דלורית בתנור – טעים וקליל

יש קבוצה של ירקות שרבים לא יודעים מה בדיוק עושים איתם. קולורבי ולפת הם נציגים בולטים של הקבוצה הזו. ירקות אחרים נמצאים רק במטבחים מסויימים כמו שומר ולוף (פרסה). יש ירקות שכולם מכירים כמו מלפפון, עגבניה, בצל ופלפל. ויש ירקות שלא פה ולא פה ולא פה כמו דלורית שהיא ירק מקסים אבל זנוח.

אני מאוד אוהב ירקות ותמיד מחפש מה לעשות איתם. אני אוהב ללכת לירקן שלי או לשוק ולראות מה עונתי ואיזה ירק בשיא תפארתו, לקנות אותו ולהכין איתו כל מיני דברים.

בעבר הייתי נוהג לקנות דלעת ולהכין ממנה סלטים אבל מחירה הגבוה משום מה של הדלעת בימים אלו מביא אותי לקנות דלורית ולעשות בה אותם שימושים. במחשבה שניה לא רק אותם שימושים אלא אפילו יותר שימושים.

יתרונה של הדלורית על הדלעת היא בצורתה השלמה העגולה שמאפשרת פשוט לפרוס אותה ולקבל צורת פרוסות עגולות גדולות. שילוב של זה עם צבעה של הדלורית הוא מקסים בעיניי.

לא תמיד חייבים לקחת את הירק לכוון של מתכון מסובך. אני רוצה להציע לכם לקחת את הדלורית ולאפות אותה עם שמן זית, מלח ואורגנו. זהו – לא צריך כלום נוסף על זה. ממש מתכון קל, צבעוני וטעים מאוד.

אז מה דרוש לנו בשביל ההפקה הזו? החומרים פה הם לדלורית במשקל של קילו עד קילו וחצי ובהתאם לכך זה יספיק ל-6-10 מנות או לכמות נכבדה על שולחן של בופה:

  • דלורית במשקל קילו עד קילו וחצי
  • 5 כפות שמן זית
  • 1 וחצי עד 2 כפיות מלח (לפי הטעם)
  • 2 כפות אורגנו יבש
רשימת חומרים קצרה: דלורית, שמן זית, מלח ואורגנו יבש

שנעבור להכנה? זה יותר קל מקל:

  • מחממים תנור ל-200 מעלות.
  • קוצצים את שתי קצוות הדלורית – צד העוקץ וצד הבסיס.
  • קולפים את הדלורית.
נקלוף את הדלורית: נשכיב אותה על משטח החיתוך ובעזרת קולפן תפוחי אדמה נקלוף אותה
  • חוצים את הדלורית לשניים בעזרת סכין גדול.
חוצים את הדלורית בעזרת סכין גדולה…הפעולה הקשה ביותר במתכון הזה…
  • מסלקים עם כף את הגרעינים והשערות משני חצאי הדלורית.
  • פורסים את הדלורית לפרוסות בעובי 1 סנטימטר.
נפרוס את הדלורית – משתדלים שהפרוסות יהיו בעובי די זהה בכדי שהאפייה תהיה אחידה ככל האפשר
  • מכניסים את פרוסות הדלורית לקערה גדולה.
  • לקערה נכניס גם את המלח, האורגנו ושמן הזית.
  • נערבב את כל המרכיבים היטב.
מערבבים הכל בקערה…
  • נפזר את פרוסות הדלורית בשכבה אחת על תבנית תנור.
מפזרים את הדלורית בשכבה אחידה על תבנית תנור – זה הרגע להשתעשע בעיצובים מעניינים…
  • נאפה את הדלורית 30-40 דקות עד שסימני השחמה קלים יופיעו עליה והחדרת מזלג תראה לנו שהיא רכה. לקראת סוף האפייה, אם הדלורית רכה אך אין לה צבע מספק אפשר להעלות את תבנית התנור למעלה בכדי לקבל השחמה יפה של פני הדלורית.
בסיום האפייה יראו סימני השחמה בקצוות הדלורית
הנה, ככה נראים סימני ההשחמה של הדלורית מקרוב…
וגם ככה…ההשחמה נותנת המון טעם (אבל לא לשרוף לגמרי!)
ככה אני אוהב את זה…

עכשיו כשהדלורית יצאה התנור אתם בטח מבינים שעשיתם משהו טוב וטעים, הריח שמתפשט במטבח הוא מהמם וייחודי!

מתכון כל כך טעים וכל כך קל להכנה…

אפשרות הגשה…
תאמינו לי שלא חייבים שום דבר ליד…זה טעים ומשביע בפני עצמו…

אהבתם את זה? אולי תרצו אורז ארומטי ליד או אפילו גזר אפוי בתבלינים?

אם אהבתם אשמח לדעת (גם אם לא).

אם הכנתם אשמח שתשתפו איתי את הרשמים שלכם ו/או תמונה.

אם אתם מוצאים שהמתכון הזה מעניין לכם אשמח אם תרשמו לעידכונים במייל. עושים את זה פה למטה או בצד, מקבלים מייל לכתובת הדואר שרשמתם ומאשרים אותו. זה יבטיח שתקבלו מתכונים חדשים שלי היישר אליכם!

בתיאבון!

השאר תגובה