רושטי קליל שילדים משוגעים עליו

אצלי בבית משוגעים על תפוחי אדמה. הילדים מצידם שכל ארוחה תהיה מלווה בתפוח אדמה אבל מכוון שמדובר בפחמימה אז משתדלים להמעיט. בכל מקרה יוצא שפעם או פעמיים בשבוע יש תפוח אדמה בצורה כזו או אחרת על השולחן. כבר פרסמתי בבלוג סופגניות תפוחי אדמה, הום פרייז, תפוח אדמה עם פטנט וגם תפוח אדמה מרהיב, פטטיקס יווני, תפוחי אדמה בשום וג’ינג’ר, ג’בטות עם תפוח אדמה ותפוחי אדמה אפויים. בהחלט הרבה מתכונים של תפוח אדמה והיד עוד נטוייה…

הפעם אני רוצה להציע לכם להכין רושטי. רושטי למי שלא מכיר היא סוג של לביבת תפוחי אדמה שוויצרית, גדולה שעשויה מתפוחי אדמה מגורדים. את הרושטי אני מטגן בחמאה ומעט שמן צמחי ומתקבל מעטה פריך. זוהי סך הכל מנה מאוד בסיסית אך טעימה, קלה להכנה אך עושה רושם ומתאימה גם לאירוח. ממש מנה לכל שעה. יכולה ללוות ארוחת צהריים או ערב וגם לנישנוש בין לבין. מכינים את הרושטי במחבת גדולה ואז להגשה חותכים ממנו משולשים כמו פיצה או שתוקעים לתוכו כף וזוללים 🙂 .

ילדים אוהבים רושטי מאוד. זה תפוח אדמה, זה קראנצ’י מבחוץ, מה צריך יותר מזה 🙂 .

אז מה דרוש לנו בשביל ההפקה הזו שתיתן לנו רושטי במחבת בקוטר 28 או 30 סנטימטר אותו אפשר להגיש לארבעה עד שישיה סועדים?

  • שמונה תפוחי אדמה בינוניים
  • 50 גרם חמאה
  • 2 כפות שמן צמחי כלשהו – אני משתמש בשמן קנולה
  • כפית מלח או לפי הטעם
  • חצי כפית פלפל
רשימת החומרים: תפוחי אדמה, חמאה, שמן קנולה, מלח ופלפל

שנתחיל? פחות משעה ויש לכם רושטי מוכן.

  • שוטפים וקולפים את תפוחי האדמה.
תפוחי האדמה שטופים וקלופים…
  • מגרדים את תפוחי האדמה בפומפיה גסה. לחילופין אפשר בדיסקית גירוד גסה של מעבד מזון.
וזה מה שקיבלנו…המון תפוחי אדמה מגורדים…
  • ניקח כמות של תפוח אדמה מגורד שתיכנס לנו בין שתי כפות הידיים ונסחט אותה חזק ככל האפשר להגרת מקסימום נוזלים. נעביר את תפוח האדמה הסחוט לקערה אחרת. נמשיך לסחוט כך את כל כמות תפוחי האדמה.
סוחט את תפוחי האדמה בין שתי כפות הידיים…מעביר לקערה אחרת את תפוח האדמה הסחוט…
  • נשים את החמאה והשמן במחבת גדולה בקוטר 28-30 סנטימטר ונדליק אש בינונית גבוהה.
החמאה והשמן במחבת…
  • בינתיים נתבל במלח ובפלפל את תפוחי האדמה ונערבב היטב.
המלח והפלפל עם תפוחי האדמה…
מערבבים אותם היטב…
  • כאשר החמאה נמסה ומתחילות להופיע בועות במחבת מעבירים אליו את תפוחי האדמה. הסוד ברושטי טוב הוא לשטח היטב עם לחיצות קלות את תפוח האדמה במחבת וגם להדק את הקצוות ליצירת עיגול יפה ולא שכל מיני קצוות של תפוח האדמה המגורד ילכו לכל עבר.
יש בועות במחבת…אפשר להוסיף את תפוחי האדמה…
תחילה מהדק את פני השטח…משתדל לשמור על עובי אחיד בכל חלקי המחבת…
הנה ככה…המשטח מיושר ומהודק וגם הקצוות…
  • מנמיכים את האש, מכסים את המחבת ומטגנים כ-5 דקות או עד שרואים שהקצוות מתחילים להשחים.
הנה…הקצוות משחימים…
ממש רואים שהם השחימו והתחתית הפכה למקשה אחת…
  • הופכים את הרושטי בזהירות על צלחת כפי שהופכים חביתה: שמים צלחת הפוכה על הרושטי והופכים את המחבת. עכשיו הרושטי על הצלחת. מחליקים אותו חזרה למחבת.
הפכנו את הרושטי…הקצוות שחומים אבל המרכז עוד לא…
  • מטגנים את הרושטי כ-5 דקות על צד זה ושוב הופכים. חוזרים על הפעולה ככל שידרש עד שנקבל שני צדדים שחומים יפה. בדרך כלל הופכים כ-3-4 פעמים אבל זה לגמרי תלוי במחבת ובחוזק האש בכיריים שלכם.
כזה צבע צריך להיות לרושטי בסיום הטיגון במחבת…
  • הופכים את הרושטי לצלחת הגשה. אפשר גם להגיש במחבת. מגישים עם שמנת חמוצה מתובלת בבצל ירוק או עירית.
ככה אני מגיש: רושטי, שמנת ובצל ירוק וקצת ירקות…
זה הולך להיות טעים…
אפשר גם לפזר בצל ירוק על הרושטי לטאצ’ רענן…
מהמם…

אהבתם את הרושטי? אולי תרצו תפוח אדמה אפוי ליד או גזר אפוי בתבלינים?

אם אהבתם אשמח לדעת (גם אם לא).

אם הכנתם אשמח שתשתפו איתי את הרשמים שלכם ו/או תמונה.

אם אתם מוצאים שהמתכון הזה מעניין לכם אשמח אם תרשמו לעידכונים במייל. עושים את זה פה למטה או בצד, מקבלים מייל לכתובת הדואר שרשמתם ומאשרים אותו. זה יבטיח שתקבלו מתכונים חדשים שלי היישר אליכם!

בתיאבון!

השאר תגובה