ניוקי סולת נמס בפה

אני מניח שאתם מכירים את סוג הניוקי שעשוי מתפוחי אדמה. אני מאוד אוהב ניוקי כזה. בייחוד עם פסטו או אפילו מוקפץ במחבת עם שמן זית ושום. הניוקי שאני הולך לדבר עליו כאן הוא משהו שונה לגמרי ולא פחות טוב.

התוודעתי אל הניוקי הזה לפני מספר שנים. חיפשתי משהו שיחדש לי ונתקלתי במתכון לניוקי סולת או ניוקי רומאי בספר המתכונים של אורנה ואלה. לא ממש קשור אך לעניות דעתי ספר הבישול של אורנה ואלה הוא אחד מספרי הבישול הטובים שיצאו בישראל. הוא רלוונטי ויפה גם אחרי שנים.

אז ניסיתי לעשות את הניוקי הזה וההצלחה הייתה מיידית. תוך שתי דקות לא נשאר כלום. אלו הן פרוסות מאפה שחומות דומות בצורתן לתפוח אדמה. ברגע שטועמים אותן מבינים שזה פשוט מטורף. כל כך עדין ומתמסר על הלשון עם שפע של טעם שבא מגבינת הפרמזן ומרקם נמס בפה של סולת.

נראה לי שכשתשימו את זה על השולחן זה הדבר הראשון שיגמר. ילדים ממש אוהבים את זה ומבוגרים לא פחות.

ההכנה פשוטה מאוד ודורשת שני שלבים. ראשית בישול של הבלילה ואז לתת לה להתקרר (את זה אפשרי לעשות כמה שעות לפני ההגשה) ולאחר מכן אפייה בתנור.

המתכון פה הוא לכמות אחת אבל לרוב אני מכפיל בלי לחשוב פעמיים. זה עומד להגמר כל כך מהר שלא תבינו איך…

אז מה דרוש לנו בשביל ההפקה הזו?

  • 2 כפות שמנת מתוקה
  • 30 גרם או 2 פרוסות גבינה צהובה מגורדות בפומפיה
  • 2 חלמוני ביצה
  • כפית מלח
  • חצי כפית פלפל לבן
  • חצי ליטר חלב
  • 50 גרם חמאה
  • 170 גרם סולת או כוס אחת
  • חצי כוס שמנת מתוקה
  • 5 כפות פרמזן מגורד

שנתחיל?

  • מערבבים בקערה את 2 כפות השמנת מתוקה, הגבינה הצהובה, החלמונים, המלח והפלפל. מניחים בצד.
  • מכינים גם את כוס הסולת משום שנזדקק לה תיכף.
החומרים מוכנים לבישול: סיר עם חלב וחמאה, תערובת שמנת וגבינה צהובה, סולת

  • מחממים בסיר את החלב והחמאה. כאשר הם הגיעו לרתיחה מוסיפים את הסולת תוך ערבוב. מערבבים כמה שניות.
החמאה כמעט נמסה בחלב
שופכים את הסולת לחלב הרותח
  • מוסיפים את תערובת השמנת שהכנו לפני כן בקערה.
  • ממשיכים לערבב עד שהתערובת נפרדת יפה יפה מדפנות הסיר. בשלב זה לא עוזבים את הסיר ללא ערבוב!
עדיין לא נפרדה מהדפנות
נפרדה מהדפנות
  • נוריד את הסיר מהאש ונשפוך את תכולתו על נייר אפייה.
הבלילה איך שיצאה מהסיר ומועברת לנייר אפייה
  • נשטח את הבלילה לעובי של חצי סנטימטר. אפשר לשטח בעזרת מרית ואפשר לשים נייר אפייה נוסף ולשטח בעזרת מערוך.
משטחים את הבלילה עם מרית
כך נראית הבלילה המשוטחת . יש להמשיך ולשטח עוד עד שמגיעים לעובי אחיד פחות או יותר
משטח את הבלילה עם מערוך בין שני ניירות אפייה
שיטוח יפה ואחיד עם מערוך, אין מה לדאוג בקשר לחריצים האלו שיכולים להופיע
  • לאחר ששיטחנו לעובי אחיד ככל האפשר מעבירים למגש ומכסים בניילון נצמד.
  • עכשיו ניתן לבלילה להתקרר היטב. אפשר שעה או קצת יותר מחוץ למקרר. אם זה לכמה שעות אני מעדיף להעביר למקרר.
  • כאשר רוצים לאפות ולהגיש את הניוקי מחממים תנור ל-180 מעלות.
  • עכשיו מגיע השלב היצירתי:
  • מסירים את הניילון הנצמד וקורצים עיגולים צמוד ככל האפשר (בכדי להפיק את המירב עם מינימום שאריות). את העיגולים מסדרים בתבנית אפייה חופפים כמו רעפים.
קורצן. אפשרי גם עם כוס או כל דבר עגול עם שוליים
קורצים עיגולי ניוקי צמודים ככל האפשר
מסדרים את הניוקי בתבנית כמו רעפים
מסודרים כמו חיילים…
  • טיפ: את השאריות ניתן ללוש ולהצמיד ביד לבצק, לשטח ולקרוץ שוב.
  • שופכים את חצי כוס השמנת המתוקה על העיגולים ומפזרים את הפרמזן.
שופכים את השמנת על הניוקי
  • אופים בתנור כ-10 עד 20 דקות עד שמשחים.
  • מגישים מיד.
מוכן: חם טעים ומתמסר בפה
זו הצלחת שלי…נא לא לגעת…

שוב, זה כל כך טעים – אל תתפלאו שזה יגמר תוך שניות מרגע ההגשה.

אם אתם מוצאים שהמתכון הזה מעניין לכם אשמח אם תרשמו לעידכונים במייל. עושים את זה פה למטה או בצד, מקבלים מייל לכתובת הדואר שרשמתם ומאשרים אותו. זה יבטיח שתקבלו מתכונים חדשים שלי היישר אליכם!

בתאבון!

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.