
אני חושב לעצמי שזה מדהים כמה רעיונות פשוטים במטבח יכולים לשדרג לנו את האוכל.
אני אוהב אורז. אוהב אותו כך סתם לבן או מתובלן או עם עשבי תיבול ואפילו קר. זו תוספת משביעה וטעימה.
בילדותי נהגה אימי להכין אורז אדום. זה היה אורז עם רסק עגבניות. האורז היה בעצם סוג של ורוד והיה לו טעם אופייני שמאוד אהבתי. אימי נהגה להכין אורז כזה מספר פעמים בשבוע. אני זוכר שהייתי חוזר מהגן או מבית הספר ואוכל אורז כזה עם חזה עוף או מנה בשרית אחרת. באותה תקופה לא הייתי יכול לגעת באורז לבן פשוט. זה היה לי חסר טעם.
אז אכלתי ואכלתי אורז אדום במשך שנים ופתאום נמאס לי ולא יכולתי לראות אותו יותר. שכשזה קרה פתאום חזרתי לאכול אורז לבן פשוט.
במסעדות פועלים אני מוצא שהכי כייף זה להזמין אורז עם שעועית. מנה כל כך מספקת עם טעם של בית. זו מנה שמרמזת על איכות הבישול במסעדה ולמרות שהכנתה פשוטה אם לא עושים אותה כהילכתה היא יוצאת סתמית וזהו.
אז היום אני אוהב אורז לבן ומנסה לשדרג אותו בכל פעם בצורה אחרת.
את המתכון הבא ראיתי בספר בישול וניסיתי אותו מספר פעמים. שיניתי ושיפרתי כל פעם קצת עד שהגעתי למתכון הזה. מדהים כמה תוספת קטנה לאורז יכולה לחולל שינוי בתוצאה הסופית.
זהו אורז מלא ניחוח וטעם. אני מאמין שמי שיאכל אותו לא ממש יבין למה האורז כל כך טעים שהרי לא הרבה אנשים משתמשים בכוכב אניס ומודעים למה שהוא יכול לחולל בתבשיל.
אז כוכב אניס הוא המלך של המתכון הזה. אני מניח שזהו התבלין היפה ביותר שקיים בטבע. ממש כוכב!

אני ממליץ לרכוש כמה כוכבי אניס כאלו. אפילו 50 גרם הבמזווה הביתי יספיקו לתקופה.
כוכב האניס מוסיף טעם אניסי מרומז. גם מי שלא חובב טעמי אניס ימצא בו עניין בבישול. אני ממליץ לכם לא לוותר עליו. כאן במתכון כוכב האניס יוסיף המון.
אז בעצם מה זה המתכון הזה? זהו מתכון לאורז לבן פשוט, אורז בלי התחכמויות, בלי הרבה עבודה ובלי סיבוכים. פשוט אורז לבן עם כוכבי אניס שיתנו טעמים עמוקים.
אם אתם יודעים להכין אורז לבן ויוצא לכם אורז מה שנקרא “אחד-אחד” אז לא בטוח שכדאי לכם לשנות את הדרך בה אתם עושים את האורז, רק להוסיף את כוכבי האניס לדרך ההכנה שלכם.
מצד שני אם אין לכם מתכון מסודר לאורז ואתם לא מצליחים להגיע לרמה מספקת אז אני מציע להשתמש במתכון זה כלשונו.
אז מה דרוש לנו בשביל ההפקה הזו?
עבור 4-6 מנות אנו צריכים את החומרים הבאים:
- 2 כוסות אורז בסמטי או יסמין או אורז פרסי
- 3 וחצי כוסות מים
- 3 כפות שמן זית (יכול להיות גם שמן קנולה)
- 2 כפיות מלח
- חצי כפית פלפל שחור או לבן
- 3 כוכבי אניס

אז בואו נתחיל:
- נשים את האורז במסננת ונשטוף אותו היטב. נשאיר את האורז במסננת וניתן לו להגיר נוזלים במשך מספר דקות.
- נשים את השמן בסיר ונדליק אש בינונית. ניתן לשמן להתחמם דקה.
- נכניס את האורז לסיר ונערבב. המטרה היא שכל גרגירי האורז יצופו בשמן. אין צורך ממש לטגן את האורז.


- אחרי שעירבבנו היטב את האורז נוסיף את המלח, הפלפל, כוכבי האניס ולבסוף את המים.


- נערבב מעט את תכולת הסיר.
- נביא את הנוזלים לרתיחה.
- נכסה את הסיר.

- ננמיך להבה למינימום ונבשל 16-17 דקות.
- בתום הזמן נכבה את האש.
- לא נפתח את הסיר אלא ניתן לאורז להתאדות בתוכו עוד 10 דקות לפחות.
- נפתח את הסיר ונהנה מהניחוח המשכר של כוכבי האניס.

- אפשר לאוורר ולהפריד את האורז בסיר בזהירות בעזרת מזלג – לא חובה.

- זהו, האורז מוכן! אפשר להגיש אותו עם או ללא כל תוספת. כוכבי האניס אינם אכילים ויש להסיר אותם או לקשט איתם את האורז.




האורז נשמר מספר ימים במקרר.
אהבתם את האורז? אולי תרצו תפוח אדמה אפוי ליד או גזר אפוי בתבלינים?
אם אהבתם אשמח לדעת (גם אם לא).
אם הכנתם אשמח שתשתפו איתי את הרשמים שלכם ו/או תמונה.
אם אתם מוצאים שהמתכון הזה מעניין לכם אשמח אם תרשמו לעידכונים במייל. עושים את זה פה למטה או בצד, מקבלים מייל לכתובת הדואר שרשמתם ומאשרים אותו. זה יבטיח שתקבלו מתכונים חדשים שלי היישר אליכם!
בתיאבון!
שלום רב,
רק להגיב שוב ושוב ושוב מה שכבר הגבתי בעבר, המתכונים מוגשים בבהירות רבה, צילומים נהדרים והאוכל מגרה ומעורר. כל הכבוד על ההשקעה.
בראבו גדול ושבת שלום !
( אגב, חוץ מנתח אנטריקוט, אסאדו, שפיץ-צ’אך …. אילו נתחים נוספים אתה ממליץ להכנה בתנור ועדיף שלא יהיו שמנים במיוחד כמו האסאדו למשל … )
תודה ושבת שלום,
אורי.
היי אורי, תודה רבה לך על הפירגון. מאוד משמח שאתה אוהב את הבלוג והתכנים.
בקשר לבשר בתנור אני מאוד אוהב להכין אונטריב כמה שעות ואז לפרק לשערות. זה חומר גלם לכל דבר, אפשר למלא עם השערות כל כיסון, לערבב עם תיבול מתאים ויש לך שאוורמה, להכין מזה סלופי-ג׳ו בלחמניית המבורגר ועוד מלא דברים טעימים מאוד!
תודה רבה מושף. אנסה את הנתח הזה.
שבוע טוב.