מרק בתנור במינימום עבודה

יום חורף קר, רוחות וגשמים בחוץ. כל המשפחה בבית מתחממים להם מחום התנור ומשלל שמיכות בסלון. באוזן שומעים את טיפטוף הגשם מלווה בשיר שקט ונוגה. בדיוק השיר הזה…

ואני…אני חושב מה נאכל לצהריים שזה עוד כמה שעות…רוצה משהו שיסמל את החורף…תבשיל מחמם שיתן ריח ואווירה לכל החלל. מחליט לעשות מרק כתומים בתנור. מרק כתומים זה כייף אבל מרק כתומים בתנור זה כייף שבעתיים. כל הירקות בסיר שנכנס לתנור ועושה ריח בכל הבית. לאחר כמה שעות הסיר הזה יוצא מהתנור וכולם מתענגים על מרק עם טעמים עמוקים, מרק שמתאים בדיוק ל…חורף שכזה…

זה כל כך פשוט להכין מרק כתומים. קשה להאמין שהתוצאה יכולה להיות כל כך טעימה ועשירה עם כל כך מעט מצרכים וכל כך מעט עבודה.

בכלל, מרק זה לא משהו שהוא תורת הנסתר. ממליץ לכל אחד שקצת נכנס למטבח לקחת ירקות, מים ותבלינים ולהפיק מרק משלו בלי מתכון.

אז מה דרוש לנו בשביל ההפקה הזו שתיתן לנו סיר מרק מהמם ל-10 אנשים או יותר?

  • 2 בצלים גדולים או שלושה קטנים
  • דלורית או 2 קילו דלעת
  • 5 בטטות בינוניות
  • מלח לפי הטעם
  • חצי כפית פלפל
  • כפית כמון
  • 2 -3 ליטר מים
  • 3-5 כפות שמן זית (לא חובה)
רשימת החומרים: בצלים, דלורית או דלעת, בטטות, מלח, פלפל, כמון, מים ואפשר גם שמן זית

שנתחיל? 10 דקות עבודה ועוד כמה שעות בתנור ויש לכם מרק מהמם!

  • מחממים תנור ל-150 מעלות.
  • קולפים את הבצלים, חוצים אותם ופורסים לפרוסות עבות. אין צורך לדייק.
חצאי הבצלים פרוסים…
  • קולפים את הדלורית או את הדלעת, מסירים את הקצוות, חוצים ומנקים משערות וגרעינים ואז חותכים לקוביות של 2-3 סנטימטר.
קולפים את הדלורית (או את הדלעת)…
קוטמים את הקצוות…
חוצים ומרוקנים מכל השערות והגרעינים…
הנה ככה…
וחותכים לקוביות…
  • את הבטטות קולפים, קוטמים קצוות וחותכים גם לקוביות של 2-3 סנטימטר.
קולפים את הבטטות…
קוטמים קצוות…
וחותכים לקוביות…או לחתיכות…
  • שמים בסיר גדול את כל הירקות, המים , חצי כפית פלפל, כפית מלח וכפית כמון. אפשר להוסיף גם כ-3-5 כפות שמן זית לעושר של המרק ואפשר גם שלא.
כל הירקות, המים, השמן הזית והתבלינים בסיר…
  • מכסים את הסיר ומכניסים לתנור החם. הסיר ישהה בתנור לפחות שעתיים ואפשר גם יותר. בחצי שעה האחרונה אפשר להגביר את החום ל-180 מעלות, להסיר את המכסה ולתת לשכבה העליונה של הירקות להשחים טיפה. אפשר גם לוותר על השלב הזה. זה הכל משחק ואתם בוחרים איך לשחק. בשלב הזה הירקות כבר עשויים והמרק קיבל טעמים טובים.
זה מה שמתקבל כאשר המרק יוצא מהתנור…אני בחרתי לא להשחים את הירקות עם מכסה פתוח בחצי השעה האחרונה בתנור…הירקות ממש כמעט מתפרקים…רכים ונימוחים ועם טעמים עשירים…
  • עכשיו יש שתי אפשרויות – להשאיר את המרק כך או לטחון את הירקות עם חלק מהנוזלים. אני השארתי חלק מהמרק כמות שהוא וטחנתי חלק ממנו כך שכל אחד מהילדים קיבל מה שרצה.
חלק מהמרק נטחן בעזרת בלנדר מוט…אפשר גם במעבד מזון…
מתקבל מרק סמיך…
  • על הדרך נכין קרוטונים מחלה או מלחם: נחתוך לחם לחתיכות שנרצה בעזרת סכין או נקרע ביד. נערבב עם 2-3 כפות שמן זית וקצת מלח בקערה ונצרוב במחבת יבשה כמה דקות תוך הפיכה מצד לצד עד שנקבל צבע כרצוננו.
מכינים קרוטונים למרק: חלה, שמן זית ומלח…
  • זהו, הכל מוכן! נטעם ונתקן תיבול ואז נגיש.
מפזר טיפה כמון למעלה ומגיש עם הקרוטונים…
כמה קרוטונים פריכים במרק ואני מסודר…
הירקות הנימוחים יחד עם הקרוטונים המתפצחים זו חגיגה…
איזה יופי!
וככה מגיש את המרק הטחון…
הנה ככה…עם טיפת כמון במרכז…

אהבתם את המרק? אולי תרצו סיגרים של כבד עוף ליד או תפוחי אדמה אפויים עם פטנט הכי קראנצ’י שיש?

אם אהבתם אשמח לדעת (גם אם לא).

אם הכנתם אשמח שתשתפו איתי את הרשמים שלכם ו/או תמונה.

אם אתם מוצאים שהמתכון הזה מעניין לכם אשמח אם תרשמו לעידכונים במייל. עושים את זה פה למטה או בצד, מקבלים מייל לכתובת הדואר שרשמתם ומאשרים אותו. זה יבטיח שתקבלו מתכונים חדשים שלי היישר אליכם!

בתיאבון!

השאר תגובה