פלפלים חריפים בתחמיץ

מאוד אוהב חריף!

חריף זה לא רק החריפות, חריף זה עושר של טעמים. מה שאני מנסה לומר זה שמאכל יותר חריף לא ייתן בהכרח יותר הנאה ממאכל פחות חריף אך בהחלט שיתן יותר הנאה אם החריפות תהיה מלווה בעושר של טעמים. לדוגמה: סחוג מאוד חריף בלי יותר מדי טעם יגרום לפחות הנאה עבורי מסחוג פחות חריף אבל עם המון טעם.

במסעדות שונות נתקלתי לאחרונה במנה שנקראת “צלחת חריפים”. זה רעיון מעולה לאוהבי החריף. במנה הזו יש בדרך כלל סחוג או סלסה חריפה, חתיכות או פרוסות פלפל חריף, רסק עגבניות, טחינה, זיתים, שום קונפי ועוד. זוהי מנה מעולה שיכולה להתלוות ללחם – ממש שידוך מושלם.

אז סחוג אני עושה – אפילו יש מתכון כאן. הפעם אני רוצה להציע מתכון די פשוט אך עשיר בטעם של פלפלים חריפים בתחמיץ. הרעיון למתכון קפץ לי ממנת הפלפל החריף במסעדת הקופי בר אשר מגישה משהו דומה לליווי האוכל המצויין שמוגש בה. אוהבי החריף לא יוכלו להפסיק לאכול את הפלפלים הללו – זה פשוט ממכר בצורה בלתי מוסברת.

כמו שציינתי המתכון הוא די פשוט – קולים פלפלים בתנור, נותנם להם להזיע ואז קולפים אותם. מערבבים עם חומרי התחמיץ וזהו. מתכון פשוט אך ממכר וכל כך יפה להגיש אותו בגלל עושר הצבעים של הפלפלים. רק חלה ליד ואתם מסודרים!

אז מה דרוש לנו בשביל ההפקה הזו? מדובר על מתכון ל-15-20 פלפלים חריפים – תעשו אתם את החשבון לכמה אנשים זה יכול להספיק. אני ממליץ להכפיל כמויות ולשמור במקרר או לחלק לחברים.

  • 15-20 פלפלים חריפים ירוקים ואדומים – לשם הנוחות עדיף לבחור פלפלים ישרים ככל הניתן
  • 15-20 שיני שום קונפי – מתכון כאן או שאפשר לקנות או לחילופין אפשר לשים 2-3 שיני שום פרוסות דק
  • כחצי כוס שמן זית
  • לימון אחד
  • 2 כפיות זרעי כוסברה
  • מלח לפי הטעם
רשימת החומרים: פלפלים ירוקים ואדומים, שמן זית, זרעי כוסברה, לימון, מלח, שום קונפי

שנתחיל? באמת מתכון פשוט והתוצאה היא תענוג צרוף לאוהבי החריף.

  • מחממים תנור ל-200 מעלות.
  • מורחים את הפלפלים בשמן הזית בעזרת מברשת ומניחים על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה
מורחים את הפלפלים בשמן זית מכל הצדדים
הפלפלים מרוחים בשמן זית ומחכים להכנס לתנור…
  • מכניסים את הפלפלים לתנור ולאחר כ-10 דקות בודקים האם הקליפה קיבלה צבע וקמטים. אם עדיין לא קיבלה צבע אז הופכים את הפלפלים ומשאירים בתנור עוד 5-10 דקות.
  • מוציאים את הפלפלים מהתנור כאשר קיבלו צבע וקליפתם מקומטת.
כך צריכים להראות הפלפלים כאשר הם יוצאים מהתנור…תפסו קצת צבע אבל לא שרופים…
עוד תמונה של הפלפלים שנאפו…
ומקרוב…
  • מעבירים מיד לכלי סגור או לסיר עם מכסה בכדי שיזיעו ויהיה קל לקלוף אותם. אני מעדיף את הפלפלים קלופים – זה יותר עדין אבל אפשרי גם לדלג על שלב ההזעה והקילוף.
הפלפלים הועברו לכלי סגור בכדי שיזיעו ואפשר יהיה להוריד מהם את הקליפה…
הפלפלים בכלי הסגור לאחר כמה דקות של הזעה – אפשר לראות כמה אדים יש בכלי…
  • בינתיים ניקח מחבת ונקלה עליו את זרעי הכוסברה כ-2-3 דקות עד אשר הם ישמיעו קולות פיצפוץ עדינים. להזהר לא לשרוף אותם!
  • בקערה שמים כף מיץ לימון, חצי כפית מלח (ואפשר גם יותר – לפי הטעם) ו-3-5 כפות שמן זית. מערבבים היטב.
מתחילים לערבב את חומרי התחמיץ – מיץ לימון, שמן זית ומלח…
לאחר העירבוב נקבל ממש סוג של ויניגרט או תחמיץ…

  • מוסיפים את זרעי הכוסברה לקערה.
הוספנו את זרעי הכוסברה לקערת התחמיץ…
  • לאחר שהפלפלים הזיעו כ-10 עד 20 דקות מוציאים אחד אחד וקולפים בזהירות.
קולפים את הפלפלים אחד אחד ובזהירות – זה לא ממש קשה…
פלפלים בצד אחד וקליפות בצד שני…
  • מעבירים את הפלפלים הקלופים לקערה ומוסיפים את התחמיץ.
מוסיפים את התחמיץ לפלפלים…
כמעט כל התחמיץ כבר הועבר לקערת הפלפלים…
  • ומוסיפים את שיני השום קונפי.
כל כך יפה: מוסיפים את שיני השום קונפי…
  • מערבבים הכל בעדינות.
  • טועמים (עם חתיכת לחם או חלה) ומתקנים תיבול.
אפשר לסדר כך בצלחת הגשה: ירוק אדום ירוק אדום…
עם חלה שאפשר לבצוע ממנה…
בא לי הירוק הזה…
על חתיכת חלה…
את יתר הפלפלים מסדר בקופסאות ושולח למקרר… ולחברים…
מוכנים למשלוח…

זהו, סיימנו, לא ממש קשה ובטח שזה טעייייםםם.

אהבתם את הפלפלים בתחמיץ? אולי תרצו חלות קטנות ליד או גזר אפוי בתבלינים?

אם אהבתם אשמח לדעת (גם אם לא).

אם הכנתם אשמח שתשתפו איתי את הרשמים שלכם ו/או תמונה.

אם אתם מוצאים שהמתכון הזה מעניין לכם אשמח אם תרשמו לעידכונים במייל. עושים את זה פה למטה או בצד, מקבלים מייל לכתובת הדואר שרשמתם ומאשרים אותו. זה יבטיח שתקבלו מתכונים חדשים שלי היישר אליכם!

בתיאבון!

השאר תגובה