
האורחים עוד רגע מגיעים ואתם רוצים להפתיע. נכון, הם הודיעו שיגיעו רק לפני כשעה אבל היי, שאנחנו לא נספיק להכין משהו מעלף בזמן קצר?
אז הפעם הנה מתכון למשהו שמתאים לאורחים שאוטוטו בדלת. זהו מאפה טעים טעים שהוא חצי עוגה חצי פנקייק ענקי. משהו שמזכיר את מלית הגבינה שיש בדייניש ריקוטה מרובע או מזכיר עוגת גבינה שמגישים בתבנית גדולה בארוחת בוקר בבתי מלון.
זה טעים, זה קרמי, זה מפנק והכי חשוב שזה קל להכנה ולוקח בערך כחצי שעה מהרגע שהתחלתם ועד להגשה.
האמת היא שאפשר להכין ממש פנקייקים קטנים וטעימים טעימים של גבינה מאותו מתכון אבל הפעם בחרתי להכין מזה מאפה גדול במחבת.
אז מה דרוש לנו בשביל מאפה גדול בקוטר 28-30 סנטימטר שאפשר להגיש למרכז שולחן?
- 250 גרם גבינת ריקוטה
- 250 גרם גבינה לבנה 5 או 9 אחוזי שומן
- 50 גרם או 5 כפות קורנפלור
- 50 גרם או 5 כפות קמח
- 40 גרם או חצי חבילה של אינסטנט פודינג וניל
- 50 גרם או רבע כוס סוכר
- 2 ביצים גדולות
- 1 כפית אבקת אפייה
- 2 כפות חמאה לשימון המחבת
בנוסף נזדקק למחבת 28-30 סנטימטר עם ציפוי נון-סטיק (טפלון) שיכול להכנס לתנור (ללא ידיות פלסטיק או עץ!).

שנתחיל? קל, מהיר וטעים מאוד!
- מחממים תנור במצב גריל (חום עליון) ל-180 מעלות.
- בקערה שמים את גבינת הריקוטה, הגבינה הלבנה, הקורנפלור, הקמח, האינסטנט פודינג וניל, הסוכר, הביצים ואבקת האפייה.

- בעזרת מטרפה מערבבים היטב את כל החומרים למרקם של קרם חלק וללא גושים.


- מחממים על אש בינונית כ-2 כפות חמאה במחבת נון-סטיק (טפלון) בקוטר 28-30 סנטימטר שיכולה להכנס לתנור (ללא ידיות עץ או פלסטיק).

- לאחר שהחמאה נמסה שופכים את כל הבלילה למחבת ומיישרים ככל הניתן (אין צורך ליישר יותר מדי).

- נותנים לבלילה להתבשל במחבת כ-2-3 דקות ואז מרימים בזהירות צד אחד שלה ובודקים שהיא קיבלה צבע יפה בתחתית. אם עדיין אין צבע אז נותנים לזה עוד כמה שניות.

- לאחר שרואים שהפנקייק קיבל צבע בתחתית מעבירים את המחבת לתנור החם (180 מעלות) ואופים כ-10 דקות לערך עד שמתחילים לראות שהוא התגבש למעלה ושהוא מתחיל לקבל צבע – ממש טיפה צבע וזהו. לא להגזים באפייה כי זה יכול לייבש אותו!

- מוציאים את המחבת מהתנור בעזרת מגבת (זהירות – הידית של המחבת חמה!!!) והופכים על צלחת הגשה יפה. אפשרי גם להגיש כך בתוך המחבת מבלי להפוך את הפנקייק אבל כל היופי הוא בצבע שהוא תפס בתחתית ואת זה רוצים להראות.

- זהו – הפנקייק מוכן. מפזרים מעליו אבקת סוכר בנדיבות ומגישים מיד לשולחן.






והמתכון בקצרה: פנקייק גבינה ענקי במחבת
רשימת החומרים:
- 250 גרם גבינת ריקוטה
- 250 גרם גבינה לבנה 5 או 9 אחוזי שומן
- 50 גרם או 5 כפות קורנפלור
- 50 גרם או 5 כפות קמח
- 40 גרם או חצי חבילה של אינסטנט פודינג וניל
- 50 גרם או רבע כוס סוכר
- 2 ביצים גדולות
- 1 כפית אבקת אפייה
- 2 כפות חמאה לשימון המחבת
הוראות ההכנה:
- מחממים תנור במצב גריל (חום עליון) ל-180 מעלות.
- בקערה שמים את גבינת הריקוטה, הגבינה הלבנה, הקורנפלור, הקמח, האינסטנט פודינג וניל, הסוכר, הביצים ואבקת האפייה.
- בעזרת מטרפה מערבבים היטב את כל החומרים למרקם של קרם חלק וללא גושים.
- מחממים על אש בינונית כ-2 כפות חמאה במחבת נון-סטיק (טפלון) בקוטר 28-30 סנטימטר שיכולה להכנס לתנור (ללא ידיות עץ או פלסטיק).
- לאחר שהחמאה נמסה שופכים את כל הבלילה למחבת ומיישרים ככל הניתן (אין צורך ליישר יותר מדי).
- נותנים לבלילה להתבשל במחבת כ-2-3 דקות ואז מרימים בזהירות צד אחד שלה ובודקים שהיא קיבלה צבע יפה בתחתית. אם עדיין אין צבע אז נותנים לזה עוד כמה שניות.
- לאחר שרואים שהפנקייק קיבל צבע בתחתית מעבירים את המחבת לתנור החם (180 מעלות) ואופים כ-10 דקות לערך עד שמתחילים לראות שהוא התגבש למעלה ושהוא מתחיל לקבל צבע – ממש טיפה צבע וזהו. לא להגזים באפייה כי זה יכול לייבש את את הפנקייק!
- מוציאים את המחבת מהתנור בעזרת מגבת (זהירות – הידית של המחבת חמה!!!) והופכים על צלחת הגשה יפה. אפשרי גם להגיש כך בתוך המחבת מבלי להפוך את הפנקייק אבל כל היופי הוא בצבע שהפנקייק הזה תפס בתחתית ואת זה רוצים להראות.
- זהו – הפנקייק מוכן. מפזרים מעליו אבקת סוכר בנדיבות ומגישים מיד לשולחן.
אהבתם את הפנקייק? אולי יעניין אתכם גם קלצונה נוטלה מטורף או ברד פודינג קינמון מעלף?
אם אהבתם אשמח לדעת (גם אם לא).
אם הכנתם אשמח שתשתפו איתי את הרשמים שלכם ו/או תמונה.
אם אתם מוצאים שהמתכון הזה מעניין לכם אשמח אם תרשמו לעידכונים במייל. עושים את זה פה למטה או בצד, מקבלים מייל לכתובת הדואר שרשמתם ומאשרים אותו. זה יבטיח שתקבלו מתכונים חדשים שלי היישר אליכם!
בתיאבון!
שלום מושף וחג שמח לך,
כרגיל אני נהנה מאד גם מהמתכונים וגם מאד מהצילומים האיכותיים והמפורטים, ובכלל מההגשה האסתטית. במתכון הפעם, של הפנקייק, היה לי חסר מאד צילום פרוסה מהצד, כך שניתן לראות את גובה הפרוסה ואת הטקסטורה שלה. אשמח אם תוכל להבא לזכור שגם מבט מהצד מאד חיוני, ובמיוחד כמובן בכל הקשור לעוגות, מאפים וכד’ .
שוב רוב תודות, איחולים לימים שקטים ורגועים – כל הכבוד וחג שמח.
אורי.
תודה רבה אורי. אצרף תמונה מהצד להבא.
וכמובן חג שמח גם לך ולמשפחתך!
נראה מעולה,
המתכונים שלך עובדים על כל החושים.
תודה לך.
תודה רבה רונית. איזה כייף לשמוע!