
תפוחי אדמה הם תוספת מועדפת במשפחתי. בכל צורה, מבושלים, מטוגנים ואפויים כולם אוהבים אותם ילדים ומבוגרים.
שנים שאני מחפש מתכון מושלם לתפוח אדמה אפוי. ניסיתי המון מתכונים ונשארתי בסוף עם שלושה-ארבעה מתכונים מובילים. זה אחד מהם.
את המתכון הזה למדתי בקורס קונדיטוריה. מעניין שקונדיטורים ואופים יודעים לעשות כל מיני מאפים מלוחים מצוינים (שהרי קונדיטוריה זה לא רק מתוק).
במתכון הזה יש פטנט פשוט – אפייה בחום גבוה אשר תיתן מעטה קריספי שחום ותוך רך לתפוחי האדמה. מעבר לכך יש פה 10 דקות עבודה וזהו.

יש לנו פה 3 מרכיבים: תפוח אדמה, שמן זית ומלח. אפשר לגוון בהמון צורות – אציע כמה הצעות לגוון בהמשך.

שנתחיל?
אז מה דרוש לנו בשביל ההפקה הזו:
- 2 קילוגרם תפוחי אדמה לבנים פשוטים
- חצי כוס שמן זית
- מלח לפי הטעם
ההכנה היא ממש פשוטה:
- מחממים תנור ל-240 מעלות.
- מתחילים בניקוי ושטיפת תפוחי האדמה. מסירים גם כל חלק שלא נראה יפה. אין צורך לקלף את תפוחי האדמה – זה ממש מיותר.

- פורסים את תפוחי האדמה לצורה שבא לנו. אני פה חתכתי לחצי. הנה ככה:

- ואז פרסתי לפרוסות עבות (אבל אפשר כל צורה אחרת של חיתוך שנראית לכם – פלחים, פרוסות עגולות, קוביות):

- נשים את כל תפוחי האדמה שחתכנו בקערה:

- ועכשיו נתבל במלח ונערבב. עבור שני קילו של תפוח אדמה הייתי ממליץ על 2 כפיות מלח לפחות. כאן המקום לתיבול נוסף אם רוצים. אפשר כפית חוויאג’ או כפית כמון, או כורכום או פפריקה או שילוב כלשהו של מרכיבים אלו. אפשר לנסות גם תיבול אחר שמועדף עליכם.
- לאחר ערבוב במלח נוסיף גם שמן זית ונערבב שנית.
- עכשיו נשפוך את תפוחי האדמה לתבנית:

- כאשר התנור חם נכניס אותם.
- זמן אפייה בין חצי שעה לשעה. זה ממש תלוי בתנור. מכוון שמדובר בחום גבוה אני ממליץ להתחיל לבדוק האם תפוחי האדמה מוכנים וקיבלו צבע לאחר 20 דקות אפייה.

זהו! ככה זה נראה כאשר נוציא את תפוחי האדמה מהתנור…


נותר רק להגיש. הנה ככה לדוגמה:

והמתכון בקצרה: תפוחי אדמה אפויים הכי קל שיש ב-3 מרכיבים
רשימת החומרים:
- 2 קילוגרם תפוחי אדמה לבנים פשוטים
- חצי כוס שמן זית
- מלח לפי הטעם
הוראות ההכנה:
- מחממים תנור ל-240 מעלות.
- מתחילים בניקוי ושטיפת תפוחי האדמה. מסירים גם כל חלק שלא נראה יפה. אין צורך לקלף את תפוחי האדמה – זה ממש מיותר.
- פורסים את תפוחי האדמה לצורה שבא לנו. אני פה חתכתי לחצי ואז פרסתי לפרוסות עבות (אבל אפשר כל צורה אחרת של חיתוך שנראית לכם – פלחים, פרוסות עגולות, קוביות).
- נשים את כל תפוחי האדמה שחתכנו בקערה.
- ועכשיו נתבל במלח ונערבב. עבור שני קילו של תפוח אדמה הייתי ממליץ על 2 כפיות מלח לפחות. כאן המקום לתיבול נוסף אם רוצים. אפשר כפית חוויאג’ או כפית כמון, או כורכום או פפריקה או שילוב כלשהו של מרכיבים אלו. אפשר לנסות גם תיבול אחר שמועדף עליכם.
- לאחר ערבוב במלח נוסיף גם שמן זית ונערבב שנית.
- עכשיו נשפוך את תפוחי האדמה לתבנית.
- כאשר התנור חם נכניס אותם.
- זמן אפייה בין חצי שעה לשעה. זה ממש תלוי בתנור. מכוון שמדובר בחום גבוה אני ממליץ להתחיל לבדוק האם תפוחי האדמה מוכנים וקיבלו צבע לאחר 20 דקות אפייה.
אם אתם מוצאים שהמתכון הזה מעניין לכם אשמח אם תרשמו לעידכונים במייל. עושים את זה פה למטה או בצד, מקבלים מייל לכתובת הדואר שרשמתם ומאשרים אותו. זה יבטיח שתקבלו מתכונים חדשים שלי היישר אליכם!
בתאבון!