
טוב, אני חייב להזהיר אתכם תחילה, אני לא פרסי, לא גדלתי על האורז הזה ולא אכלתי אותו במטבח פרסי אמיתי. מצד שני אני כן יודע מה אני אוהב ואני כן אוהב קיצורים במטבח ואני כן אוהב לקחת מתכון מסובך ולפשט אותו מינימום ההכרחי.
הכל בעצם התחיל מכך שהייתי עושה אורז כזה עם שכבת תפוחי אדמה טעימה כל כך. אחרי שכולם היו מתנפלים על תפוחי האדמה והיה נשאר רק אורז הייתי מהרהר בכך שמה שנשאר זו בסך הכל מנת אורז טעימה בלי תפוחי האדמה. ואז חשבתי לעצמי איך אפשר לשפר את המנה הזו והבנתי שאם היא תבושל בכלי רחב יותר אז תהיה בה שכבת תפוחי אדמה גדולה יותר. ובכלל למה לעשות את המנה כל כך גבוהה? אפשר להכין אותה במחבת וזהו!
ואז התחלתי להכין את המנה הזו במחבת בקוטר 30 סנטימטר וזה יצא נפלא. כל מי שלקח כף מהמנה קיבל שכבת תפוח אדמה ואורז. כמעט ולא היה מצב שמישהו מקבל רק אורז ללא תפוח אדמה וזאת משום שהאורז לא כל כך גבוה.
אורז כזה הוא בהחלט משהו טעים שיכול ללוות ארוחה בשרית, ארוחה חגיגית וגם ארוחה יומיומית. הכל מסתדר טוב. הוא גם יכול להיות ארוחה בפני עצמה עם קצת ירק ליד וזהו.
אני לא נצמד בכלל לכללים של הכנת אורז פרסי, אני פשוט מכין הכי בסיסי שאפשר ותאמינו לי שהמנה לא מביישת אף שולחן, זו מנה מהממת וטעימה רק שלוקח להכין אותה חצי שעה (ואחרי זה עוד בישול על אש נמוכה) וזהו. בלי סיבוכים ובלי שלבים שעבורי לפחות הם פחות מתאימים.
אז מה דרושל לנו בשביל ההפקה הזו שתיתן לנו מנת אורז ל-4-6 אנשים לפחות?
- אחד וחצי כוסות אורז
- 2 כפיות מלח גס או דק (למי בישול האורז)
- 4-5 תפוחי אדמה בינוניים
- אחד וחצי כפיות מלח דק
- חצי כפית כורכום
- חצי כפית פלפל שחור או לבן
- 5 כפות שמן זית או שמן צמחי לפי הטעם האישי
כמו כן דרוש לנו מחבת טפלון (או מחבת עם ציפוי לא דביק מסוג אחר) בקוטר 28-32 סנטימטר.

שנתחיל? מנה מהממת ומשביעה במינימום עבודה.
- נקלוף את תפוחי האדמה ונפרוס אותם לפרוסות בעובי של כחצי סנטימטר בערך.

- נשטוף את האורז וננקז את המים במסננת.
- נשים את האורז בסיר עם 4-5 כוסות מים (אין צורך לדייק בכמות המים) ו-2 כפיות מלח גס או דק.

- נביא לרתיחה את סיר האורז עם המים, ננמיך את הלהבה ונבשל כ-7 דקות.
- לאחר כ-7 דקות האורז חצי מבושל. נכבה את האש ונשפוך אותו למסננת.

- נשטוף את האורז תחת זרם מים ונניח רגע בצד לניקוז נוזלים.



- נתחיל לטגן את תפוחי האדמה. נשים 3 כפות שמן במחבת ונחמם אותו. נטגן כל פעם כמה תפוחי אדמה בשכבה אחידה. כאשר צד אחד מתחיל לקבל טיפה צבע הופכים לצד שני.




- אין צורך לשפוך את השמן שבמחבת. נוסיף אליו את שתי כפות השמן הנותרות ונפזר מעט מלח ופלפל על השמן. נוסיף גם את הכורכום ונערבב היטב.


- נסדר בשמן את פרוסות תפוחי האדמה בצפיפות.

- נערבב בקערה את האורז שניקזנו ממנו את המים יחד עם כפית וחצי מלח והפלפל.
- נסדר בעדינות את האורז על תפוחי האדמה מבלי להזיז את תפוחי האדמה מהסידור שעשינו להם.

- בעזרת ידית של כף עץ נעשה מספר חורים באורז. זה יאפשר לאדים לצאת ויתן טיגון יפה יותר לתפוח האדמה.


- נבשל את האורז על אש נמוכה כ-30 עד 40 דקות. מדי פעם כדאי לסובב את המחבת כך שתפוחי האדמה יקבלו חום שווה מכל הכוונים.
- לאחר כ-30-40 דקות שמים צלחת בקוטר המחבת על פני המחבת ובזהירות הופכים את התבשיל על הצלחת.
- נהנים מהמראה שנקבל ותיכף נהנים מהטעם המשגע.






אהבתם את האורז הפרסי? אולי תרצו סיגרים של כבד עוף ליד או גזר אפוי בתבלינים?
אם אהבתם אשמח לדעת (גם אם לא).
אם הכנתם אשמח שתשתפו איתי את הרשמים שלכם ו/או תמונה.
אם אתם מוצאים שהמתכון הזה מעניין לכם אשמח אם תרשמו לעידכונים במייל. עושים את זה פה למטה או בצד, מקבלים מייל לכתובת הדואר שרשמתם ומאשרים אותו. זה יבטיח שתקבלו מתכונים חדשים שלי היישר אליכם!
בתיאבון!
יש מצב שצריך לשים מים מעל התפוחי אדמה והאורז? יצא לי יבש
היי דנה, כעיקרון לא צריך להוסיף מים. פעם הבאה הייתי מכין באש יותר נמוכה אותו זמן או קצת פחות זמן בישול.
מושף שלום, נשמע לי הגיוני שהאורז יצא לדנה יבש, מאחר ולפי מה שכתוב במתכון, הוא לא קיבל שום שמן והשמן מתפוחי האדמה לא הגיע אליו
היי אירית,
האורז לא חייב שמן בכדי להיות עסיסי אך יכול להיות שהתייבש מעט.