תפוחי אדמה אפויים הכי קל שיש ב-3 מרכיבים

תפוחי אדמה הם תוספת מועדפת במשפחתי. בכל צורה, מבושלים, מטוגנים ואפויים כולם אוהבים אותם ילדים ומבוגרים.

שנים שאני מחפש מתכון מושלם לתפוח אדמה אפוי. ניסיתי המון מתכונים ונשארתי בסוף עם שלושה-ארבעה מתכונים מובילים. זה אחד מהם.

את המתכון הזה למדתי בקורס קונדיטוריה. מעניין שקונדיטורים ואופים יודעים לעשות כל מיני מאפים מלוחים מצוינים (שהרי קונדיטוריה זה לא רק מתוק).

במתכון הזה יש פטנט פשוט – אפייה בחום גבוה אשר תיתן מעטה קריספי שחום ותוך רך לתפוחי האדמה. מעבר לכך יש פה 10 דקות עבודה וזהו.

ככה זה נראה בסוף, והטעם – ללקק את האצבעות

יש לנו פה 3 מרכיבים: תפוח אדמה, שמן זית ומלח. אפשר לגוון בהמון צורות – אציע כמה הצעות לגוון בהמשך.

רשימת המרכיבים לא ארוכה בכלל: תפוחי אדמה, שמן זית ומלח

שנתחיל?

אז מה דרוש לנו בשביל ההפקה הזו:

  • 2 קילוגרם תפוחי אדמה לבנים פשוטים
  • חצי כוס שמן זית
  • מלח לפי הטעם

ההכנה היא ממש פשוטה:

  • מחממים תנור ל-240 מעלות.
  • מתחילים בניקוי ושטיפת תפוחי האדמה. מסירים גם כל חלק שלא נראה יפה. אין צורך לקלף את תפוחי האדמה – זה ממש מיותר.
אחרי שהסרנו חלקים לא יפים מתפוחי האדמה
  • פורסים את תפוחי האדמה לצורה שבא לנו. אני פה חתכתי לחצי. הנה ככה:
חתכתי כל תפוח אדמה לחצי
  • ואז פרסתי לפרוסות עבות (אבל אפשר כל צורה אחרת של חיתוך שנראית לכם – פלחים, פרוסות עגולות, קוביות):
ואז פרסתי את תפוח האדמה לפרוסות עבות
  • נשים את כל תפוחי האדמה שחתכנו בקערה:
כל תפוחי האדמה בקערה – מחכים למלח ושמן הזית
  • ועכשיו נתבל במלח ונערבב. עבור שני קילו של תפוח אדמה הייתי ממליץ על 2 כפיות מלח לפחות. כאן המקום לתיבול נוסף אם רוצים. אפשר כפית חוויאג’ או כפית כמון, או כורכום או פפריקה או שילוב כלשהו של מרכיבים אלו. אפשר לנסות גם תיבול אחר שמועדף עליכם.
  • לאחר ערבוב במלח נוסיף גם שמן זית ונערבב שנית.
  • עכשיו נשפוך את תפוחי האדמה לתבנית:
תפוחי האדמה בתבנית מחכים לתנור שיתחמם…
  • כאשר התנור חם נכניס אותם.
  • זמן אפייה בין חצי שעה לשעה. זה ממש תלוי בתנור. מכוון שמדובר בחום גבוה אני ממליץ להתחיל לבדוק האם תפוחי האדמה מוכנים וקיבלו צבע לאחר 20 דקות אפייה.
ככה זה נראה כמעט בתוך התנור כמעט מוכן (חסר עוד קצת צבע)…

זהו! ככה זה נראה כאשר נוציא את תפוחי האדמה מהתנור…

קיבלו צבע יפה
לא מכיר מישהו שיתנגד לזה…

נותר רק להגיש. הנה ככה לדוגמה:

תוספת? מכיר כאלו שזה בשבילם המנה העיקרית…

והמתכון בקצרה: תפוחי אדמה אפויים הכי קל שיש ב-3 מרכיבים

רשימת החומרים:

  • 2 קילוגרם תפוחי אדמה לבנים פשוטים
  • חצי כוס שמן זית
  • מלח לפי הטעם

הוראות ההכנה:

  • מחממים תנור ל-240 מעלות.
  • מתחילים בניקוי ושטיפת תפוחי האדמה. מסירים גם כל חלק שלא נראה יפה. אין צורך לקלף את תפוחי האדמה – זה ממש מיותר.
  • פורסים את תפוחי האדמה לצורה שבא לנו. אני פה חתכתי לחצי ואז פרסתי לפרוסות עבות (אבל אפשר כל צורה אחרת של חיתוך שנראית לכם – פלחים, פרוסות עגולות, קוביות).
  • נשים את כל תפוחי האדמה שחתכנו בקערה.
  • ועכשיו נתבל במלח ונערבב. עבור שני קילו של תפוח אדמה הייתי ממליץ על 2 כפיות מלח לפחות. כאן המקום לתיבול נוסף אם רוצים. אפשר כפית חוויאג’ או כפית כמון, או כורכום או פפריקה או שילוב כלשהו של מרכיבים אלו. אפשר לנסות גם תיבול אחר שמועדף עליכם.
  • לאחר ערבוב במלח נוסיף גם שמן זית ונערבב שנית.
  • עכשיו נשפוך את תפוחי האדמה לתבנית.
  • כאשר התנור חם נכניס אותם.
  • זמן אפייה בין חצי שעה לשעה. זה ממש תלוי בתנור. מכוון שמדובר בחום גבוה אני ממליץ להתחיל לבדוק האם תפוחי האדמה מוכנים וקיבלו צבע לאחר 20 דקות אפייה.

אם אתם מוצאים שהמתכון הזה מעניין לכם אשמח אם תרשמו לעידכונים במייל. עושים את זה פה למטה או בצד, מקבלים מייל לכתובת הדואר שרשמתם ומאשרים אותו. זה יבטיח שתקבלו מתכונים חדשים שלי היישר אליכם!

בתאבון!

השאר תגובה