
עכשיו קיץ. 30 מעלות בצל. פחות מפתה לאכול מרק, לפחות לא מרק חם. גם לא בא לי לעמוד הרבה שעות במטבח.
בעצם כן בא לי. אוהב את המטבח ואוהב להיות בו. לרגעים מתלבט אם להכין משהו פשוט ומהיר או משהו מושקע שיקח שעות.
אבל עכשיו קיץ ואני רוצה משהו פשוט. שלושה ילדים רעבים ואני אלמן, חייב להכין להם משהו מזין ובריא.
אז אני מתחיל ממרק ירקות קליל. נכון שהוא חם ועכשיו קיץ אבל היי, לחיצה על השלט של המזגן ואני בחורף. זה מרק בסיסי כזה שלא מכביד על הגוף. מרק טעים וארומטי בזכות החוויאג’ שבו.
בכלל ממליץ על חוויאג’ – למי שלא מכיר מדובר בתבלין שנותן טעם של בית לכל מנה שנוסיף אותו אליה.
ואם לא רוצים לאכול את המרק שולפים ממנו את הירקות מסדרים אותם יפה על צלחת ויש לנו תוספת ירק נהדרת.
ואם לא בא תוספת ירק כזו אז מכניסים את הירקות לתנור ויש לנו מנה מקסימה ובריאה של ירק צלוי.
ממש 3 מנות שונות באפס עבודה עם חומרי גלם זמינים והכל דל קלוריות ובריא. ממליץ לנסות.
אז מה דרוש לנו בשביל ההפקה הזו?
- 3-4 גבעולי סלרי
- 2 גזרים
- 2 בצלים בינוניים
- 2 קישואים
- מלח לפי הטעם
- חצי כפית פלפל שחור
- כפית חוויאג’ למרק
- 1.5 ליטר מים
- 3-4 כפות שמן זית (עבור הירקות הצלויים)

שנתחיל?
- נשטוף היטב את כל הירקות. אין צורך לקלוף אותם מלבד הבצל כמובן.
- נוריד את הקצוות של הגזרים והקישואים. אפשר לחצות אותם או שלא. נחתוך לפרוסות של 2 סנטימטר
- נחתוך את הבצלים הקלופים לרבעים.
- את הסלרי נחתוך לחתיכות באורך של 5 סנטימטר.אפשר להפטר מהעלים של הסלרי אם לא אוהבים אותם. אני ממליץ להשאיר כי הם מוסיפים הרבה טעם למרק.
- נשפוך את המים לסיר ונוסיף את כל הירקות. נוסיף מלח, פלפל וחאוויג’ ונדליק את האש.

- נביא את המרק לרתיחה.
- ננמיך את האש למינימום ונבשל 20-30 דקות.

- בסיום הבישול נתקן תיבול – מלח ופלפל.
- יתקבל לנו מרק קליל וכייפי. הנה כזה:


- אם לא רוצים מרק אז אפשר פשוט לסדר את הירקות בצלחת ויש לנו תוספת בריאה ומלאת טעם (בזכות החוויאג’) בלי שום שמן:

- ואם רוצים משהו טיפה שונה? נכין ירקות צלויים.
- לוקחים את הירקות מהמרק, מכניסים לקערה עם 3-4 כפות שמן הזית ומערבבים היטב.
- מפזרים בשכבה אחת על פני תבנית מרופדת בנייר אפייה.

- מכניסים לתנור מחומם ל-200 מעלות ל-20-30 דקות ויש לנו מנה מהאגדות. קליל וטעים ודל קלוריות ובריא וכל כך יפה. הנה כך:



והמתכון בקצרה
רשימת החומרים:
- 3-4 גבעולי סלרי
- 2 גזרים
- 2 בצלים בינוניים
- 2 קישואים
- מלח לפי הטעם
- חצי כפית פלפל שחור
- כפית חוויאג’ למרק
- 1.5 ליטר מים
- 3-4 כפות שמן זית (עבור הירקות הצלויים)
הוראות ההכנה:
- נשטוף היטב את כל הירקות. אין צורך לקלוף אותם מלבד הבצל כמובן.
- נוריד את הקצוות של הגזרים והקישואים. אפשר לחצות אותם או שלא. נחתוך לפרוסות של 2 סנטימטר
- נחתוך את הבצלים הקלופים לרבעים.
- את הסלרי נחתוך לחתיכות באורך של 5 סנטימטר.אפשר להפטר מהעלים של הסלרי אם לא אוהבים אותם. אני ממליץ להשאיר כי הם מוסיפים הרבה טעם למרק.
- נשפוך את המים לסיר ונוסיף את כל הירקות. נוסיף מלח, פלפל וחאוויג’ ונדליק את האש.
- נביא את המרק לרתיחה.
- ננמיך את האש למינימום ונבשל 20-30 דקות.
- בסיום הבישול נתקן תיבול – מלח ופלפל.
- יתקבל לנו מרק קליל וכייפי.
- אם לא רוצים מרק אז אפשר פשוט לסדר את הירקות בצלחת ויש לנו תוספת בריאה ומלאת טעם (בזכות החוויאג’) בלי שום שמן:
- ואם רוצים משהו טיפה שונה? נכין ירקות צלויים.
- לוקחים את הירקות מהמרק, מכניסים לקערה עם 3-4 כפות שמן הזית ומערבבים היטב.
- מפזרים בשכבה אחת על פני תבנית מרופדת בנייר אפייה.
- מכניסים לתנור מחומם ל-200 מעלות ל-20-30 דקות ויש לנו מנה מהאגדות. קליל וטעים ודל קלוריות ובריא וכל כך יפה.
אם אתם מוצאים שהמתכון הזה מעניין לכם אשמח אם תרשמו לעידכונים במייל. עושים את זה פה למטה או בצד, מקבלים מייל לכתובת הדואר שרשמתם ומאשרים אותו. זה יבטיח שתקבלו מתכונים חדשים שלי היישר אליכם!
בתיאבון!