חציל קונפי

לאחרונה התחלתי לשמוע כל מיני פודקאסטים. למי שלא יודע מהו פודקאסט אז מדובר במעין "תוכנית רדיו" אשר אפשר לשמוע באינטרנט בכל זמן. בעברית זה נקרא הסכת. לרוב מדובר על משהו שבין 10 דקות לשעה של דיבור (ולעיתים מוזיקה) אשר מוקדשים לנושא מסויים. יש פודקאסטים בכל נושא ואפילו בנושאי אוכל ובעברית!

אחד מהפודקאסטים שאני שומע הוא של אפרת אנזל ואורן לוקסנבורג. הפודקאסט הזה נקרא "לדבר זה לא משמין" והוא בהחלט פודקאסט מומלץ לשמיעה. למעשה הפודקאסט הזה כל כך טוב שיש לו כבר עונה שנייה.

למה אני מזכיר כאן את הפודקאסט הזה – כי בפרק על חצילים דיבר אורן לוקסנבורג על הכנת קונפי מחציל ומאוד התחשק לי לנסות.

קונפי מחציל (כמו קונפי משום) זו שיטה של בישול החציל בשמן עד להפיכתו רך ומתמסר. כך נוצרות לנו קוביות חציל טעימות טעימות ורכות מאוד אשר אפשר לקחת וממש למרוח על כריך או להשתמש ממש כמו שמשתמשים עם שום קונפי.

למעשה זהו מתכון קל ביותר עם שלושה מרכיבים. ממליץ לנסות פעם אחת כמו שהוא ואז להבין אם אתם אוהבים את זה ככה או שתרצו לשדרג עם תבלין כזה או אחר. אני נשארתי עם המתכון הפשוט והבסיסי מכוון שאהבתי אותו ככה.

אז מה דרוש לנו בשביל ההפקה הזו שתיתן לנו כמות יפה של חציל קונפי שאותו אפשר לשים במקרר או אפילו להקפיא?

  • 2 חצילים בינוניים יפים וקלים
  • כחצי ליטר עד ליטר של שמן זית
  • מלח לפי הטעם
שלושה מרכיבים בלבד: חצילים, שמן זית ומלח

שנתחיל? מתכון פשוט שיאפשר לכם לשדרג כל כריך וכל ארוחה. פחות משעתיים ויש לכם את זה.

  • נחמם תנור ל-120 מעלות.
  • נקלוף את החצילים.
ראשית יש לקלוף את החצילים לגמרי…
  • נפרוס את החצילים הקלופים לפרוסות בעובי של סנטימטר וחצי בערך.
פורסים את החצילים…
  • נחתוך את פרוסות החציל לקוביות של סנטימטר וחצי או קצת יותר ונניח את הקוביות בתבנית תנור חד פעמית או אחרת. רצוי שקוביות החציל ישבו בתבנית בשכבה אחת.
קוביות החציל בתבנית…
  • נזלף את שמן הזית לתבנית. השמן אמור לכסות את קוביות החציל לגמרי.
  • נוסיף את המלח. נתחיל מכפית של מלח, בסוף נוסיף מלח בהתאם לטעם האישי.
  • נערבב את קוביות החציל שבתבנית עם השמן והמלח.
קוביות החציל מעורבבות עם השמן והמלח…תיכף ייכנסו לתנור החם…
  • מכסים את התבנית ברדיד אלומניום או מכסה כלשהו.
התבנית מכוסה מחכה להכנס לתנור…
  • מכניסים את התבנית המכוסה לתנור החם.
  • לאחר כשעה בודקים. השמן צריך לבעבע קלות. החציל אמור להיות נימוח לגמרי אם הוא נימוח מוציאים אותו מהתנור. אם לא אז נותנים עוד כחצי שעה עד שעה בתנור עד שנקבל את הנימוחות הרצוייה.
החציל יצא מהתנור נימוח לגמרי ואפילו תפס קצת צבע…
ככה זה נראה מקרוב יותר…
  • זהו, החציל קונפי מוכן. נטעם בזהירות (זה חם!) ונתקן תיבול עם מלח במידת הצורך.
  • מה שנותר הוא לאחסן בקופסאות למקרר או למקפיא.
  • מה אפשר לעשות עם זה? למרוח על פרוסה (כן, זה כל כך נימוח שאפשר למרוח את זה), להוסיף למגש של כל מיני מתאבנים ליד זיתים ולחם לדוגמה, להוסיף לסלט ועוד כיד הדימיון. הטעם של הקונפי הזה הוא טעם מודגש של חציל – כל מי שאוהב חציל ישתגע על זה!

אהבתם את החציל קונפי? אולי תרצו להכין גם סיגרים של כבד עוף או תפוחי אדמה אפויים עם פטנט הכי קראנצ'י שיש?

אם אהבתם אשמח לדעת (גם אם לא).

אם הכנתם אשמח שתשתפו איתי את הרשמים שלכם ו/או תמונה.

אם אתם מוצאים שהמתכון הזה מעניין לכם אשמח אם תרשמו לעידכונים במייל. עושים את זה פה למטה או בצד, מקבלים מייל לכתובת הדואר שרשמתם ומאשרים אותו. זה יבטיח שתקבלו מתכונים חדשים שלי היישר אליכם!

בתיאבון!

4 תגובות בנושא “חציל קונפי

  1. אני עושה את זה עם פחות שמן( מבריש עם מברשת). לפני המריחה מוסיף לשמן קצת שום כתוש. לאחר מריחת השמן מוסיף גם סומסום שחור. לאחר האפייה מייד מכניס לקופסת זכוכית ומפזר על זה מחית כמהין וסוגר לאיזה חצי שעה.

  2. שלום,
    כיף גדול לקרא את ההגיגים וליישם את המתכונים שלך!
    אבל אם כבר הזכרת פודקאסטחם בעברית, יש עוד כמה נחמדים…אם במקרה אתה לא
    מכיר, פודקאסט של תכנית רדיו בשם סרוויס, במה שהיה פעם רשת א,והיום נקרא כאן
    תרבות:
    כאן | https://www.kan.org.il/Podcast/item.aspx?pid=15979

    וגם יש כמה וכמה פודקאסטחם מעולים בתכנית "מנהר הזמן".
    יש את סיפור האיש המציא את מכונת חיתוך הלחם, המקרר של איינשטיין ועוד.
    מקווה שתהנה,
    אילנה
    Have a nice day
    Dr. Ilana Schumacher

להגיב על מושףלבטל