סלט חי ומיוחד של דלורית

אני מאוד אוהב ירקות. זה לא שגדלתי על זה אבל עם השנים הבנתי שהירקות ממש ממש טעימים ומעניינים עבורי הרבה יותר מסטייק לדוגמה.

לפני כמה חודשים עברתי ליד שדה שקרוב לביתי וראיתי המוני דלוריות שוכבות להן ומשתזפות בשמש. כל כך היה בא לי לקחת 2-3 דלוריות כאלו ולעשות איתן ניסויים אבל ברור לי שזה אסור וזהו שדה של מישהו שמתפרנס מכך. בדקתי של מי השדה וביקשתי רשות לקטוף לי דלוריות. בעלת השדה אישרה לי בכייף והציעה גם דלעות אם בא לי.

כמה ימים אחר כך אני נוסע עם בני לשדה ואנחנו קוטפים לנו כמה דלוריות ואיזו דלעת אחת או שתיים. זה ממש גרם לי אושר גדול לקחת ככה ישר מהשדה. זה לא עניין של ה"חינם", זה להשיג משהו ממש הכי טרי, הכי טוב, הכי בלי שום תיווך ושום עיבוד ושום כלום. זה לגעת בטבע בצורה הכי ישירה שיש.

הגעתי הביתה עם כל הירקות ומיד חשבתי מה אעשה. דבר ראשון שהכנתי זו דלורית בתנור – מנה מהממת וקלילה. משם המשכתי לפירה דלורית, לסלט עם קוביות דלורית וגם למרק ואז התחלתי לחשוב מה עוד להכין. נתקלתי במתכון של לימור תירוש לסלט של דלורית חיה, מעיין דלורית כבושה. רעיון מאוד מעניין שהחלטתי לנסות. מי מכם שיצא לו לפתוח דלעת שלמה או דלורית בוודאי מודע לריח המהמם של הירק הזה, ריח שמתעמעם עם הבישול ונותר ממנו רק מעט. כאשר מכינים משהו מדלורית חיה אז הריח הזה נשאר חזק וזה ממש מדהים. הייתי מנסה לתאר את הריח הזה כריח של גרעיני חמניה ("גרעינים לבנים") שאנחנו מכירים כה טוב.

בסלט כאן הדלורית פרוסה דק דק ואז מושרית בתחמיץ שמרכך אותה במידת מה. לאחר מכן מוסיפים לה תיבול פשוט ומגישים. ממש לאכול את הדלורית "נטורל" וזה ממש מחמיא לירק הזה.

אז מה דרוש לנו בשביל ההפקה הזו שתיתן לנו סלט גדול ויפה יפה למרכז שולחן?

  • 2 תפוזים
  • 1 לימון
  • 3 כפות שמן זית
  • 1 כף סוכר
  • כפית מלח או לפי הטעם
  • דלורית בגודל בינוני או חתיכת דלעת במשקל של קילו

להגשה:

  • פלפל שחור גרוס לפי הטעם
  • 2-3 כפות גרעיני דלעת קלויים
  • 2 כפות שמן זית להגשה
חומרי הסלט: דלורית, תפוזים, לימון, סוכר, מלח, שמן זית

שנתחיל? סלט ממש פשוט להכנה, מפתיע בטעמו ובמרקמו ומאוד יפה להגשה.

  • נקלוף את הדלורית.
זוהי הדלורית מהשדה…
קודם כל קולף אותה…
  • נחצה את הדלורית לאורך לשתיים. בעזרת כפית נסיר את החלק השעיר.
זה החלק השעיר שאותו נסיר בעזרת כפית…
הנה, כך מסירים את החלק השעיר בעזרת כפית…
  • נפרוס דק את הדלורית. ממש הכי דק שאפשר. אני ממליץ פשוט לעשות זאת לאט לאט ובסבלנות ואז זה מצליח. אם יש לכם מנדולינה זה יכול לעזור אך לא חובה.
פורסים את הדלורית לעובי של מילימטר או שניים…ממש הכי דק שאפשר…
  • נכין את המישרה: נסחט את התפוזים ונשים כחצי כוס מהמיץ בקערה גדולה שיכולה להכיל את כל הדלורית שפרסנו.
  • נסחט את הלימון ונוסיף 3 כפות מהמיץ שלו.
  • נוסיף 3 כפות שמן זית, כף סוכר וחצי כפית מלח. נערבב היטב את הכל.
מערבבים היטב את כל חומרי המישרה…
ממש מערבולת… 🙂 …
  • מוסיפים את פרוסות הדלורית לקערת המישרה ומערבבים היטב.
פרוסות הדלורית מעורבבות במישרה…
  • מכסים את הקערה בניילון נצמד ושמים אותה במקרר כ-30 דקות.
קערת הדלורית עם המישרה מכוסה בניילון נצמד ועוברת ל-30 דקות למקרר…
  • לאחר כ-30 דקות מוציאים את הדלורית מהמקרר ומסננים אותה מהמישרה.
הדלורית מסוננת מהמישרה…
  • אפשר לשמור את הדלורית המסוננת מספר שעות במקרר או להגיש מיד.
  • טועמים ומתקנים תיבול.
  • כאשר מוכנים להגיש מסדרים את הדלורית על צלחת רחבה ויפה. אי אפשר להתעלם מהצבע של הדלורית ובצלחת רחבה זה יהיה הכי יפה.
  • מפזרים על הדלורית פלפל שחור גרוס, גרעיני דלעת קלויים ומזלפים כ-2 כפות שמן זית.
  • אפשרי לפזר על הסלט גבינת ריקוטה או בולגרית או פטה אך לא חובה.
  • מגישים ונהנים מהצבעוניות והייחודיות של הסלט הזה.
איזה מראה…והטעם מיוחד מאוד!…
אחד הסלטים המיוחדים והשווים!…

אהבתם את סלט הדלורית? אולי תרצו אורז ארומטי ליד או אפילו גזר אפוי בתבלינים?

אם אהבתם אשמח לדעת (גם אם לא).

אם הכנתם אשמח שתשתפו איתי את הרשמים שלכם ו/או תמונה.

אם אתם מוצאים שהמתכון הזה מעניין לכם אשמח אם תרשמו לעידכונים במייל. עושים את זה פה למטה או בצד, מקבלים מייל לכתובת הדואר שרשמתם ומאשרים אותו. זה יבטיח שתקבלו מתכונים חדשים שלי היישר אליכם!

בתיאבון!

2 תגובות בנושא “סלט חי ומיוחד של דלורית

השאר תגובה