהצבע יהיה שחום…רק טיפה צבע…
מוציאים את תפוחי האדמה מהמחבת ומניחים בצד…
  • אין צורך לשפוך את השמן שבמחבת. נוסיף אליו את שתי כפות השמן הנותרות ונפזר מעט מלח ופלפל על השמן. נוסיף גם את הכורכום ונערבב היטב.
הכורכום מתווסף לשמן…
מערבבים אותו היטב…הוא ייתן את הצבע לשכבת תפוחי האדמה…
  • נסדר בשמן את פרוסות תפוחי האדמה בצפיפות.
פרוסות תפוחי האדמה מסודרות בצפיפות על השמן…
  • נערבב בקערה את האורז שניקזנו ממנו את המים יחד עם כפית וחצי מלח והפלפל.
  • נסדר בעדינות את האורז על תפוחי האדמה מבלי להזיז את תפוחי האדמה מהסידור שעשינו להם.
האורז מסודר על תפוחי האדמה…
  • בעזרת ידית של כף עץ נעשה מספר חורים באורז. זה יאפשר לאדים לצאת ויתן טיגון יפה יותר לתפוח האדמה.
עושים "חורים" באורז בעזרת ידית עגולה של כף עץ…
הנה כך…
  • נבשל את האורז על אש נמוכה כ-30 עד 40 דקות. מדי פעם כדאי לסובב את המחבת כך שתפוחי האדמה יקבלו חום שווה מכל הכוונים.
  • לאחר כ-30-40 דקות שמים צלחת בקוטר המחבת על פני המחבת ובזהירות הופכים את התבשיל על הצלחת.
  • נהנים מהמראה שנקבל ותיכף נהנים מהטעם המשגע.
ככה זה מתקבל…ההשחמה מהטיגון וגם מהכורכום…

האורז בצידי המחבת קיבל טיגון טעים טעים…
ארוחה שלמה…
ככה מגיש את זה…
חבל להרוס את היופי של השכבה העליונה…אין ברירה… 🙂
הטעם משגע…ממליץ לנסות…

אהבתם את האורז הפרסי? אולי תרצו סיגרים של כבד עוף ליד או גזר אפוי בתבלינים?

אם אהבתם אשמח לדעת (גם אם לא).

אם הכנתם אשמח שתשתפו איתי את הרשמים שלכם ו/או תמונה.

אם אתם מוצאים שהמתכון הזה מעניין לכם אשמח אם תרשמו לעידכונים במייל. עושים את זה פה למטה או בצד, מקבלים מייל לכתובת הדואר שרשמתם ומאשרים אותו. זה יבטיח שתקבלו מתכונים חדשים שלי היישר אליכם!

בתיאבון!

4 תגובות בנושא “אורז פרסי – תהדיג מהמם ומהיר

  1. מושף שלום, נשמע לי הגיוני שהאורז יצא לדנה יבש, מאחר ולפי מה שכתוב במתכון, הוא לא קיבל שום שמן והשמן מתפוחי האדמה לא הגיע אליו

להגיב על דנהלבטל