בצל אפוי מקורמל

מתישהו בשנות התשעים (של המאה הקודמת) החלה מהפכת האנטיפסטי. עד לפני כן לא היה ברור לי אם יש בכלל אוכל איטלקי מעבר לפיצה ופסטה. פתאום צצו להם מקומות שהגישו "ירקות בסיגנון איטלקי" או "אנטיפסטי".

אנשים שמעו את המילה "אנטי" ונכנסו לחרדה 🙂 – זה לא באמת היה משהו שהוא אנטי אלא אנטי מהמונח לפני, לפני הארוחה. אלו היו ירקות בכל מיני צורות עשייה שהיו בעצם מתאבנים ולוו לעיתים עם לחם כזה או אחר, עם בשרים קרים או כל דבר שיכול לפתוח את הארוחה.

אם נרד לעומק העניין אלו ירקות שהוכנו בכל מיני צורות שונות והתקבצו להם למנה יפה וצבעונית. כעיקרון המונח אנטיפסטי לא מתייחס רק לירקות אך בארץ מנה זו מיוחסת לרוב לירקות.

לפעמים אני אוהב להכין מנה כזו ומנסה לרענן אותה במתכונים חדשים – האמת היא שיש אינסוף צורות להכנת ירקות כך שתמיד אפשר לחדש.

הפעם אני מציע להכין מנה של בצל אפוי מקורמל. מנה פשוטה וקלה להכנה. מנה דלת קלוריות, טעימה ומכילה מעט מרכיבים. למי שאוהב בצל וגם למי שלא זו מנה מעולה.

אז מה דרוש לנו בשביל להכין צלחת יפה של בצל מקורמל כזה?

  • 4 בצלים סגולים – אפשר לחילופין בצלים לבנים (רגילים)
  • 10-20 ענפי תימין או רוזמרין או תערובת בניהם
  • רבע כוס שמן זית
  • חצי כף סוכר חום
  • קצת פחות מכפית מלח או לפי הטעם
רשימת החומרים: בצלים סגולים, שמן זית, מלח, סוכר חום, תימין ורוזמרין

שנתחיל? קצת יותר משעה ויש לכם מנה יפהפיה וטעימה של בצלים מקורמלים. מנה שיכולה להוות חלק מצלחת אנטיפסטי או צלחת תוספת לארוחה בפני עצמה.

  • נחמם תנור ל-180 מעלות.
  • נקלוף את הבצלים ונחתוך לפלחים דקים כמו שחותכים תפוז. כלומר נחתוך לרבעים ואז כל רבע נחצה שוב.
הבצלים קלופים…
נחתוך אותם לפלחים יפים…כמו שחותכים פלחים של תפוז…
  • נשים את פלחי הבצל בתבנית תנור ונוסיף שמן זית, מלח, סוכר חום, ענפי תימין וענפי רוזמרין (לא חובה). נערבב מעט.
כל החומרים מעורבבים בתבנית…כבר זה נראה יפה…
  • נכסה את התבנית ונכניס לתנור החם ל-40 דקות.
התבנית מכוסה ונכנסת לתנור…
  • לאחר כ-40 דקות נסיר את הכיסוי.
…זה מה שנקבל לאחר כ-40 דקות כשהסרנו את כיסוי התבנית
  • ונאפה עוד 30 דקות ללא כיסוי להשחמת הבצל. רצוי להתחיל לבדוק כבר לאחר 20 דקות לוודא שהבצל לא ישרף.
זה מה שקיבלנו לאחר שהבצל הושחם…הקצוות השחומים זה כל הטעם!!!
כל כך יפה…
  • נסיר אם מרבית עשבי התיבול ונעביר לצלחת הגשה או שנוסיף לצלחת אנטיפסטי עם ירקות אחרים. את המנה אפשר להגיש חם או קר.
מגיש את זה הפעם ככה לבד כתוספת ולא כחלק מצלחת אנטיפסטי עם עוד ירקות…
הטעם מדהים…הקצוות השרופים הם אלו שנותנים את כל הטעם…
זה מהמם…
ביס כל כך טעים…על חתיכת חלה של שישי…

אהבתם את מנת הבצל? אולי תרצו סיגרים של כבד עוף ליד או הום-פרייז.

אם אהבתם אשמח לדעת (גם אם לא).

אם הכנתם אשמח שתשתפו איתי את הרשמים שלכם ו/או תמונה.

אם אתם מוצאים שהמתכון הזה מעניין לכם אשמח אם תרשמו לעידכונים במייל. עושים את זה פה למטה או בצד, מקבלים מייל לכתובת הדואר שרשמתם ומאשרים אותו. זה יבטיח שתקבלו מתכונים חדשים שלי היישר אליכם!

בתיאבון!

השאר תגובה