
לא גדלתי על קציצות ירק. זה משהו שלא היה בלקסיקון הבישול של הורי. האמת שגם לא ידעתי שיש דבר כזה כמו עיג’ה עד שיצא לי לעבור בכל מיני מקומות בדרום תל אביב, מקומות קטנים ופשוטים שמגישים קציצות כאלו וזה היה נראה לי טעים מאוד. קציצה דקה מטוגנת עד לצבע שחום. ובכל זאת, ראיתי ולא יצא לי לאכול משום מה.
ואז לפני איזה 10 שנים עברתי ברחוב ז’בוטינסקי בפתח תקווה ונכנסתי לקייטרינג סלמון . בין היתר קניתי שם ערוק או עערוק צמחוני. קניתי, אכלתי והתאהבתי.
מאז אני מכין מדי פעם קציצות ירק כאלו ואחרות. זה ממש פשוט, זה צמחוני וזה מאוד טעים. אבל (ויש אבל) זה מטוגן ולכן אני משתדל להמעיט באכילה שלהן.
לאחרונה התחלתי לחקור את סוג הקציצות האלו ואיך אפשר לאפות אותן במקום לטגן והאמת היא שזה ממש פשוט והתוצאה מפתיעה ביותר. התחלתי לעשות נסיונות בקציצות ירק אפויות ושאלתי את עצמי למה בעצם לא לעשות קציצת ירק ענקית אפוייה, להגיש ממש בכלי עגול ולחתוך כמו פיצה.
האמת שהמתכון הזה הוא שיא הפשטות והמהירות. הקציצה הענקית אפויה ולכן אין צורך לעמוד ליד המחבת ולטגן. הקציצה נאפית בכלי עגול ולכן אין צורך לעצב קציצה קציצה. ממש שיא המהירות והקלות.
אז מה דרוש לנו בשביל ההפקה הזו שתיתן לנו שתי קציצות או מאפים בקוטר של 28-30 סנטימטר כל אחד?
- 2 קישואים בינוניים
- 2 תפוחי אדמה בינוניים
- 1 בצל
- 1 בטטה
- 2 גזר
- צרור כוסברה, נענע ושמיר כולם יחד או חלק מעשבים אלו
- 2 ביצים
- חצי כפית פלפל
- כפית מלח
- 2 כפיות חוויאג’ למרק או כורכום
- 10 כפות פירורי לחם
- 2 כפות קמח תופח
- 6 כפות שמן זית לשימון התבנית
- תרסיס שמן לשימון פני המאפה

שנתחיל? אחד המתכונים הקלים והמהירים ביותר והתוצאה יפה וטעימה.
- נחמם תנור ל-250 מעלות.
- קולפים את תפוחי האדמה, הבצל, הבטטה, והגזרים.

- מגרדים על פומפיה גסה את הקישואים (הם לא צריכים להיות קלופים), תפוחי האדמה, הבטטה, הבצל והגזר. לחילופין אפשר לעשות זאת בדיסקית מתאימה במעבד מזון.


- את כל הירקות שגירדנו סוחטים מנוזלים בין שתי כפות הידיים. אפשר גם לסחוט אם שמים אותם במסננת ולוחצים אך בין כפות הידיים זה יותר יעיל ויתן תוצאה יותר טובה במקצת כי ניפטר מיותר מים.



- קוצצים את עשבי התיבול.

- מוסיפים לקערת הירקות את עשבי התיבול, הביצים, המלח, הפלפל החוואיג’ (או הכורכום), פירורי הלחם והקמח התופח.

- נערבב את החומרים בעזרת הידיים עד שנקבל תערובת אחידה שאפשר לעצב, לא פירורית ולא נוזלית. זה יכול לקחת דקה או שתיים.



- נשמן ב-3 כפות שמן זית את תחתית של כל תבנית בה נאפה את הקציצה (נזדקק לשתי תבניות).

- נשים בכל אחת מהתבניות העגולות המשומנות מחצית מכמות תערובת הירקות ונשטח בצורה אחידה ככל האפשר.



- מרססים את פני המאפה בתרסיס שמן זית או קנולה. לחילופין אפשר פשוט למרוח מעט שמן בעזרת מברשת.

- מכניסים את המאפה לתנור החם ואופים 15-20 דקות עד שקצוות המאפה משחימים מעט ופני המאפה יציבים וקפיצים מעט למגע. לאחר כ-15 דקות יש לבדוק את המאפה בכדי שלא ישחים מדי.



- מגישים מיד ואפשר גם לחכות ולהגיש קר. אפשר לקשט בכל מיני דברים כמו עשבי תיבול וגבינות מעל המאפה.






אהבתם את המאפה? אולי מעניין אתכם גם סיגרים של כבד עוף או הום-פרייז?
אם אהבתם אשמח לדעת (גם אם לא).
אם הכנתם אשמח שתשתפו איתי את הרשמים שלכם ו/או תמונה.
אם אתם מוצאים שהמתכון הזה מעניין לכם אשמח אם תרשמו לעידכונים במייל. עושים את זה פה למטה או בצד, מקבלים מייל לכתובת הדואר שרשמתם ומאשרים אותו. זה יבטיח שתקבלו מתכונים חדשים שלי היישר אליכם!
בתיאבון!