מוס שוקולד של פעם

לוקח את עצמי 20 שנה אחורה…

באותם ימים היינו אשתי ז"ל ואני היינו מארחים משפחה וחברים כמעט כל שבת וחג. זה היה הכייף שלנו. כל פעם היינו עושים אוכל שונה אבל כמעט שכל ארוחה הייתה מסתיימת בקינוח של מוס שוקולד זה היה מוס שוקולד בסיסי אבל טעים בצורה מדהימה. קרמי ומלא בטעם. קינוח ממש שווה.

והאורחים אכלו את הקינוח הזה פעם אחת, שתי פעמים, שלוש פעמים…10 פעמים ובשלב כלשהו מישהו אמר "שוב פעם מוס?" ועיקם את האף.

ואני הבנתי את הרמז…

שבת לאחר מכן אני מגיש פחזניות במקום המוס בתור קינוח…

ואותו אורח שכביכול לא היה מרוצה מהקינוח פעם שעברה פתאום שואל בעצב "מה, אין מוס שוקולד?…"…חחחח….לך תבין אנשים 🙂

המוס הזה היה קינוח שעשיתי במשך שנים. כאשר הלכתי ללמוד קונדיטוריה בצורה מקצועית זנחתי אותו כי פתאום נחשפתי לקינוחים מיוחדים ומורכבים. פתאום התחלתי להכין לאורחים שלי אקלרים וטארטים ועוגות ראווה ועוגות מוס. אותו קינוח של מוס ראשוני נעלם מעיני. ואז פתאום הבנתי שזהו קינוח מדהים וטעים וקל להכנה ומהיר ובכל זאת כל כך טוב ועשיר. ממש שלמות של קינוח במינימום עבודה!

לצורך הכנת מוס השוקולד הזה נזדקק למיקסר. ההכנה לוקחת 10-20 דקות עבודה כולל הכל ואז שמים את המוס במקרר למנוחה של כמה שעות.

אינני יכול לתאר בצורה הגיונית את עושר הטעם של המוס הקר הזה בפה. כל כך טעים שאי אפשר להפסיק לאכול אותו. כדאי לכם לנסות ולהכין ואז להבין.

לפני שנתחיל הערה: מכוון שהמוס מכיל חלבונים שלא בושלו בכל צורה שהיא, לא מומלץ לנשים בהריון ואוכלוסיות חלשות בריאותית!

אז מה דרוש לנו בשביל ההפקה הזו שתיתן לנו 6-10 מנות מוס שוקולד (תלוי בגודל המנה)?

  • 6 ביצים
  • 2 כפות סוכר
  • 500 גרם שמנת מתוקה
  • 400 גרם שוקולד מריר – אני משתמש בשוקולד בפתיתים שמיועד לאפייה אבל כל שוקולד מריר אחר יתאים
חומרי המוס: ביצים, סוכר, שמנת מתוקה ושוקולד – ארבעה מרכיבים שייתנו לנו אושר גדול ביחד…

שנתחיל? ממש 10-20 דקות עבודה ויש לנו קינוח מושלם!

  • נפריד את הביצים לחלמונים וחלבונים. מה שחשוב זה שלתוך החלבונים (הלבן של הביצה למי שלא זוכר…) לא יכנס שום חלמון.
מפרידים את הביצים – חלבון לקערת המיקסר וחלמון לקערה כלשהי…
  • בקערית מתכת או זכוכית אשר יושבת על סיר עם מים נמיס את השוקולד המריר לאט לאט. חשוב שקערית השוקולד לא תיגע במים אלא רק תקבל את האדים שלהם והחום מהאדים ימיס את השוקולד.
מתחילים להמיס את השוקולד בקערה שיושבת על סיר עם מים על הכיריים…המים שבסיר לא אמורים לגעת בקערת השוקולד אלא רק האדים מחממים את הקערה
השוקולד כמעט נמס…
זהו…כל השוקולד נמס…
  • כאשר השוקולד נמס נעביר אליו את החלמונים ונערב מיד את התערובת בעזרת כף או מטרפה לתערובת אחידה.
מעבירים את החלמונים לשוקולד המומס…
ומערבבים מיד…
ככה…
החלמונים עם השוקולד יתנו לנו תערובת סמיכה ומבריקה…
  • נקציף את החלבונים עם כף סוכר לקבלת קצף יציב. ההקצפה אמורה לקחת כמה דקות.
מתחילים להקציף את החלבונים עם הסוכר…
מקבלים קצף יציב…
הקצף יציב…
  • כאשר התקבל לנו קצף יציב נערבב אותו בפעמיים או שלוש אל תערובת השוקולד. מה הכוונה? נעביר שליש מהקצף לכלי עם השוקולד ונערבב אותם יחד, כאשר כמעט הכל מעורבב נוסיף את השליש השני של הקצף ונערבב גם אותו לתוך השוקולד ולבסוף נעשה זאת שוב עם שליש הקצף האחרון של החלבונים. אפשר גם להשתמש בתנועות קיפול אבל מי שלא יודע איך לעשות תנועות קיפול זה לא באמת משנה, פשוט לערבב בעדינות. מה שחשוב זה שלא יהיו נקודות לבנות של קצף לא מעורבב בתערובת.
מתחילים לערבב את החלבונים לתערובת השוקולד… מאוד נוח לעשות את זה עם לקקן או מרית…
ממשיכים לערבב…
  • נקציף את השמנת המתוקה עם כף סוכר לקצף יציב.
שמנת עם כף סוכר שתיכף נקציף…
קיבלנו שמנת מוקצפת ויציבה…להזהר מהקצפת יתר…
  • נערבב את תערובת השוקולד לתוך השמנת המוקצפת.
מערבבים את השוקולד לתוך השמנת המוקצפת…
המוס מוכן לאחר עירבוב תערובת השוקולד והשמנת המוקצפת…
  • עכשיו יש לנו שלוש אפשרויות: אפשרות ראשונה לשים את המוס שקיבלנו בשק זילוף ולזלף לכוסות או לצנצנות. אפשרות שנייה להעביר את התערובת בעזרת כף או מצקת לכוסות או צנצנות. אפשרות שלישית לקרר את התערובת במיכל כלשהו ועם כף להגיש ממנה כשהיא קרה על צלחת הגשה לכל אורח או לכלי מרכזי. אני בחרתי באפשרות ראשונה של זילוף התערובת לצינצנות…
הנה המוס בצינצנות לאחר מילוי…
זה כבר טעים אבל קירור כהלכה ייתן לנו מרקם קשה יותר וטעים יותר…
טעים…
ככה אני מגיש את זה לאורחיי…
ומקרוב…
יאמיייי…
אחרי שהמוס התקרר פותח את הצנצנת ולוקח ביס של אושר…
איזה ביס…
איזה מרקם של מוס…
תענוג צרוף…

זהו, סיימנו, לא ממש קשה ובטח שזה טעייייםםם.

הערה אחרונה לסיום: מכוון שהמוס מכיל חלבונים שלא בושלו בכל צורה שהיא, לא מומלץ לנשים בהריון!

אהבתם את המוס שוקלד? אולי יעניין אתכם מתכון לתפוח אדמה אפוי או גזר אפוי בתבלינים?

אם אהבתם אשמח לדעת (גם אם לא).

אם הכנתם אשמח שתשתפו איתי את הרשמים שלכם ו/או תמונה.

אם אתם מוצאים שהמתכון הזה מעניין לכם אשמח אם תרשמו לעידכונים במייל. עושים את זה פה למטה או בצד, מקבלים מייל לכתובת הדואר שרשמתם ומאשרים אותו. זה יבטיח שתקבלו מתכונים חדשים שלי היישר אליכם!

בתיאבון!

4 תגובות בנושא “מוס שוקולד של פעם

  1. לא ברור מתי יש להוריד את תערובת השוקולד מהבין מארי – לפני או אחרי הוספת החלמונים?

השאר תגובה