סלט קינואה בניחוח אסיאתי

בין כל הדברים המושחתים והמאפים והמתוקים שאני עושה יש לי רגע שאני רוצה משהו בריא, משהו בלי נקיפות מצפון, משהו שישביע ויתחזק את הגוף והנפש.

לי ברור שהבחירה הראשונה למשהו כזה היא סלט ולא משנה איזה סלט, העיקר סלט!

מעניין שבכל מקום בעולם המשמעות הכי בסיסית של סלט היא משהו אחר. בישראל זה יהיה סלט של מלפפון ועגבניה ובארצות הברית סלט סיזר (קיסר) עם תועפות גבינה. באיטליה אני מנחש שזה יהיה קפרזה עם מוצרלה ועגבניות.

ובכל זאת, בין סלט של מלפפון ועגבניה לסלט כרוב לפעמים בא לי סלט אחר, סלט שיש בו אלמנטים נוספים מלבד ירקות. אחד מהסלטים האהובים עלי ועל ילדי הוא סלט הקינואה הזה שיש בו גם ירקות, גם קינואה שנותנת תוספת משביעה וגם תיבל אסיאתי.

הילדים שלי לא מתים על סלטים אבל בכל זאת הסלט הזה מתחסל במהירות ולכן אני ממליץ להכפיל כמויות!

אז מה דרוש לנו בשביל ההפקה הזו שתיתן לנו צלחת סלט גדולה?

  • 4-5 כפות שמן זית
  • 1 בצל גדול
  • 2 גזרים
  • 1 כוס קינואה
  • 3 כפות רוטב סויה
  • חצי לימון
  • חצי כפית מלח או לפי הטעם
  • 1 עגבניה
  • צרור פטרוזיליה
רשימת החומרים: שמן זית, סויה, מלח, פטרוזיליה, גזרים, קינואה, בצל, לימון ועגבניה

שנתחיל? חצי שעה ויש לכם סלט מהמם!

  • נשרה את הקינואה כ-15 דקות בקערת מים רותחים ונסנן.
הקינואה בקערת מים רותחים…
לאחר כ-15 דקות מסננים אותה…
  • נקצוץ דק את הבצל
הבצל קצוץ דק…
  • נקלוף ונגרד את הגזרים על פומפיה עבה.
הבצל והגזרים מוכנים לבישול…
  • בסיר בינוני נשים 3 כפות שמן ונתחיל לטגן את הבצל.
מתחילים לטגן את הבצל…
  • לאחר כמה דקות הבצל מתחיל להיות שקוף ואז נוסיף את הגזר.
ברגע שהבצל מתחיל להיות שקוף מוסיפים את הגזר…
  • מטגנים את הגזר כ-3 דקות באש גבוהה תוך ערבוב.
הגזר והבצל…
  • מוסיפים את הקינואה ומטגנים גם אותה כ-3 דקות תוך ערבוב.
מוסיפים את הקינואה וממשיכים לערבב…
הנה כך…
  • מוסיפים לסיר כחצי כוס מים רותחים, מנמיכים את האש, מכסים את הסיר ומבשלים כ-5 דקות.
מוסיפים את המים הרותחים…
  • בינתיים קוצצים את הפטרוזיליה ומשאירים מעט ממנה בצד לקישוט
  • נקצוץ גם את העגבניה לקוביות קטנות או בינוניות.
הפטרוזילה והעגבניה קצוצים…נשאיר קצת מהפטרוזיליה לקישוט…
  • מכבים את האש, מוסיפים 3 כפות רוטב סויה, כחצי כפית מלח, 2 כפות שמן זית, מיץ מחצי לימון סחוט, ופטרוזיליה קצוצה.
הוספנו את הסויה, הלימון, המלח, שמן הזית והפטרוזיליה…
  • מערבבים היטב את הסלט, טועמים ומתקנים תיבול.
מערבבים הכל…
  • שוב מכסים את הסיר ונותנים לכל להתאדות כ-5 דקות נוספות (ללא אש!).
  • לאחר כ-5 דקות נפתח את מכסה הסיר, נוסיף את קוביות העגבניה.
מוסיפים את העגבניה…זהו, הסלט כמעט מוכן…
  • נטעם שוב ונתקן תיבול.
  • נגיש את הסלט עם הרבה פטרוזילה קצוצה מעליו.
פשוט להכנה, יפה וטעים מאוד…
כזה בא לי עכשיו…
מגיש את זה לשולחן ככה…
טעם כמו שזה נראה…

זהו, סיימנו, לא ממש קשה ובטוח שזה טעים.

אהבתם את הסלט? אולי תרצו תפוח אדמה אפוי ליד או סלק צלוי בהגשה אלגנטית?

אם אהבתם אשמח לדעת (גם אם לא).

אם הכנתם אשמח שתשתפו איתי את הרשמים שלכם ו/או תמונה.

אם אתם מוצאים שהמתכון הזה מעניין לכם אשמח אם תרשמו לעידכונים במייל. עושים את זה פה למטה או בצד, מקבלים מייל לכתובת הדואר שרשמתם ומאשרים אותו. זה יבטיח שתקבלו מתכונים חדשים שלי היישר אליכם!

בתיאבון!

2 תגובות בנושא “סלט קינואה בניחוח אסיאתי

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s

אתר זו עושה שימוש ב-Akismet כדי לסנן תגובות זבל. פרטים נוספים אודות איך המידע מהתגובה שלך יעובד.