
מאוד אוהב חריף!
חריף זה לא רק החריפות, חריף זה עושר של טעמים. מה שאני מנסה לומר זה שמאכל יותר חריף לא ייתן בהכרח יותר הנאה ממאכל פחות חריף אך בהחלט שיתן יותר הנאה אם החריפות תהיה מלווה בעושר של טעמים. לדוגמה: סחוג מאוד חריף בלי יותר מדי טעם יגרום לפחות הנאה עבורי מסחוג פחות חריף אבל עם המון טעם.
במסעדות שונות נתקלתי לאחרונה במנה שנקראת “צלחת חריפים”. זה רעיון מעולה לאוהבי החריף. במנה הזו יש בדרך כלל סחוג או סלסה חריפה, חתיכות או פרוסות פלפל חריף, רסק עגבניות, טחינה, זיתים, שום קונפי ועוד. זוהי מנה מעולה שיכולה להתלוות ללחם – ממש שידוך מושלם.
אז סחוג אני עושה – אפילו יש מתכון כאן. הפעם אני רוצה להציע מתכון די פשוט אך עשיר בטעם של פלפלים חריפים בתחמיץ. הרעיון למתכון קפץ לי ממנת הפלפל החריף במסעדת הקופי בר אשר מגישה משהו דומה לליווי האוכל המצויין שמוגש בה. אוהבי החריף לא יוכלו להפסיק לאכול את הפלפלים הללו – זה פשוט ממכר בצורה בלתי מוסברת.
כמו שציינתי המתכון הוא די פשוט – קולים פלפלים בתנור, נותנם להם להזיע ואז קולפים אותם. מערבבים עם חומרי התחמיץ וזהו. מתכון פשוט אך ממכר וכל כך יפה להגיש אותו בגלל עושר הצבעים של הפלפלים. רק חלה ליד ואתם מסודרים!
אז מה דרוש לנו בשביל ההפקה הזו? מדובר על מתכון ל-15-20 פלפלים חריפים – תעשו אתם את החשבון לכמה אנשים זה יכול להספיק. אני ממליץ להכפיל כמויות ולשמור במקרר או לחלק לחברים.
- 15-20 פלפלים חריפים ירוקים ואדומים – לשם הנוחות עדיף לבחור פלפלים ישרים ככל הניתן
- 15-20 שיני שום קונפי – מתכון כאן או שאפשר לקנות או לחילופין אפשר לשים 2-3 שיני שום פרוסות דק
- כחצי כוס שמן זית
- לימון אחד
- 2 כפיות זרעי כוסברה
- מלח לפי הטעם

שנתחיל? באמת מתכון פשוט והתוצאה היא תענוג צרוף לאוהבי החריף.
- מחממים תנור ל-200 מעלות.
- מורחים את הפלפלים בשמן הזית בעזרת מברשת ומניחים על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה


- מכניסים את הפלפלים לתנור ולאחר כ-10 דקות בודקים האם הקליפה קיבלה צבע וקמטים. אם עדיין לא קיבלה צבע אז הופכים את הפלפלים ומשאירים בתנור עוד 5-10 דקות.
- מוציאים את הפלפלים מהתנור כאשר קיבלו צבע וקליפתם מקומטת.



- מעבירים מיד לכלי סגור או לסיר עם מכסה בכדי שיזיעו ויהיה קל לקלוף אותם. אני מעדיף את הפלפלים קלופים – זה יותר עדין אבל אפשרי גם לדלג על שלב ההזעה והקילוף.


- בינתיים ניקח מחבת ונקלה עליו את זרעי הכוסברה כ-2-3 דקות עד אשר הם ישמיעו קולות פיצפוץ עדינים. להזהר לא לשרוף אותם!
- בקערה שמים כף מיץ לימון, חצי כפית מלח (ואפשר גם יותר – לפי הטעם) ו-3-5 כפות שמן זית. מערבבים היטב.


- מוסיפים את זרעי הכוסברה לקערה.

- לאחר שהפלפלים הזיעו כ-10 עד 20 דקות מוציאים אחד אחד וקולפים בזהירות.


- מעבירים את הפלפלים הקלופים לקערה ומוסיפים את התחמיץ.


- ומוסיפים את שיני השום קונפי.

- מערבבים הכל בעדינות.
- טועמים (עם חתיכת לחם או חלה) ומתקנים תיבול.






זהו, סיימנו, לא ממש קשה ובטח שזה טעייייםםם.
אהבתם את הפלפלים בתחמיץ? אולי תרצו חלות קטנות ליד או גזר אפוי בתבלינים?
אם אהבתם אשמח לדעת (גם אם לא).
אם הכנתם אשמח שתשתפו איתי את הרשמים שלכם ו/או תמונה.
אם אתם מוצאים שהמתכון הזה מעניין לכם אשמח אם תרשמו לעידכונים במייל. עושים את זה פה למטה או בצד, מקבלים מייל לכתובת הדואר שרשמתם ומאשרים אותו. זה יבטיח שתקבלו מתכונים חדשים שלי היישר אליכם!
בתיאבון!