
לפני מספר שנים התחלתי להתעניין במטבח הספרדי ובייחוד בנושא טפאס. זה התחיל מכך שביקרתי מספר פעמים במסעדת טפאסים בעיר רוטרדם שבהולנד. במסעדה זו אתה מתיישב על הבר ומזמין טפאסים מתוך השלל שנמצא בויטרינה. הטפאסים או פינצ’וס כפי שהם נקראים שם הם לרוב לחם (פרוסת באגט) ועליו שלל של דברים. זה יכול להיות נקניקים או דגים או ירקות או ביצים או כל דבר אחר. השילובים נראים פשוטים אבל הטפאסים במקום הזה היו מושלמים, פשוט מושלמים.
למי שמתעניין המסעדה הזו היא פינצ’וס 21 והיא נבחרה מספר פעמים לבר הטאפסים טוב ביותר בהולנד. ממש ממליץ לכל מי שמבקר ברוטרדם להכנס למרקט-הול (השוק המקורה) ולשבת שם – 5 טפאסים ב-10 יורו ואתם מסודרים! – כוס קאווה ליד ובכלל העולם נראה טוב יותר 🙂 .
ואז חזרתי הביתה והתחלתי כל מיני נסיונות עם טפאסים כאלו ואחרים ועשיתי ארוחות מפוארות עם עשרות סוגי טפאסים. בסוף כל ארוחה היינו ילדיי ואני צוחקים שלא משנה מה אגיש בסופו של דבר הטפאס הכי טעים זה הכי פשוט – פרוסת באגט קלוייה ומעליה עגבניות עם קצת מלח, שמן זית ושום.
מאז יש לנו בדיחה בבית שחבל להתאמץ – בסופו של דבר עגבניות זה הכי טעים 🙂 . אז למה לא לעשות מנה רק מעגבניות שאלתי את עצמי והתחלתי לחקור מה אפשר לעשות איתן. רציתי עגבניות צרובות ומתובלות. משהו פשוט אבל טעים והגעתי למנה הזו של עגבניות צלויות.
זו מנה כל כך פשוטה וכל כך טעימה. עשיתי אותה והיא פשוט התחסלה לה תוך כמה דקות. ממש לא נשאר ממנה זכר.
המנה פשוטה להכנה – צורבים עגבניות חצויות במחבת, מעבירים לתנור עם עשבי תיבול מעליהן ואופים כמה דקות. מוציאים ומגישים.
מנה זו יכולה בהחלט ללוות ארוחה כלשהי של בשר או דגים או גבינות. מנה שמתאימה לכל אירוע.
אז מה נחוץ לנו בשביל ההפקה הזו שתיתן לנו 12 חצאי עגבניות שיכולות להספיק ל-4-6 אנשים?
- 6 עגבניות בינוניות עדיף מזן תמר (מאורכות) או אחרות. עדיף שתהיינה עגבניות באותו גודל
- צרור פטרוזיליה
- מלח
- רבע כפית פלפל
- 2-3 כפות חומץ יין לבן או אדום
- 5 כפות שמן זית

שנתחיל? 30-40 דקות והמנה מוכנה.
- נחמם תנור ל-250 מעלות.
- נקצוץ דק את הפרוזיליה.

- בקערית נשים את החומץ, הפטרוזיליה, כחצי כפית מלח, רבע כפית פלפל, 3 כפות שמן זית ונערבב היטב.

- נחצה את העגבניות לאורכן.


- נחמם מחבת לחום גבוה במשך מספר דקות. המחבת צריכה להיות חמה ביותר בכדי לצרוב היטב את העגבניות.
- במחבת החמה נשים 2 כפות שמן זית ואז את העגבניות על צידן החתוך.


- לאחר 2-3 דקות נרים את העגבניות ונראה אם יש סימני צריבה. אם אין עדיין אז מחכים עוד 2-3 דקות.


- מעבירים את העגבניות ישר לתבנית אפייה כאשר צידן החתוך יהיה עכשיו כלפי מעלה.
- בעזרת כפית נפזר את המשרה עם הפטרוזיליה על העגבניות.


- נכניס את תבנית האפייה לתנור ל-20 דקות לערך. העגבניות צריכות להתרכך מעט וזהו. אין צורך שהעגבניות יאבדו את צורתן, פשוט שיתרככו מעט.

- נוציא מהתנור ונגיש חם או קר.




אהבתם את העגבניות? אולי תרצו תפוח אדמה אפוי ליד או גזר אפוי בתבלינים?
אם אהבתם אשמח לדעת (גם אם לא).
אם הכנתם אשמח שתשתפו איתי את הרשמים שלכם ו/או תמונה.
אם אתם מוצאים שהמתכון הזה מעניין לכם אשמח אם תרשמו לעידכונים במייל. עושים את זה פה למטה או בצד, מקבלים מייל לכתובת הדואר שרשמתם ומאשרים אותו. זה יבטיח שתקבלו מתכונים חדשים שלי היישר אליכם!
בתיאבון!