
סצנת הקוקטיילים גועשת בארץ. כל מקום מגיש את הקוקטיילים שלו, לא רק קוקטיילים סטנדרטיים שיש בכל מקום בעולם אלא קוקטיילים מותאמים למסעדה ולאופי שלה. זה ממש טוב, מעניין ובייחוד טעים מאוד.
יש קוקטיילים רבים שתפגשו במסעדות ויהיה לכם באמת קשה להכין אותם בבית כי הם מסתמכים על חומרי גלם מיוחדים או סירופים שהמסעדה מכינה בתהליך מיוחד. את הקוקטיילים האלו סביר שתשתו במסעדות אם תרצו אבל תכל’ס לפעמים בא לשתות קוקטייל בבית.
ואז כשבא לשתות קוקטייל בבית מתחילים לחשוב בסגנון של “אוקיי, בא לי להכין קוקטייל בבית, מה בעצם צריך בשביל זה?” ואז מסתכלים בכל מיני אתרי אינטרנט שממליצים על רשימת משקאות, כוסות וציוד אחר שצריך בבית בשביל להכין קוקטיילים.
זה יכול להיות מתסכל להתחיל להבין שבשביל להכין קוקטייל פה ושם אתם צריכים לקנות כל כך הרבה דברים ולאחסן אותם ואז להוציא מהארון ולהכין איזה קוקטייל פעם בשנה.
אבל אפשר להסתכל על זה מכוון אחר: דבר ראשון תחשבו איזה קוקטיילים אתם אוהבים או איזה טעמים של קוקטיילים מתאימים לכם ואז ללכת לקנות את חומרי הגלם לקוקטיילים האלו וזהו.
בואו רגע נעשה סדר בעולם הזה של שתייה חריפה – מה בעצם שותים?
אז יש כאלו שאוהבים משקה נקי, שנמזג ישר מהבקבוק או עם קרח וזהו. לדוגמא מי שאוהב ויסקי כזה או אחר או וודקה או ערק עם מים וקרח. אלו משקאות שאתה קונה בקבוק שלהם, מערבב עם קרח או שלא וזהו, יש לך משקה.
ויש את אלו שאוהבים קוקטיילים שהם ערבוב של כמה מרכיבים. למשל ג’ין וטוניק, ערק עם אשכוליות, קמפרי סודה, אפרול שפריץ, בלאדי מרי ועוד. אלו קוקטיילים טעימים שאחוז האלכוהול שבהם נמוך יחסית (כי הם מכילים מרכיבים ללא אלכוהול לצד האלכוהול עצמו).
אז מה אני בעצם מציע? אם אתם מאוהבי המשקאות הנקיים אז קנו לכם את בקבוקי המשקה המועדפים עליכם, כוס נחמדה (לא חובה), תבנית קרח או שקית קרח מוכן (אם אתם אוהבים עם קרח) ואתם מסודרים.
אם אתם אוהבים קוקטיילים אני אדגים כאן הכנה של שלושה קוקטיילים טעימים ביותר עם מינימום אמצעים ובלי צורך לרכוש יותר מדי בקבוקי משקה וציוד.
שנתחיל? תיכף אראה איך להכין ג’ין וטוניק, ערק אשכוליות וקמפרי סודה כך שיוגשו ממש כמו במסעדה או בר.
ולפני שנתחיל: שתיית אלכוהול אינה מומלצת כמובן ויכולה להזיק. עליכם להיות בני 18 ומעלה בכדי לצרוך אלכוהול!
אז מה דרוש לנו בשביל להכין את הקוקטיילים האלו?
להכנת ג’ין וטוניק:
- בקבוק ג’ין
- בקבוקון טוניק
- קוביות קרח
- מלפפון ירוק לקישוט
- כוס על רגל כמו כוס יין אבל לא ממש חובה – אפשר להשתמש בכל כוס שיש לכם
להכנת ערק עם אשכוליות:
- בקבוק ערק
- בקבוק מיץ אשכוליות
- קוביות קרח
- גבעול של נענע לקישוט
- כוס גבוהה וצרה אבל לא ממש חובה – אפשר להשתמש בכל כוס שיש לכם
להכנת קמפרי סודה:
- בקבוק קמפרי
- בקבוק סודה
- קוביות קרח
- תפוז לקישוט
- כוס רחבה ונמוכה אבל לא ממש חובה – אפשר להשתמש בכל כוס שיש לכם

שנתחיל? 5-10 דקות והקוקטיילים מוכנים!
- מתחילים בהכנת הקישוטים לשלושת הקוקטיילים:
- שוטפים את גבעול הנענע ומסירים עלים לא יפים אם יש כאלו.
- פורסים פרוסות דקות מהתפוז.
- שוטפים את המלפפון ופורסים ממנו פרוסות דקות דקות לאורך.

- מכינים את הכוסות לקוקטיילים על מגש.

- מכינים את בקבוקי השתייה על מגש.

- מכינים ג’ין וטוניק:
- נמלא את הכוס על רגל (או כל כוס אחרת שבחרתם) בקוביות קרח.

- על הקרח שופכים ג’ין. זה לא צריך להיות הרבה ג’ין ובהחלט שזה תלוי בטעם אישי עד כמה אתם אוהבים שהאלכוהול מורגש. אם אתם פחות בעניין של אלכוהול חזק אני מציע לשים מעט ואם אתם כן בעניין של אלכוהל חזק אז שימו קצת יותר.

- מוזגים את כל בקבוקון הטוניק על הג’ין והקרח.


- מקשטים בפרוסה או שתיים של מלפפון וזהו – המשקה המדהים הזה מוכן!


- מכינים קמפרי סודה:
- שמים קוביות קרח בכוס נמוכה ורחבה או בכל כוס אחרת שבחרתם.

- מוזגים קמפרי על הקרח. זה לא צריך להיות הרבה קמפרי ובהחלט שזה תלוי בטעם אישי עד כמה אתם אוהבים שהאלכוהול מורגש. אם אתם פחות בעניין של אלכוהול חזק אני מציע לשים מעט ואם אתם כן בעניין של אלכוהול חזק אז שימו קצת יותר.

- ממלאים בסודה כמעט עד שפת הכוס.

- עושים חתך קטן בפלח התפוז ומשחילים אותו על שפת הכוס. – גם המשקה הזה מוכן!


- מכינים ערק אשכוליות:
- שמים קוביות קרח בכוס גבוהה וצרה.
- מוזגים ערק על קוביות הקרח. זה לא צריך להיות הרבה ערק ובהחלט שזה תלוי בטעם אישי עד כמה אתם אוהבים שהאלכוהול מורגש. אם אתם פחות בעניין של אלכוהול חזק אני מציע לשים מעט ואם אתם כן בעניין של אלכוהל חזק אז שימו קצת יותר.

- ממלאים במיץ אשכוליות כמעט עד שפת הכוס.

- מקשטים בגבעול או שניים של נענע וקש. – גם המשקה הזה מוכן.



והמתכונים בקצרה: קוקטיילים כמו של מסעדות אצלכם בבית:
רשימת החומרים
להכנת ג’ין וטוניק:
- בקבוק ג’ין
- בקבוקון טוניק
- קוביות קרח
- מלפפון ירוק לקישוט
- כוס על רגל כמו כוס יין אבל לא ממש חובה – אפשר להשתמש בכל כוס שיש לכם
להכנת ערק עם אשכוליות:
- בקבוק ערק
- בקבוק מיץ אשכוליות
- קוביות קרח
- גבעול של נענע לקישוט
- כוס גבוהה וצרה אבל לא ממש חובה – אפשר להשתמש בכל כוס שיש לכם
להכנת קמפרי סודה:
- בקבוק קמפרי
- בקבוק סודה
- קוביות קרח
- תפוז לקישוט
- כוס רחבה ונמוכה אבל לא ממש חובה – אפשר להשתמש בכל כוס שיש לכם
הוראות ההכנה
- מתחילים בהכנת הקישוטים לשלושת הקוקטיילים:
- שוטפים את גבעול הנענע ומסירים עלים לא יפים אם יש כאלו.
- פורסים פרוסות דקות מהתפוז.
- שוטפים את המלפפון ופורסים ממנו פרוסות דקות דקות לאורך.
- מכינים את הכוסות לקוקטיילים על מגש.
- מכינים את בקבוקי השתייה על מגש.
- מכינים ג’ין וטוניק:
- נמלא את הכוס על רגל (או כל כוס אחרת שבחרתם) בקוביות קרח.
- על הקרח שופכים ג’ין. זה לא צריך להיות הרבה ג’ין ובהחלט שזה תלוי בטעם אישי עד כמה אתם אוהבים שהאלכוהול מורגש. אם אתם פחות בעניין של אלכוהול חזק אני מציע לשים מעט ואם אתם כן בעניין של אלכוהל חזק אז שימו קצת יותר.
- מוזגים את כל בקבוקון הטוניק על הג’ין והקרח.
- מקשטים בפרוסה או שתיים של מלפפון וזהו – המשקה המדהים הזה מוכן!
- מכינים קמפרי סודה:
- שמים קוביות קרח בכוס נמוכה ורחבה או בכל כוס אחרת שבחרתם.
- מוזגים קמפרי על הקרח. זה לא צריך להיות הרבה קמפרי ובהחלט שזה תלוי בטעם אישי עד כמה אתם אוהבים שהאלכוהול מורגש. אם אתם פחות בעניין של אלכוהול חזק אני מציע לשים מעט ואם אתם כן בעניין של אלכוהול חזק אז שימו קצת יותר.
- ממלאים בסודה כמעט עד שפת הכוס.
- עושים חתך קטן בפלח התפוז ומשחילים אותו על שפת הכוס. – גם המשקה הזה מוכן!
- מכינים ערק אשכוליות:
- שמים קוביות קרח בכוס גבוהה וצרה.
- מוזגים ערק על קוביות הקרח. זה לא צריך להיות הרבה ערק ובהחלט שזה תלוי בטעם אישי עד כמה אתם אוהבים שהאלכוהול מורגש. אם אתם פחות בעניין של אלכוהול חזק אני מציע לשים מעט ואם אתם כן בעניין של אלכוהל חזק אז שימו קצת יותר.
- ממלאים במיץ אשכוליות כמעט עד שפת הכוס.
- מקשטים בגבעול או שניים של נענע וקש. – גם המשקה הזה מוכן.
אם אהבתם אשמח לדעת (גם אם לא).
אם הכנתם אשמח שתשתפו איתי את הרשמים שלכם ו/או תמונה.
אם אתם מוצאים שהפוסט הזה מעניין לכם אשמח אם תרשמו לעידכונים במייל. עושים את זה פה למטה או בצד, מקבלים מייל לכתובת הדואר שרשמתם ומאשרים אותו. זה יבטיח שתקבלו מתכונים חדשים שלי היישר אליכם!
לרוויה!
מעולה!!!!
אשמח לעוד מתכונים לקוקטילים,
תודה
בשמחה רונית, מתכנן להעלות לבלוג בקרוב!
נ.ב.
מה עוד מתאים לקישוט חוץ ממלפפון?
היי רונית, בג׳ין וטוניק הכי מתאים מלפפון (לדעתי) אבל גם כל עשב תיבול כמו נענע ילך עם זה ממש מצויין.