תפוחי אדמה בשום וג'ינג'ר

אצלי בבית אוהבים תפוחי אדמה. בכל צורה ובכל גודל. בתנור או במחבת, עם תבלינים או סתם נטורל. הכל הולך!

בדרך כלל הכי קל לי להכין תפוח אדמה אפוי. זה פשוט, לא דורש יותר מדי שלבים והתוצאות טעימות לכולם.

אבל מה, באיזשהו שלב רוצה לגוון עם מבחר המתכונים שיש לי לתפוח אדמה אפוי ולכן כל הזמן מחפש ומחפש משהו חדש…

במתכון הבא נתקלתי לפני שנים רבות במגזין בישול. לא זוכר בדיוק איפה אבל החלטתי לנסות אותו ונדהמתי שמהרגע שתפוחי האדמה יצאו מהתנור הילדים לא הפסיקו לעבור ליד התבנית ולאכול אותם. מיותר לציין שרק כמה תפוחי אדמה בודדים הגיעו לשולחן לארוחה עצמה.

כאשר אני מארח ורוצה להפתיע את האורחים אני שם כאלו תפוחי אדמה על השולחן, אנשים טועמים ולא מבינים מה הטעם הזה של תפוחי האדמה. זה פשוט נותן טעם בלתי ניתן לזיהוי, טעם שלא ברור מאיפה הוא, טעם ממכר.

אז מה יש לנו כאן? אלו תפוחי אדמה קטנים חצויים שאני אופה אותם בתערובת של שמן זית, שום, ג'ינג'ר, מלח ופלפל. מתכון סך הכל מאוד פשוט ומהיר עם תוצאות מפתיעות ביותר!

ההכנה של המתכון ממש מהירה ולא דורשת יותר מדי השקעה או חומרים.

אפשר להכין כמה שעות מראש ולחמם לפני ההגשה. אפשר גם לאכול בהנאה חם או קר כיום אחרי ההכנה.

אז מה צריך בשביל ההפקה הזו?

  • שתיים וחצי קילו של תפוחי אדמה קטנים. אפשר גם תפוחי אדמה גדולים יותר
  • שורש ג'ינג'ר טרי – כמות שתספיק לכף של ג'ינג'ר קצוץ
  • 5 שיני שום
  • 5 כפות שמן זית
  • 1-2 כפיות מלח לפי הטעם
  • חצי כפית פלפל
רשימת חומרים קצרה ביותר: תפוחי אדמה קטנים, שמן זית, ג'ינג'ר, שום, מלח, פלפל

שנתחיל? זה ממש פשוט!

  • מחממים תנור ל-200 מעלות.
  • קולפים וכותשים את שיני השום.
  • קולפים חתיכת שורש ג'ינג'ר.
קולפים את שיני השום והג'ינג'ר
  • קוצצים את שורש הג'ינג'ר בסכין לחתיכות קטנות מאוד.
  • מערבבים כמות זהה של ג'ינג'ר ושום.
תיכף מערבבים כמות זהה של ג'ינג'ר ושום
  • שוטפים את תפוחי האדמה וחוצים אותם.
תפוחי האדמה שטופים וחצויים בקערה – בתמונות השתמשתי בתפוחי אדמה שחציים אדומים וחציים צהובים
  • שמים את שמן הזית, השום, הג'ינג'ר, המלח והפלפל בקערה גדולה.
קערה ובתוכה השום, הג'ינג'ר, המלח, הפלפל ושמן הזית
  • לאותה הקערה נכניס את תפוחי האדמה ונערבב היטב לציפוי כל תפוחי האדמה בתערובת.
מערבבים את תפוחי האדמה החצויים עם כל יתר המרכיבים
  • מסדרים את תפוחי האדמה בתבנית שעליה נייר אפייה כך שהצד החתוך של תפוחי האדמה נוגע בנייר האפייה. מסדרים בשכבה אחת.
תפוחי האדמה מסודרים בתבנית עם נייר אפייה
כל כך יפה – הנה עוד תמונה. במקרה יצאו לי תפוחי אדמה עם קליפה צהובה-אדמדמה…
  • מכניסים לתנור ואופים 35-45 דקות להשחמה של תפוחי האדמה.
שחומים בתבנית…איזה ריח…
  • פותחים את דלת התנור ומתענגים על הריח המיוחד. (ואז כמובן מצטערים שלא עשינו כמות כפולה… 🙂 )
ככה הם נראים רגע לפני שמסדרים אותם על צלחת הגשה…
ועוד תמונה…כל כך יפה…

זהו, סיימנו. עכשיו רק לסדר בצלחת ולהגיש…

דקה לפני שמתיישבים לשולחן…
ככה זה נראה מקרוב…
לוקח אחד לפני שכולם מגיעים… 🙂

אהבתם את זה? אולי בא לכם גם גזר אפוי ליד? או אורז ארומטי כתוספת שנייה?

אם אהבתם אשמח לדעת (גם אם לא).

אם הכנתם אשמח שתשתפו איתי את הרשמים שלכם ו/או תמונה.

אם אתם מוצאים שהמתכון הזה מעניין לכם אשמח אם תרשמו לעידכונים במייל. עושים את זה פה למטה או בצד, מקבלים מייל לכתובת הדואר שרשמתם ומאשרים אותו. זה יבטיח שתקבלו מתכונים חדשים שלי היישר אליכם!

בתיאבון!

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.