
איך שאני אוהב לטייל בצפון. תמיד נראה לי ששם יפה יותר, נעים יותר, שליו יותר וגם שלאנשים שגרים שם יש יותר שלווה. לא יודע אם זה רק נראה לי או שזה באמת כך אבל מצידי כייף לי לחשוב שככה זה באמת.
כמעט תמיד כשאני מבקר בצפון אני נכנס לנצרת. זוהי עיר ידידותית עם המון מקומות של אוכל טוב (ואם הבנתם או שלא אני אוהב אוכל טוב… 🙂 ).
יש כמה חנויות של מתוקים מזרחיים בנצרת על הרחוב הראשי (יוחנן פאולוס) וגם במקומות אחרים וחנויות אלו מגישות ומוכרות סופגניות עגלגלות קטנות טבולות בסירופ סוכר – עוואמה.
קונה לי ולילדי קופסה קטנה של עוואמה, עוצרים בפינת רחוב וזוללים אותם. רגע של שחיתות!
האמת היא שמתוך שלל הקינוחים הערביים זהו אחד הקינוחים שקל מאוד להכין והוא טעים בצורה יוצאת דופן. ממליץ לנסות.
המתכון המקורי בו השתמשתי הוא של קרין גורן, שיניתי אותו שיתאים לי והרי הוא לפניכם.
אז מה דרוש לנו בשביל ההפקה הזו שתיתן לנו ערימה גדולה של עוואמה?
לבצק:
- 1-2 תפוחי אדמה בינוניים
- 280 גרם קמח
- 25 גרם שמרים טריים
- 1 כפית סוכר
- 300 גרם מים פושרים
- שמן לטיגון עמוק
לסירופ:
- 3 כוסות סוכר
- 3 כוסות מים
- קצת מי זהר או מי ורדים – אני לא משתמש כי לא אוהבים אצלי אבל אפשר להוסיף

שנתחיל? תוך שעתיים או קצת יותר יש לכם ערימת עוואמה יפה וטעימה.
- קולפים את תפוחי האדמה וחותכים לקוביות שוות פחות או יותר.
- שמים את תפוחי האדמה בסיר עם מים לכיסוי ומבשלים עד אשר תפוחי האדמה רכים לגמרי בדיוק כמו שמכינים פירה.


- לאחר שתפוחי האדמה התרככו מעבירים למסננת ושוטפים אותם במים קרים. משאירים במסננת לכמה דקות.

- מרסקים את תפוחי האדמה בדיוק כמו שעושים פירה. אני עושה את זה בכלי שנקרא רייסר (שנראה כמו כותש שום ענק) אבל אפשר בכל צורה אחרת.




- נותנים לפירה להתקרר מעט.
- בקערת מערבל נשים 300 גרם מים (כוס ורבע) ונוסיף את הקמח, השמרים, כפית סוכר ומתחילים לערבל עם וו לישה.

- לאחר שהתערובת מתאחדת נוסיף כ-150 גרם מפירה תפוחי האדמה שהתקרר בינתיים ונמשיך לערבל במהירות בינונית כ-10 דקות. הבצק מתקבל מאוד דביק ונוזלי וזה בסדר.


- מכסים את הבצק ונותנים לו לתפוח שעה וחצי עד להכפלת נפח.

- בינתיים נכין סירופ סוכר: בסיר בינוני נשים 3 כוסות מים -3 כוסות סוכר.

- נבשל לרתיחה, ננמיך את האש ונמשיך לבשל עוד 5 דקות בערך.

- אם רוצים אפשר בשלב זה להוסיף טיפת מי זהר או מי ורדים לסירופ.
- מניחים את הסירופ בצד לקירור.
- לאחר שהבצק תפח נחמם בסיר שמן לטיגון עמוק. אם יש מדחום אז טמפרטורת השמן צריכה להגיע ל-170-180 מעלות.
- נכין כלי קטן עם שמן ו-2 כפיות שיעזרו לנו ליצור את כדורי הבצק אותם נחליק לתוך סיר הטיגון.


- לוקחים את שתי הכפיות וטובלים בשמן אשר בכלי הקטן (לא בשמן הטיגון). עם כפית אחת אוספים כדור בצק ועם הכפית השניה מחליקים את הכדור לתוך סיר שמן הטיגון. הנה כך:




- ממשיכים כך עם 10-15 כדורי בצק בכל פעם. לאחר שכדורי הבצק קיבלו צבע מצד אחד הופכים אותם לצד שני.




- לאחר שכדורי הבצק קיבלו צבע יפה מכל הצדדים מעבירים אותם לנייר סופג למשך מספר שניות ומשם לסירופ הקר למשך 10 שניות נוספות. חשוב שכדורי הבצק יכנסו חמים לסירופ הקר. לאחר הוצאתם מהסירופ מניחים את כדורי הבצק במגש ונותנים להם להתקרר.



- מגישים בערימה או עם קיסמים תקועים בכדורים.




אהבתם את הסופגניות הקטנטנות האלו? אולי תרצו גם להכין קלצונה נוטלה ליד או עוגת שוקולד עשירה?
אם אהבתם אשמח לדעת (גם אם לא).
אם הכנתם אשמח שתשתפו איתי את הרשמים שלכם ו/או תמונה.
אם אתם מוצאים שהמתכון הזה מעניין לכם אשמח אם תרשמו לעידכונים במייל. עושים את זה פה למטה או בצד, מקבלים מייל לכתובת הדואר שרשמתם ומאשרים אותו. זה יבטיח שתקבלו מתכונים חדשים שלי היישר אליכם!
בתיאבון!