
לא יודע מה איתכם אבל כדורי שוקולד הכי פשוטים (אבל טובים!) עושים לי את זה.
כבר פרסמתי בעבר מתכון לריבועי שוקולד (שהם בעצם כדורי שוקולד בשינוי צורה). זהו אחד המתכונים האהובים עלי – כל כך קל להכנה ובכל זאת טעים ואהוב על כולם.
לפני כמה שנים ביקר בישראל הקונדיטור הצרפתי האגדי כריסטוף מישלק ונתן מתכון לנקניק שוקולד ואגוזים. מיד איך שראיתי את המתכון הזה קיבלתי פלאשבק לילדות. נזכרתי שהייתי עוזר לאימי להכין בלילת כדורי שוקולד עם בסקוויטים ואז היינו עוטפים את זה ברדיד אלומניום כמו נקניק ושמים במקפיא. מה שהיינו מקבלים זה נקניק שוקולד משובץ שברי ביסקוויטים. אני זוכר שהיה לי קשה להתאפק עד שנקניק השוקולד היה קופא והייתי בא כל כמה דקות אל אימי ושואל אותה משהו בסיגנון “נו, זה מוכן? אפשר כבר לאכול?”. אימי הייתה מסבירה לי שלא אבל זה לא מנע ממני לשאול שוב ושוב עד שהייתי מתייאש. בשלב כלשהו אימי הייתה מוציאה את זה מהמקרר או מהמקפיא ופורסת לי פרוסה יפה וטעימה.
לקחתי את הטכניקה של כריסטוף מישלק יחד עם המתכון הפשוט שלי לכדורי שוקולד ושילבתי בניהם והנה מתכון לנקניק שוקולד שנראה ממש כמו נקניק סלמי אמיתי קטן.
אז מה דרוש לנו בשביל ההפקה הזו שתיתן לנו כשניים או שלושה נקניקים של שוקולד (תלוי בגודל שלהם)?
- 240 גרם או כוס חלב
- 100 גרם חמאה
- 100 גרם או חצי כוס סוכר
- 50 גרם או קצת פחות מחצי כוס קקאו
- 200 גרם שוקולד מריר
- 300 גרם ביסקוויטים פתי בר
- אבקת סוכר לציפוי

שנתחיל? מתכון קל ומהיר שאפשר להכין עם הילדים!
- מחממים בסיר חלב, חמאה וסוכר תוך בחישה עד שהחלב והסוכר נמסים.


- מוסיפים את הקקאו המנופה. הניפוי חשוב בכדי שלא יהיו גושים של קקאו עקשניים. מערבבים היטב ומביאים לרתיחה על אש נמוכה-בינונית.



- מסירים מיד מהאש ושופכים את התערובת הרותחת על השוקולד. מחכים דקה.
- מערבבים את התערובת ודואגים שכל השוקולד יימס ללא שום גושים.

- שוברים בידיים את הביסקוויטים לתוך התערובת (אין צורך לשבור ממש לפירורים משום שאחר כך נחתוך בסכין את הנקניק ואז ייחשף המראה המהמם של חתיכות הביסקוויטים הגדולות שהשארנו).

- מערבבים את כל התערובת כך שכל שברי הביסקוויטים יצופו בשוקולד.

- התערובת מוכנה ועכשיו עוברים לחלק של העיצוב: נחתוך 3 חתיכות של נייר אפייה בגודל של 30*20 סנטימטר.
- נניח את נייר האפייה על ניילון נצמד כמו בתמונה.

- נשפוך שליש מתערובת השוקולד במרכז של כל חתיכת נייר אפייה, נגלגל את נייר האפייה לנקניק ונצמיד היטב כפי שרואים בתמונה. לוחצים עד שהתערובת השוקולד תצא קצת משני הצדדים.



- סוגרים כל נקניק עם הניילון הנצמד כמו סוכריה.



- נשים את נקניקי השוקולד במקרר עד שיתייצבו ויהיו קשים.
- ממש לפני שרוצים להגיש את נקניק השוקולד מוציאים אותו מהמקרר, מסירים את הניילון הנצמד ונייר האפייה ומברישים באבקת סוכר.





- הנקניק מוכן להגשה. יפה להגיש אותו על קרש חיתוך עם סכין מתאים. בדיוק כמו שמגושום נקניקים מבשר.


אהבתם את נקניק השוקולד? אולי תרצו פצפוצי אורז בשוקולד ליד או מוס שוקולד של פעם?
אם אהבתם אשמח לדעת (גם אם לא).
אם הכנתם אשמח שתשתפו איתי את הרשמים שלכם ו/או תמונה.
אם אתם מוצאים שהמתכון הזה מעניין לכם אשמח אם תרשמו לעידכונים במייל. עושים את זה פה למטה או בצד, מקבלים מייל לכתובת הדואר שרשמתם ומאשרים אותו. זה יבטיח שתקבלו מתכונים חדשים שלי היישר אליכם!
בתיאבון!