מרק אחד – שלוש מנות

עכשיו קיץ. 30 מעלות בצל. פחות מפתה לאכול מרק, לפחות לא מרק חם. גם לא בא לי לעמוד הרבה שעות במטבח.

בעצם כן בא לי. אוהב את המטבח ואוהב להיות בו. לרגעים מתלבט אם להכין משהו פשוט ומהיר או משהו מושקע שיקח שעות.

אבל עכשיו קיץ ואני רוצה משהו פשוט. שלושה ילדים רעבים ואני אלמן, חייב להכין להם משהו מזין ובריא.

אז אני מתחיל ממרק ירקות קליל. נכון שהוא חם ועכשיו קיץ אבל היי, לחיצה על השלט של המזגן ואני בחורף. זה מרק בסיסי כזה שלא מכביד על הגוף. מרק טעים וארומטי בזכות החוויאג' שבו.

בכלל ממליץ על חוויאג' – למי שלא מכיר מדובר בתבלין שנותן טעם של בית לכל מנה שנוסיף אותו אליה.

ואם לא רוצים לאכול את המרק שולפים ממנו את הירקות מסדרים אותם יפה על צלחת ויש לנו תוספת ירק נהדרת.

ואם לא בא תוספת ירק כזו אז מכניסים את הירקות לתנור ויש לנו מנה מקסימה ובריאה של ירק צלוי.

ממש 3 מנות שונות באפס עבודה עם חומרי גלם זמינים והכל דל קלוריות ובריא. ממליץ לנסות.

אז מה דרוש לנו בשביל ההפקה הזו?

  • 3-4 גבעולי סלרי
  • 2 גזרים
  • 2 בצלים בינוניים
  • 2 קישואים
  • מלח לפי הטעם
  • חצי כפית פלפל שחור
  • כפית חוויאג' למרק
  • 1.5 ליטר מים
  • 3-4 כפות שמן זית (עבור הירקות הצלויים)
מעט חומרים…סלרי, גזרים, קישואים, בצלים, מלח, פלפל, חוויאג', מים

שנתחיל?

  • נשטוף היטב את כל הירקות. אין צורך לקלוף אותם מלבד הבצל כמובן.
  • נוריד את הקצוות של הגזרים והקישואים. אפשר לחצות אותם או שלא. נחתוך לפרוסות של 2 סנטימטר
  • נחתוך את הבצלים הקלופים לרבעים.
  • את הסלרי נחתוך לחתיכות באורך של 5 סנטימטר.אפשר להפטר מהעלים של הסלרי אם לא אוהבים אותם. אני ממליץ להשאיר כי הם מוסיפים הרבה טעם למרק.
  • נשפוך את המים לסיר ונוסיף את כל הירקות. נוסיף מלח, פלפל וחאוויג' ונדליק את האש.
כל החומרים בסיר. עוד לא התחלנו לבשל וכבר כמעט גמרנו לעבוד…
  • נביא את המרק לרתיחה.
  • ננמיך את האש למינימום ונבשל 20-30 דקות.
המרק רותח. איזה צבע יפה…
  • בסיום הבישול נתקן תיבול – מלח ופלפל.
  • יתקבל לנו מרק קליל וכייפי. הנה כזה:
מרק טעים וקליל
בבקשה ילדים – מרק טעים (עם ברווזים ורודים ברקע 🙂 )
  • אם לא רוצים מרק אז אפשר פשוט לסדר את הירקות בצלחת ויש לנו תוספת בריאה ומלאת טעם (בזכות החוויאג') בלי שום שמן:
ירקות מאודים וארומטיים. יכול להיות אפילו מנה עיקרית
  • ואם רוצים משהו טיפה שונה? נכין ירקות צלויים.
  • לוקחים את הירקות מהמרק, מכניסים לקערה עם 3-4 כפות שמן הזית ומערבבים היטב.
  • מפזרים בשכבה אחת על פני תבנית מרופדת בנייר אפייה.
מפזרים את הירקות בתבנית. ממש ציור על קנווס
  • מכניסים לתנור מחומם ל-200 מעלות ל-20-30 דקות ויש לנו מנה מהאגדות. קליל וטעים ודל קלוריות ובריא וכל כך יפה. הנה כך:
הירקות הצלויים יצאו מהתנור. כל כך יפה וטעים…אפשר לנשנש ישר מהתבנית
צלחת של ירקות צלויים. עשיר בטעם.
בואו בואו לשולחן, לאכול הגיע זמן…(והפעם עם ברווזים אפורים 🙂 )

אם אתם מוצאים שהמתכון הזה מעניין לכם אשמח אם תרשמו לעידכונים במייל. עושים את זה פה למטה או בצד, מקבלים מייל לכתובת הדואר שרשמתם ומאשרים אותו. זה יבטיח שתקבלו מתכונים חדשים שלי היישר אליכם!

בתיאבון!

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.