פטריות מהממות במלית קשיו ופיסטוק

אני מודה שאני לא מתחבר לתבשילי פטריות באופן כללי.

יש כמה יוצאים מן הכלל בעניין זה והם חומוס עם פטריות כמו שהיה נהוג פעם במסעדות מזרחיות (אסא, 206 וכו…).

לפעמים אני גם אוהב להקפיץ פטריות ולהגיש עם סלט כלשהו – זה ממש טעים.

ומעל כל אלו הכי הכי עבורי בהקשר של פטריות זה פטריות במלית קשיו ופיסטוק. לא תאמינו כמה זו מנה טעימה ויחד עם זאת כל כך פשוטה להכנה. כל כף חגיגית ומצד שני כל כך צנועה. זו מנה שלא "נוצצת" – זו מנה שיכולה להחבא לה בשקט בשקט על שולחן מלא תבשילים ובכל זאת הראשון שיטעם ממנה יצרח מעונג…ואז תוך כמה שניות כל תכולת הצלחת תיעלם. מנה ממש ממכרת!

את המנה הזו של פטריות ממולאות אני מכין כבר הרבה שנים – כל כך הרבה שנים שאינני זוכר אפילו מהיכן השגתי את המתכון ומה שיניתי בו. נו, מילא…

המנה הזו קמה אצלי לתחייה כל ערב חג – מנה חגיגית ומהממת.

שארית המלית כל כך טעימות וכייף למרוח אותן בכל כריך שתרצו כמו ממרח פסטו.

אז מה דרוש לנו בשביל מנה כזו יפה וטעימה של 20 פטריות ממולאות בקשיו ופיסטוק?

  • 20-25 פטריות שמפניון בגודל אחיד עד כמה שאפשר. מומלץ לא קטנות מדי ולא גדולות מדי – משהו כזה באמצע
  • 100 גרם פיסטוק קלוף
  • 100 גרם אגוזי קשיו
  • חצי כפית מלח
  • חצי כפית פלפל
  • צרור פטרוזיליה
  • צרור קטן של נענע
  • 3 שיני שום
  • חצי עד שלושת רבעי כוס שמן זית
רשימת החומרים: פטריות, פיסטוק, קשיו, מלח, פלפל, פטרוזיליה, נענע, שום ושמן זית

שנתחיל? מנה קלה מאוד ומהירה להכנה. תוך חצי שעה יש לכם צלחת של פטריות ממולאות!

  • מחממים תנור לחום של 220 מעלות.
  • בקערת מעבד מזון (אפשר קערה קטנה של בלנדר מוט כפי שאני מדגים פה אבל אפשר גם בקערה של מעבד מזון גדול) שמים את הפיסטוק, הקשיו, המלח, הפלפל, הפטרוזילה, הנענע ושיני השום. קוצצים את הכל בכמה פולסים למרקם של פירורים לא קטנים מדי. אם צריך פותחים את המכסה, מערבבים וממשיכים בקיצוץ לקבלת מרקם אחיד פחות או יותר.
הפיסטוק, הקשיו, המלח, הפלפל, הפטרוזיליה, הנענע והשום בקערת מעבד המזון (כאן השתמשתי בבלנדר מוט)…
קצצנו את הכל לפירורים גסים יחסית…
  • מוסיפים כחצי כוס שמן זית וממשיכים בקיצוץ בפולסים קצרים. המטרה היא לקבל ממרח עם גרגרים קטנים (לא ממש משחה). אם הממרח קשה או יבש מדי מוסיפים עוד קצת שמן זית וממשיכים בקיצוץ עוד כמה שניות.
  • טועמים את הממרח ומתקנים תיבול. זה צריך להיות טעים מאוד!
זהו הממרח שאנו רוצים לקבל…
ומקרוב…
  • מסירים את רגלי הפטריות בזהירות כך שנוכל למלא אותן. ברגלי הפטריות לא נשתמש הפעם.
הסרנו את רגלי הפטריות…
  • בעזרת כפית ממלאים את הפטריות בממרח הנהדר שיצרנו. ממלאים כך שתווצר גבעה יפה על כל פטריה כמו בתמונה.
המלית יוצרת גבעה על הפטריה…
  • משמנים תבנית יפה שיכולה להכנס לתנור במעט שמן זית ומסדרים את הפטריות הממולאות בתוכה.
משמנים תבנית…
ומתחילים לסדר את הפטריות בתוכה…
הנה כך…
  • יכול להווצר מצב שתישאר מלית לאחר מילוי כל הפטריות. אפשר למלא עוד פטריות ואפשר גם להשתמש במלית זו כמו סוג של ממרח ללחם – זו מלית ממכרת!
  • אפשר לזלף עוד טיפה של שמן זית על הפטריות הממולאות אך לא חייבים.
  • מכניסים את תבנית הפטריות לתנור החם (220 מעלות) ואופים להזהבה קלה כ-10-15 דקות. לאחר כ-10 דקות מומלץ לבדוק כי המלית נוטה להשחים בקלות וזה לא משהו שאנחנו רוצים.
מוכנות לתנור…
יצאו מהתנור…דרושה רק הזהבה קלה ולא יותר…
  • זהו – הפטריות מוכנות! נסו אחת ותראו שאי אפשר להפסיק לאכול אותן 🙂 .
מגיש את זה ככה בתבנית…לחילופין אפשר להגיש גם בכלי אחר…לווא דווקא בכלי האפייה…
כל כך רך וטעים…
המלית מתתאחדת עם הפטריה ונוצר משהו טעים כל כך…
מטורף כמה שזה טעים…

והמתכון בקצרה: פטריות מהממות במלית קשיו ופיסטוק

רשימת החומרים:

  • 20-25 פטריות שמפניון בגודל אחיד עד כמה שאפשר. מומלץ לא קטנות מדי ולא גדולות מדי – משהו כזה באמצע
  • 100 גרם פיסטוק קלוף
  • 100 גרם אגוזי קשיו
  • חצי כפית מלח
  • חצי כפית פלפל
  • צרור פטרוזיליה
  • צרור קטן של נענע
  • 3 שיני שום
  • חצי עד שלושת רבעי כוס שמן זית

הוראות ההכנה:

  • מחממים תנור לחום של 220 מעלות.
  • בקערת מעבד מזון (אפשר קערה קטנה של בלנדר מוט כפי שאני מדגים פה אבל אפשר גם בקערה של מעבד מזון גדול) שמים את הפיסטוק, הקשיו, המלח, הפלפל, הפטרוזילה, הנענע ושיני השום. קוצצים את הכל בכמה פולסים למרקם של פירורים לא קטנים מדי. אם צריך פותחים את המכסה, מערבבים וממשיכים בקיצוץ לקבלת מרקם אחיד פחות או יותר.
  • מוסיפים כחצי כוס שמן זית וממשיכים בקיצוץ בפולסים קצרים. המטרה היא לקבל ממרח עם גרגרים קטנים (לא ממש משחה). אם הממרח קשה או יבש מדי מוסיפים עוד קצת שמן זית וממשיכים בקיצוץ עוד כמה שניות.
  • טועמים את הממרח ומתקנים תיבול. זה צריך להיות טעים מאוד!
  • מסירים את רגלי הפטריות בזהירות כך שנוכל למלא אותן. ברגלי הפטריות לא נשתמש הפעם.
  • בעזרת כפית ממלאים את הפטריות בממרח הנהדר שיצרנו. ממלאים כך שתווצר גבעה יפה על כל פטריה כמו בתמונה.
  • משמנים תבנית יפה שיכולה להכנס לתנור במעט שמן זית ומסדרים את הפטריות הממולאות בתוכה.
  • יכול להווצר מצב שתישאר מלית לאחר מילוי כל הפטריות. אפשר למלא עוד פטריות ואפשר גם להשתמש במלית זו כמו סוג של ממרח ללחם – זו מלית ממכרת!
  • אפשר לזלף עוד טיפה של שמן זית על הפטריות הממולאות אך לא חייבים.
  • מכניסים את תבנית הפטריות לתנור החם (220 מעלות) ואופים להזהבה קלה כ-10-15 דקות. לאחר כ-10 דקות מומלץ לבדוק כי המלית נוטה להשחים בקלות וזה לא משהו שאנחנו רוצים.
  • זהו – הפטריות מוכנות! נסו אחת ותראו שאי אפשר להפסיק לאכול אותן 🙂 .

אהבתם את הפטריות הממולאות? אולי תרצו אורז ארומטי ליד או אפילו גזר אפוי בתבלינים?

אם אהבתם אשמח לדעת (גם אם לא).

אם הכנתם אשמח שתשתפו איתי את הרשמים שלכם ו/או תמונה.

אם אתם מוצאים שהמתכון הזה מעניין לכם אשמח אם תרשמו לעידכונים במייל. עושים את זה פה למטה או בצד, מקבלים מייל לכתובת הדואר שרשמתם ומאשרים אותו. זה יבטיח שתקבלו מתכונים חדשים שלי היישר אליכם!

בתיאבון!

4 תגובות בנושא “פטריות מהממות במלית קשיו ופיסטוק

השאר תגובה