דג עם ירקות בתנור

במשך שנים פחדתי להתעסק עם דגים. לא ממש יודע להסביר את זה. לא הייתה חנות דגים מועדפת ולא מישהו אמין בתחום הזה שאסמוך עליו. לא הבנתי בדגים וגם כל המדריכים שאומרים איך לבחור דג ולראות אם הוא טרי לא ממש היו ברורים לי (עיניים בורקות, צבע אדום תחת הזימים וכו…) ובכלל פחדתי להתעסק עם דג.

ואז נכנסתי להיפר באיזור בו אני גר והחלטתי לגשת למוכר הדגים ולקנות דג שלם. פתאום הבנתי שיש היום דגים טובים מאוד ובמחירים סבירים. זה מאוד זמין כמעט בכל היפר ולא צריך חנות דגים מתמחה. המוכר יכול להכין לי את הדג ולא ממש צריך לדעת יותר מדי. פתאום התחלתי לחשוב על כל אותן אפשרויות של הכנת דג. לעשות אותו בתנור או בגריל פחמים או מפולט במחבת. ממש המון אפשרויות ולא סתם אפשרויות אלא אפשרויות בריאות וטעימות וטובות ובלי להיות מבין גדול.

דג שלם מזכיר לי את הילדות. הייתי חוזר הבייתה ואימי היתה מכינה דג בתנור עם פטרוזיליה ולימון עליו. כמה פשוט ככה טעים. זו הייתה ארוחת צהריים טעימה ומשביעה ביותר. איך שהייתי נכנס למטבח היה ריח של דג צלוי באויר, ריח כייפי כזה. ואז מתיישב ליד שולחן האוכל מצופה הפורמייקה האפורה ואימי היתה מוציאה מהתנור תבנית שבה ניצלו הדגים. היא היתה שמה לי דג שלם בצלחת ועליו משפריצה קצת לימון וזהו.

המנה הזו כל כך מצאה חן בעיני שהחלטתי לשחזר אותה עם שינויים קלים. זהו הרי הדג הפשוט ביותר להכנה: לוקחים דג שלם, עושים בו חתכים, ממלאם בתוכו שמן זית, עשבי תיבול, פרוסות לימון, מסביבו בתבנית ירקות ככל שנחפוץ, תבלינים שמן זית ולתנור, זהו!

זוהי מנה ממש חגיגית. אפשר להכין כך דג לכל סועד או שאפשר כמו שאני אוהב מנה מרכזית וכל אחד לוקח מה שהוא רוצה מהדגים שבתבנית האפייה.

אז מה דרוש לנו בשביל ההפקה הזו שתספיק לנו ל-4-5 אנשים

  • 2-4 דגים בינוניים כמו בורי או אמנון במשקל 700 גרם בערך לכל דג מנוקים מקרביים ומקשקשים
  • 2 בצלים גדולים או שלושה קטנים
  • לימון או שניים
  • שמן זית למריחה בתוך ועל הדג
  • 3-4 שיני שום
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • ירקות לפי מה שנרצה שילווה את הדגים, פלפל אדום, פלפל חריף, תפוחי אדמה, עגבניות
החומרים: דגים, שמן זית, לימון, שום, מלח, פלפל וירקות לפי העדפה -במקרה הזה שמתי תפוחי אדמה, פלפל חריף, פלפל אדום, עגבניות

שנתחיל? מנה קלה, חגיגית, טעימה ובריאה ששווה להכין במינימום מאמץ.

  • נחמם תנור ל-200 מעלות.
  • ראשית כל נשטוף את הדגים משאריות קשקשים או כל דבר אחר שדבק בהם בחנות הדגים ונייבש בעזרת מגבת נייר. נדאג כמובן שהדגים יהיו נקיים גם מבפנים ולא רק מבחוץ.
  • נחתוך בכל אחד מצידי הדג 3-4 חתכים לרוחבו כפי שנראה בתמונה. זה יאפשר לחום לחדור לפנים הדג ולבשל אותו באופן אחיד.
חותכים את הדג בכוון הזה 3-4 חתכים
הנה ככה…
  • מכוון שאפיית הדג היא קצרה נטפל קודם כל בירקות שדורשים זמן בישול ארוך יותר:
  • נבשל את תפוחי האדמה או שנטגן אותם במחבת מספר דקות לריכוך חלקי. נתבל במלח ופלפל.
מבשלים או מטגנים במשך מספר דקות את תפוחי האדמה לריכוך חלקי…
  • נחצה את העגבניות ונשרוף את הצד החתוך על מחבת חמה מאוד עד לקבלת צבע יפה. נתבל במלח ופלפל.
חוצים את העגבניות…
וצורבים על מחבת רותחת…
  • נסיר את קצוות הפלפלים, נחתוך לרצועות ונטגן באותה מחבת. נתבל במלח ופלפל.
צורבים את הפלפלים לקבלת צבע…
  • נרפד תבנית שיכולה להכיל את כל הדגים בפרוסות עבות של בצל. על הבצל הזה ישב הדג.
מרפדים את התבנית בבצלים…
  • נניח את הדגים על הבצל שבתבנית.
  • נסדר את הירקות מסביב לדגים.
  • נקלוף את שיני השום, נחתוך לפרוסות ונסדר בין הירקות.
  • נמרח את הדגים בשמן זית, מלח ופלפל משני הצדדים וגם בתוכם.
מורחים את הדגים בשמן זית ומתבלים במלח ופלפל משני הצדדים…
  • נחתוך לימון לפרוסות דקות ונניח בתוך הדגים.
פרוסות לימון לבטן הדג…
  • הדגים מוכנים לאפייה, הירקות מסודרים סביבם. הם מרוחים בשמן זית ומתובלים במלח ופלפל.
הכל מוכן לאפייה…
  • נכניס את הדגים לתנור החם.
  • נבדוק האם הדגים מוכנים לאחר 20 דקות. החתכים שעשינו על פני הדג צריכים להפתח, בשרו של הדג צריך להיות לבן והעור שלו צריך לקבל צבע. אם התנאים האלו עדיין לא מתקיימים נוסיף עוד 5 או 10 דקות ונבדוק שוב. חשוב לא לייבש את הדג אבל חשוב לזכור שהדג חייב להיות מוכן לכל עוביו. קרוב לראש היכן שהדג עבה ביותר זה המקום לבדוק.
ככה זה אמור להיראות ביציאה מהתנור. – החתכים שעשינו נפתחו ובשר הדג שמבצבץ מהם לבן
מקרוב יותר רואים את בשר הדג הלבן מבצבץ מבעד לחתכים…
המזלגות מושטות מכל כוון וזה לא פלא – הדג מריח שיגעון…
איזה יופי…

זהו, סיימנו, לא ממש קשה ובטח שזה טעייייםםם.

אהבתם את הדגים? אולי תרצו חלה בעיצוב חגיגי ליד או גזר אפוי בתבלינים?

אם אהבתם אשמח לדעת (גם אם לא).

אם הכנתם אשמח שתשתפו איתי את הרשמים שלכם ו/או תמונה.

אם אתם מוצאים שהמתכון הזה מעניין לכם אשמח אם תרשמו לעידכונים במייל. עושים את זה פה למטה או בצד, מקבלים מייל לכתובת הדואר שרשמתם ומאשרים אותו. זה יבטיח שתקבלו מתכונים חדשים שלי היישר אליכם!

בתיאבון!

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.