
בין כל הדברים המושחתים והמאפים והמתוקים שאני עושה יש לי רגע שאני רוצה משהו בריא, משהו בלי נקיפות מצפון, משהו שישביע ויתחזק את הגוף והנפש.
לי ברור שהבחירה הראשונה למשהו כזה היא סלט ולא משנה איזה סלט, העיקר סלט!
מעניין שבכל מקום בעולם המשמעות הכי בסיסית של סלט היא משהו אחר. בישראל זה יהיה סלט של מלפפון ועגבניה ובארצות הברית סלט סיזר (קיסר) עם תועפות גבינה. באיטליה אני מנחש שזה יהיה קפרזה עם מוצרלה ועגבניות.
ובכל זאת, בין סלט של מלפפון ועגבניה לסלט כרוב לפעמים בא לי סלט אחר, סלט שיש בו אלמנטים נוספים מלבד ירקות. אחד מהסלטים האהובים עלי ועל ילדי הוא סלט הקינואה הזה שיש בו גם ירקות, גם קינואה שנותנת תוספת משביעה וגם תיבל אסיאתי.
הילדים שלי לא מתים על סלטים אבל בכל זאת הסלט הזה מתחסל במהירות ולכן אני ממליץ להכפיל כמויות!
אז מה דרוש לנו בשביל ההפקה הזו שתיתן לנו צלחת סלט גדולה?
- 4-5 כפות שמן זית
- 1 בצל גדול
- 2 גזרים
- 1 כוס קינואה
- 3 כפות רוטב סויה
- חצי לימון
- חצי כפית מלח או לפי הטעם
- 1 עגבניה
- צרור פטרוזיליה

שנתחיל? חצי שעה ויש לכם סלט מהמם!
- נשרה את הקינואה כ-15 דקות בקערת מים רותחים ונסנן.


- נקצוץ דק את הבצל

- נקלוף ונגרד את הגזרים על פומפיה עבה.

- בסיר בינוני נשים 3 כפות שמן ונתחיל לטגן את הבצל.

- לאחר כמה דקות הבצל מתחיל להיות שקוף ואז נוסיף את הגזר.

- מטגנים את הגזר כ-3 דקות באש גבוהה תוך ערבוב.

- מוסיפים את הקינואה ומטגנים גם אותה כ-3 דקות תוך ערבוב.


- מוסיפים לסיר כחצי כוס מים רותחים, מנמיכים את האש, מכסים את הסיר ומבשלים כ-5 דקות.

- בינתיים קוצצים את הפטרוזיליה ומשאירים מעט ממנה בצד לקישוט
- נקצוץ גם את העגבניה לקוביות קטנות או בינוניות.

- מכבים את האש, מוסיפים 3 כפות רוטב סויה, כחצי כפית מלח, 2 כפות שמן זית, מיץ מחצי לימון סחוט, ופטרוזיליה קצוצה.

- מערבבים היטב את הסלט, טועמים ומתקנים תיבול.

- שוב מכסים את הסיר ונותנים לכל להתאדות כ-5 דקות נוספות (ללא אש!).
- לאחר כ-5 דקות נפתח את מכסה הסיר, נוסיף את קוביות העגבניה.

- נטעם שוב ונתקן תיבול.
- נגיש את הסלט עם הרבה פטרוזילה קצוצה מעליו.




זהו, סיימנו, לא ממש קשה ובטוח שזה טעים.
אהבתם את הסלט? אולי תרצו תפוח אדמה אפוי ליד או סלק צלוי בהגשה אלגנטית?
אם אהבתם אשמח לדעת (גם אם לא).
אם הכנתם אשמח שתשתפו איתי את הרשמים שלכם ו/או תמונה.
אם אתם מוצאים שהמתכון הזה מעניין לכם אשמח אם תרשמו לעידכונים במייל. עושים את זה פה למטה או בצד, מקבלים מייל לכתובת הדואר שרשמתם ומאשרים אותו. זה יבטיח שתקבלו מתכונים חדשים שלי היישר אליכם!
בתיאבון!
היי משה, הכנתי את הסלט, יצא מושלם!!! אין ספק שזה הלהיט החדש אצלי במטבח. תודה רבה 🙂
היי מיכל,
כל כך כייף לשמוע.
תודה על הפירגון!