פרגיות בנוסח KFC

טירוף מה שקרה עם KFC בישראל. הם הגיעו לכאן בשנות השמונים ואחרי זה בשנות התשעים ואחרי זה ב-2003 ושנה שעברה הם חזרו בפעם הרביעית.

לדעתי יש להם סיכוי להישאר בנוף שלנו יותר מפעמים קודמות. הקהל מוכן, לאחר שחווה את KFC בחו"ל ונהנה מה"דליים" של חתיכות עוף מטוגנות. בריא זה לא אבל פתרון לארוחה במחיר סביר למשפחה זה כן.

אז KFC הגיעו לכאן פעם רביעית והפעם הם החליטו לא לשנות את מתכון ציפוי העוף המקורי שלהם. זה אומר שהציפוי לא כשר כי הוא מכיל רוויון.

המתכון של KFC נשאר סודי כל השנים. לפני מספר חודשים האחיין של מייסד הרשת התראיין לעיתון בארצות הברית והראה תמונות של המשפחה. בים התמונות השתרבה לה רשימה של 11 תבלינים אותם מוסיפים לקמח אשר משמש לציפוי העוף המטוגן. לא ברור אם זוהי אמת או בדיה אבל מה שבטוח אנשים השתגעו מזה והתחילו לנסות את הרשימה הזו.

מאוד רציתי להכין עוף כזה של KFC. בייחוד התחשק לי חתיכות פרגית או חזה עוף בציפוי הטעים הזה. אני לא מערבב חלב ובשר ולכן קראתי מאמרים ועשיתי ניסויים בכדי להגיע למתכון כשר וטעים!

אפשר להכין את המתכון הזה עם חלקי עוף אחרים אך יש לזכור שככל שחלקי העוף יהיו גדולים יותר כך נזדקק לזמן טיגון ארוך יותר בכדי שהעוף יהיה מוכן לגמרי. אפשר להכין באותה צורה שוקיים או חזה עוף לדוגמה.

המתכון שאני מפרסם כאן הוא טעים מאוד, קל להכנה ולא מצריך 11 סוגי תבלינים. לעניות דעתי (ודעתם של אחרים שטעמו) המתכון הזה מספיק קרוב לטעמים של המתכון המקורי ובהרבה פחות מאמץ.

אז מה דרוש לנו בשביל ההפקה הזו שתיתן לנו קערה יפה של נגיסי עוף מצופים בציפוי עבה סטייל KFC?

למשרה הפרגיות:

  • חצי כף פפריקה מתוקה
  • חצי כף תימין מיובש
  • כפית אבקת בצל
  • חצי כפית אבקת שום
  • חצי כפית פלפל שחור
  • כפית גרגרי פלפל שחור
  • שתיים וחצי ליטר מים
  • ארבע וחצי כפות שטוחות של מלח
  • 50 גרם או רבע כוס סוכר

לחלקי העוף:

  • 1 קילוגרם פרגית
  • 340 גרם או 2 כוסות קמח
  • 2 כפות קורנפלור
  • כף פפריקה מתוקה
  • חצי כף תימין מיובש
  • כפית אבקת בצל
  • 2 כפיות אבקת שום
  • כפית מלח
  • 5 ביצים
  • שמן קנולה או שמן צמחי אחר לטיגון
רשימת החומרים: פרגיות, קמח, שמן לטיגון, ביצים, מלח, סוכר, קורנפלור, תימין מיובש, פפריקה מתוקה, פלפל שחור, גרגרי פלפל שחור, אבקת שום ואבקת בצל,

שנתחיל? יש במתכון שלב של השריית הפרגיות והוא אמור לקחת 24 שעות אך אפשר לקצר שלב זה ל-4 שעות בלבד. מעבר לכך ההכנה מהירה וקלה מאוד.

  • נשים בסיר את כל חומרי המישרה, נביא לרתיחה, נבשל עוד 5 דקות ונצנן.
כל חומרי המישרה בסיר…
המישרה רותח…ניתן לו לרתוח כך עוד כ- 5 דקות ונכבה את האש…
  • בינתיים נחתוך כל חתיכת פרגית לחתיכות שיהיו לא קטנות מדי ולא גדולות מדי. אני חתכתי כל נתח פרגית ל-4 חלקים פחות או יותר שווים אבל אפשר לחתוך קצת גדול יותר או קצת קטן יותר. חתיכות הפרגית לא אמורות להיות קטנות מדי ולא גדולות מדי.
אני חותך כל פרגית ל-4 חלקים שווים פחות או יותר…
וזה מה שקיבלתי…
  • לאחר שהמישרה הצטנן שמים בתוכו את חלקי הפרגית, מכסים ומעבירים למקרר ל-4 עד 24 שעות.
הפרגיות במישרה…
  • לאחר 4 עד 24 שעות נוציא את הסיר עם המשרה והפרגיות מהמקרר ונסנן אותן.
מסננים את הפרגיות בתום ההשריה…
  • בינתיים בזמן שהפרגיות במסננת נכין את תערובת הקמח: בקערה גדולה נערבב את הקמח, הקורנפלור, פפריקה מתוקה, תימין מיובש, אבקת בצל, אבקת שום ומלח.
כל מרכיבי תערובת הקמח בקערה…
מערבבים עד שכל התבלינים נטמעים בקמח…
  • בקערה אחרת נכין את תערובת הביצים: את חמשת הביצים נקשקש עם 1-2 כפות מים במשך 30 שניות עד דקה.
הביצים והמים בקערה…
מקשקש אותם…הכי קל עם מטרפה…
ונקבל תערובת מוקצפת…
  • את חלקי הפרגיות המסוננים נשים בתערובת הביצים ונערבב אותם קצת.
חלקי הפרגיות בתערובת הביצים…מערבבים אותם קצת…
  • ועכשיו פטנט שיתן לנו את הציפוי הלא אחיד שמאפיין כל כך את KFC: לוקחים 3-4 כפות מתערובת הביצים, מעבירים לתערובת הקמח ומערבבים מעט. ממש מעט. זה יתן לנו גושים קטנים כאלו בתוך הקמח.
מעבירים מתערובת הביצים לקמח ומערבבים טיפה ליצירת מרקם לא אחיד בקמח…מעין גושים קטנטנים…
תערובת הביצים בקמח…
מערבבים ומקבלים קמח מעט גושי…
  • הנוציא כל פעם חתיכת פרגית אחת מתערובת הביצים, ננער עודפי נוזל ונשים בתערובת הקמח. ממש נלחץ את תערובת הקמח לחתיכת הפרגית בכדי לקבל ציפוי לכל צידי החתיכה. שיטה טובה לעשות זאת היא להחליט איזו יד תיגע בביצים ואיזו בקמח ואז היד שנוגעת בביצים מוציאה את הפרגית מתערובת הביצים, מנערת מעודפי נוזל וזורקת את החתיכה לקערת הקמח. היד השניה מצפה את כל חתיכת הפרגית בקמח ולוחצת על התערובת טוב טוב לקבלת ציפוי מושלם.
ממש לוחצים את הקמח אל חתיכת הפרגית…
  • לאחר ציפוי כל חתיכת פרגית מעבירים אותה למגש.
חתיכות הפרגית על המגש…מחכות לטיגון…
  • זהו, הכל מוכן לטיגון. נחמם בסיר שמן לטיגון. חייבים לפחות כחצי ליטר עד ליטר שמן. אם יש מדחום עדיף להשתמש בו ולהגיע לחום של 160 מעלות לפני הכנסת הפרגיות לשמן.
  • נתחיל לטגן את הפרגיות. לא יותר מ-4-8 פרגיות בכל סבב. אם מכניסים יותר מזה החום של השמן יורד והפרגיות יצאו שומניות. מטגנים את הפרגיות לא פחות מ-10 דקות ועד שנקבל צבע יפה אבל לא שחום מדי כי אנחנו נטגן את הפרגיות טיגון שני ליצירת קראנצ'יות.
  • לאחר הטיגון נעביר את הפרגיות למסננת לניקוז השמן או לנייר סופג.
הפרגיות מקבלות שיזוף בשמן… 🙂
  • לאחר שכל הפרגיות סיימו טיגון ראשון נביא את השמן ל-180 מעלות או אם אין מדחום אז נחמם את השמן עוד כמה דקות בודדות ונשים את הפרגיות חזרה בשמן החם במשך 2-3 דקות או עד שהן מקבלות צבע יפה.
  • נוציא את הפרגיות ונניח במסננת או על נייר סופג לניקוז שומנים.
הפרגיות יצאו מטיגון שני…קיבלו צבע יפה…
  • זהו, הפרגיות בנוסח KFC מוכנות. אפשר להגיש בדלי (Bucket) כמו שנהוג בסניפי KFC או בצלחת או בקערה או לשים כמה חתיכות כאלו בתוך לחמניה ליצירת כריך מהמם.
אני מגיש את הפרגיות עם קטשופ ומיונז…
זה טעים…
ככל שנשרה את הפרגיות יותר זמן כך הן יהיו עסיסיות יותר…
שיגעון של מנה…
ואפשר גם בתוך לחמניית המבורגר…עם כל התוספות כמובן…

אהבתם את הפרגיות? אולי תרצו סלט סלק צלוי ליד?

אם אהבתם אשמח לדעת (גם אם לא).

אם הכנתם אשמח שתשתפו איתי את הרשמים שלכם ו/או תמונה.

אם אתם מוצאים שהמתכון הזה מעניין לכם אשמח אם תרשמו לעידכונים במייל. עושים את זה פה למטה או בצד, מקבלים מייל לכתובת הדואר שרשמתם ומאשרים אותו. זה יבטיח שתקבלו מתכונים חדשים שלי היישר אליכם!

בתיאבון!

7 תגובות בנושא “פרגיות בנוסח KFC

    1. היי,
      תודה על הפירגון!
      המתכון המקורי כמובן לא פורסם אבל כל המתכונים שמנסים להתחקות אחר המתכון המקורי משתמשים להשרייה ברוויון, מלח ואולי תבלינים כמו שעירבבתי עם הקמח. לא משרים כלל במים עם תערובת התבלינים שאני מציע.

להגיב על מושףלבטל