הצצה למטבח שלי: כל מיני דברים שמשדרגים את חווית הבישול

רבים פונים אלי שהיו רוצים לראות איך אני עובד ומבשל במטבח – לכל אלו וגם לאחרים שמתעניינים הנה הצצה לכל מיני איזורים במטבח שלי.

אני מאמין שאם הכל זמין לבישול ואנו לא נדרשים לפתוח מגירה או ארון בשביל להוציא מלח ופלפל לדוגמה אז חווית הבישול פחות מאומצת והרבה יותר נעימה.

חווית בישול יותר נעימה זה אומר שאנחנו לא בלחץ ואז האוכל יוצא יותר טוב ומדוייק.

לפעמים רואים מתכון שכתוב עליו 10 דקות עבודה ואתן/ם כועסים שלקח לכן/ם הרבה יותר. אני יכול להבין שבבית ממוצע צריך גם לעשות כלים וגם לארגן את כל החומרים למתכון ועוד דברים שלא נלקחים בחשבון הזמן של הכנת המתכון עצמו. זה מובן.

בקשר להדחת הכלים אין לי פתרון ׁ(גם להכניס ולהוציא את הכלים מהמדיח לוקח זמן 🙂 ) אבל בכל זאת אני מזמין אתכן/ם לראות איך אפשר אפילו במקצת לשפר את היעילות במטבח.

  1. ממש ליד הכיריים יש לי מגש שכולל מלח דק, מלח גס, מלח ים, פלפל שחור, מטחנת פלפל, שמן קנולה ושמן זית: אלו הדברים שמבחינתי הם הכי שימושיים בבישול ולכן חשוב שיהיו הכי קרובים לכיריים. זה לא הגיוני שבשביל להוסיף מלח לתבשיל צריך לפתוח מגירה או ארון. אני מבין אנשים שרוצים שיש נקי ופנוי (וזה בהחלט חשוב) אבל מגש עם כל הדברים האלו יכול לחסוך לכם המון זמן – לא תאמינו כמה.
כל הדברים הנחוצים עומדים ממש קרוב לכיריים…
  1. למזלי יש במטבח שלי אדן חלון. על אדן החלון אני שם קנקן אשר משמש אותי בכל פעם שאני צריך מים בבישול. פשוט לוקח את הקנקן, ממלא אותו מים כפי הנדרש ומעביר לסיר או לקערה או לכל מקום שצריך. את הקנקן אני מחזיר ומניח הפוך על אדן החלון עד לפעם הבאה. לא תאמינו כמה זמן וכלים מלוכלכים זה חוסך ובייחוד אם אתם אופים וצריכים להוסיף מים לצורך הכנת בצק.
קנקן הפוך על אדן החלון לכל פעם שצריך מים לבישול…
  1. אני מאחסן תבלינים במקרר (מלבד מלח ופלפל שנמצאים ליד הכיריים). אפשרי גם במקפיא. לצורך כך קניתי קופסאות מלבניות קטנות. קופסאות כאלו הן הכי חסכוניות במקום. קופסאות עגולות לעומת זאת מבזבזות מקום יקר בייחוד למי שיש לו הרבה תבלינים במקרר. על כל קופסא אני רושם בטוש את התכולה. אפשר גם עם מדבקה אבל טוש זה ממש זמין עבורי.
התבלינים במקרר בקופסאות מלבניות…
זה גודל הקופסאות…
  1. חומרי גלם שיש לי בכמות גדולה אני מאחסן בארון בקופסאות פלסטיק. הקופסאות האלו באות בגודל של 2.5 ליטר ושל 4.5 ליטר והן מאוד שימושיות. את השיטה הזו למדתי בקורס קונדיטוריה מקצועית שעשיתי לפני כמה שנים ב"אסטלה". שיטה ממש מומלצת. הכי נוח לאחסן בשיטה זו פירורי לחם, אורז, אבקת סוכר (אם משתמשים הרבה) ועוד.
קופסאות 4.5 ליטר לאיחסון חומרים יבשים בארון…
  1. את הסכינים הטובות שלי ( לא כאלו המשמשות לאכילה אלא סכיני החיתוך שלי) אני תולה על הקיר עם מגנט. זה מאוד שימושי, נוח, חוסך מקום ובטיחותי. מומלץ! את המגנט אפשר לקנות בחנויות לכלי מטבח. כמובן שחשוב למנוע גישת ילדים קטנים לאיזור זה שבו הסכינים תלויות!
הסכינים תלויות על מגנט…
  1. את הירקות אשר אני מאחסן מחוץ למקרר אני שם בתוך סלסלאות קש על הריצפה. זה כל כך יפה וממש אין בעייה לשים את הסלסלאות האלו בפינת הסלון. את השיטה הזו שגם נוחה וגם מקשטת את הבית ראיתי אצל ארז קומרובסקי בסדנה שהייתי אצלו לפני כמה שנים.
הירקות בסלסלאות קש…כל כך יפה…אצלי הפינה הזו בסלון בכלל ולא במטבח…

מקווה שקיבלתם השראה לסידור המטבח שלכם. גם אם תיישמו רעיון אחד או שניים מהרשימה זה מצויין. לא נראה לי שתתחרטו!

שיהיה לכן/ם בישול שמח, רגוע ומאורגן…!

אם אהבתם אשמח לדעת (גם אם לא).

אם אתם מוצאים שהפוסט הזה מעניין לכם אשמח אם תרשמו לעידכונים במייל. עושים את זה פה למטה או בצד, מקבלים מייל לכתובת הדואר שרשמתם ומאשרים אותו. זה יבטיח שתקבלו מתכונים ופוסטיםפ חדשים שלי היישר אליכם!

בתיאבון!

4 תגובות בנושא “הצצה למטבח שלי: כל מיני דברים שמשדרגים את חווית הבישול

  1. מעולה,
    אני גם משאירה את המיקסר והמגמ׳יקס על השיש, מוכנים לפעולה,
    כייף שכתבת את הפוסט הזה

  2. הי, מעולם לא אכסנתי תבלינים במקרר. האם שמת לב שהם באמת נשמרים כך יותר טוב ולאורך זמן? בכל מקרה תודה על הרעיונות! 🙂

השאר תגובה