אורז עם בשר הכי פשוט שאפשר

לאחרונה אני מרבה להשתמש בבהרט. מין תבלין מזרחי שנותן טעמים ייחודיים אבל משום מה פספסתי אותו בעבר. זה לא שלא השתמשתי בבהרט עד עתה אבל תמיד השתמשתי בו בזהירות ובחשדנות ורק לאחרונה גיליתי את תפארתו.

הבהרט הוא לא תבלין בודד אלא תערובת של תבלינים מהמטבח הערבי. איפה שתשים אותו מיד תקבל את הטעמים הכל כך אופייניים למטבח הזה וזה כייף אבל רצוי לא להסחף כי זהו תבלין דומיננטי ביותר שיכלו להשתלט על כל המנה ולהיות פחות נעים ועדין.

מאוד התחשק לי להכין מנה פשוטה של אורז עם בשר טחון בתיבול מזרחי-ערבי. זה לא יכול להיות קשה במיוחד כי להכין אורז זה באמת פשוט ולטגן בשר טחון זו לא בעייה. קצת תיבול ויש לנו מנה מהממת.

האמת היא שאפשר לקחת את המנה למחוזות אחרים עם תיבול טיפה שונה אבל אני מאוד אוהב את מה שנותן הבהרט למנה הזו. ממליץ לנסות כי זה כל כך פשוט, עם חומרי גלם זמינים וטעים אש!

אז מה דרוש לנו בשביל ההפקה הזו שתספיק לנו לפחות ל-4 אנשים בתור מנה עיקרית?

  • חצי קילוגרם בשר בקר טחון
  • 2 כוסות אורז עגול או יסמין או בסמטי
  • 4 כוסות מים או ציר עוף/ירקות
  • חצי כפית בהרט
  • חצי כוס שמן זית
  • ארבע כוסות מים
  • 50 גרם שקדים פרוסים או קצוצים או צנוברים
  • 2 כפיות מלח או לפי הטעם
  • חצי כפי פלפל
רשימת החומרים: בשר טחון, אורז, בהרט, מלח, פלפל, שמן זית, מים, שקדים קצוצים

שנתחיל? המתכון באמת פשוט מאוד. חצי שעה ויש לכם מנה מפוארת שכזו.

  • בסיר שיכול להכיל את כל האורז והבשר מחממים את שמן הזית היטב ומוסיפים את הבשר הטחון.
מתחילים בטיגון הבשר בשמן הזית…
  • בעזרת כף עץ מפוררים את גושי הבשר הדבוקים ומטגנים את הבשר עד שהוא מאבד את צבעו האדום.
מפורים את גושי הבשר ומערבבים…
  • מוסיפים את השקדים וממשיכים לטגן על אש בינונית-גבוהה עד שהכל מקבל צבע יפה.
מוסיפים את השקדים וממשיכים לטגן עוד קצת…
  • מוסיפים מלח, פלפל, בהרט, אורז ומים או ציר ומערבבים הכל היטב.
מוסיפים את המלח…
מוסיפים את האורז והתבלינים…
ולבסוף מוסיפים את המים או הציר ומערבבים…
זו התערובת…עכשיו נתחיל לבשל אותה…
  • מבשלים מכוסה על אש נמוכה כ-15 דקות.
  • מכבים את האש ולא פותחים את המכסה במשך 10 דקות. כן, אני יודע, זה קשה כי הריח מהמם אבל להתאפק בבקשה! 🙂 .
  • לאחר כ-10 דקות פותחים את המכסה, מערבבים את התבשיל בעדינות ומגישים.
הכל מוכן…אפשר להגיש…והריח מהמם!!!
אני מגיש את זה עם קצת פטרוזיליה ושקדים קלויים מעל…
נראה טוב…
בא לי לטרוף את זה…
ביס מהמם!…

אהבתם את התבשיל? אולי תרצו סיגרים של כבד עוף ליד או גזר אפוי בתבלינים?

אם אהבתם אשמח לדעת (גם אם לא).

אם הכנתם אשמח שתשתפו איתי את הרשמים שלכם ו/או תמונה.

אם אתם מוצאים שהמתכון הזה מעניין לכם אשמח אם תרשמו לעידכונים במייל. עושים את זה פה למטה או בצד, מקבלים מייל לכתובת הדואר שרשמתם ומאשרים אותו. זה יבטיח שתקבלו מתכונים חדשים שלי היישר אליכם!

בתיאבון!

השאר תגובה