
אצלי בבית אוהבים תפוחי אדמה. בכל צורה ובכל גודל. בתנור או במחבת, עם תבלינים או סתם נטורל. הכל הולך!
בדרך כלל הכי קל לי להכין תפוח אדמה אפוי. זה פשוט, לא דורש יותר מדי שלבים והתוצאות טעימות לכולם.
אבל מה, באיזשהו שלב רוצה לגוון עם מבחר המתכונים שיש לי לתפוח אדמה אפוי ולכן כל הזמן מחפש ומחפש משהו חדש…
במתכון הבא נתקלתי לפני שנים רבות במגזין בישול. לא זוכר בדיוק איפה אבל החלטתי לנסות אותו ונדהמתי שמהרגע שתפוחי האדמה יצאו מהתנור הילדים לא הפסיקו לעבור ליד התבנית ולאכול אותם. מיותר לציין שרק כמה תפוחי אדמה בודדים הגיעו לשולחן לארוחה עצמה.
כאשר אני מארח ורוצה להפתיע את האורחים אני שם כאלו תפוחי אדמה על השולחן, אנשים טועמים ולא מבינים מה הטעם הזה של תפוחי האדמה. זה פשוט נותן טעם בלתי ניתן לזיהוי, טעם שלא ברור מאיפה הוא, טעם ממכר.
אז מה יש לנו כאן? אלו תפוחי אדמה קטנים חצויים שאני אופה אותם בתערובת של שמן זית, שום, ג’ינג’ר, מלח ופלפל. מתכון סך הכל מאוד פשוט ומהיר עם תוצאות מפתיעות ביותר!
ההכנה של המתכון ממש מהירה ולא דורשת יותר מדי השקעה או חומרים.
אפשר להכין כמה שעות מראש ולחמם לפני ההגשה. אפשר גם לאכול בהנאה חם או קר כיום אחרי ההכנה.
אז מה צריך בשביל ההפקה הזו?
- שתיים וחצי קילו של תפוחי אדמה קטנים. אפשר גם תפוחי אדמה גדולים יותר
- שורש ג’ינג’ר טרי – כמות שתספיק לכף של ג’ינג’ר קצוץ
- 5 שיני שום
- 5 כפות שמן זית
- 1-2 כפיות מלח לפי הטעם
- חצי כפית פלפל

שנתחיל? זה ממש פשוט!
- מחממים תנור ל-200 מעלות.
- קולפים וכותשים את שיני השום.
- קולפים חתיכת שורש ג’ינג’ר.

- קוצצים את שורש הג’ינג’ר בסכין לחתיכות קטנות מאוד.
- מערבבים כמות זהה של ג’ינג’ר ושום.

- שוטפים את תפוחי האדמה וחוצים אותם.

- שמים את שמן הזית, השום, הג’ינג’ר, המלח והפלפל בקערה גדולה.

- לאותה הקערה נכניס את תפוחי האדמה ונערבב היטב לציפוי כל תפוחי האדמה בתערובת.

- מסדרים את תפוחי האדמה בתבנית שעליה נייר אפייה כך שהצד החתוך של תפוחי האדמה נוגע בנייר האפייה. מסדרים בשכבה אחת.


- מכניסים לתנור ואופים 35-45 דקות להשחמה של תפוחי האדמה.

- פותחים את דלת התנור ומתענגים על הריח המיוחד. (ואז כמובן מצטערים שלא עשינו כמות כפולה… 🙂 )


זהו, סיימנו. עכשיו רק לסדר בצלחת ולהגיש…



אהבתם את זה? אולי בא לכם גם גזר אפוי ליד? או אורז ארומטי כתוספת שנייה?
אם אהבתם אשמח לדעת (גם אם לא).
אם הכנתם אשמח שתשתפו איתי את הרשמים שלכם ו/או תמונה.
אם אתם מוצאים שהמתכון הזה מעניין לכם אשמח אם תרשמו לעידכונים במייל. עושים את זה פה למטה או בצד, מקבלים מייל לכתובת הדואר שרשמתם ומאשרים אותו. זה יבטיח שתקבלו מתכונים חדשים שלי היישר אליכם!
בתיאבון!