
האמת היא שלא ידעתי מה זה “שפצלה” או “שפצלי” או איך שתרצו לקרוא לזה עד שהלכתי לאודישנים של מאסטר שף. ממש לפני האודישנים התחלתי לנסות המון מנות כמו משוגע. כל יום מכין 4-5 מנות חדשות שמעולם לא התנסיתי בהן. הילדים חגגו 🙂 – ממש הייתה מסעדה בבית. כל מנה הייתי מצלחת, מגיש בצורה הכי מקצועית ואז יושב וחושב אם זה יכול להתאים לתוכנית.
היו מנות שנפסלו כי לוקח יותר מדי זמן להכין אותן ומנות אחרות כי הן לא טעימות או שיש סיכון גדול בהכנתן תחת לחץ.
בין כל המנות שניסיתי היה גם שפצלה. מהרגע הראשון גם אני וגם הילדים התאהבנו במנה. כל כך פשוט להכין וכל כך טעים!
שפצלה היא מנה של פסטה או איטריות ממרכז אירופה. משהו בין גרמניה אוסטריה ושוויץ. זוהי מנה ממש קלה להכנה: מכינים בצק די נוזלי ומטפטפים אותו דרך כלי מיוחד לתוך מים רותחים. המים מגבשים את הנטיפים מיד ונוצרים נטיפי פסטה חלקלקים ומאוד טעימים. את חלקיקי הפסטה האלו אפשר אחר כך להקפיץ עם שמן זית ושום או עם חמאה או ברוטב עגבניות – ממש המון אפשרויות.
בארצות אירופה מכינים את השפצלה עם מסננת מיוחדת שמפילה בצורה מושלמת את הנטיפים לתוך המים הרותחים. פה בארץ, מכוון שרלרוב האנשים אין כזו מסננת ייחודית אנו נשתמש בפומפיה או בכף מחוררת. הנה כאלו:

אם המנה הזו תמצא חן בעינכם אני ממליץ לקנות מסננת מיוחדת להכנת שפצלה. זהו כלי לא יקר שמפשט טיפה את העבודה. זה זמין בחנויות בישול בחו”ל ואולי אפילו בארץ.
זהו מתכון פשוט מאוד להכנה והתוצאה ממש מדהימה. שווה לנסות!
אז מה דרוש לנו להפקה הזו שתיתן לנו 4-5 מנות פסטה שפצלה?
לפסטה:
- 400 גרם או קצת פחות מ-3 כוסות קמח
- 200 גרם או כוס פחות כף חלב
- 70-100 גרם של פרמזן
- 3 ביצים
- כפית מלח
- 2 כפות שמן זית

לרוטב העגבניות:
- פחית של 400 גרם עגבניות מרוסקות כדוגמת MUTTI
- 3 שיני שום
- כפית מלח
- 3 כפות שמן זית

שנתחיל? מתכון מהיר מאוד, קל להכנה וטעים לילדים ולמבוגרים!
- נתחיל בהכנת הפסטה: נרתיח סיר עם הרבה מים רותחים וכף של מלח.
- נגרד את הפרמזן על פומפיה גסה.

- בקערה גדולה מערבבים את הביצים עם החלב, המלח, הפרמזן


- מוסיפים את הקמח וממשיכים לערבב לקבלת בצק אחיד.


- מחכים שהמים בסיר ירתחו ואז מתחילים להכניס לזלף לתוכם את הבצק דרך החורים של הפומפיה או של הכף המחוררת כפי שאפשר לראות בתמונות.





- לאחר כדקה או שתיים הנטיפים צפים להם וזה הזמן להוציא אותם מהמים ולהעביר למגש. ממשיכים כך עם כל הבצק.




- לאחר שסיימנו להכין באותה צורה את כל הבצק נשפוך על הנטיפים 2 כפות שמן זית ונערבב אותם שלא ידבקו אחד לשני וגם שלא יתייבשו עד שהרוטב יהיה מוכן.
- נעבור להכנת הרוטב: נקלוף את שיני השום ונקצוץ אותם לחתיכות שלא יהיו קטנות מדי.
- נחמם מחבת גדולה ונשים בה 3 כפות שמן זית.
- נוסיף את שיני השום ונטגן אותן עד שיש ריח נעים של שום. להזהר שלא יישרפו! זה אמור לקחת דקה או שתיים.

- נוסיף למחבת את העגבניות המרוסקות והמלח ונביא את הכל לרתיחה. ננמיך את האש ונבשל 3-4 דקות.

- נוסיף את השפצלה שהכנו לפני כן ונערבב היטב. ניתן לכל המרכיבים להתבשל ביחד עוד 3-4 דקות נוספות ונכבה את האש.




- נטעם ונתקן תיבול.
- סיימנו להכין את המנה, נשאר רק לצלחת יפה ולהגיש. אין ילד או מבוגר שלא יהנה ממנה כל כך מנחמת.






אהבתם את מנת השפצלה? אולי תרצו סיגרים של כבד עוף ליד או הום-פרייז.
אם אהבתם אשמח לדעת (גם אם לא).
אם הכנתם אשמח שתשתפו איתי את הרשמים שלכם ו/או תמונה.
אם אתם מוצאים שהמתכון הזה מעניין לכם אשמח אם תרשמו לעידכונים במייל. עושים את זה פה למטה או בצד, מקבלים מייל לכתובת הדואר שרשמתם ומאשרים אותו. זה יבטיח שתקבלו מתכונים חדשים שלי היישר אליכם!
בתיאבון!