
יוצא לי הרבה לעשות קניות בסופר שיש בו מעדנייה עם אוכל מוכן ולא רק נקניקים וגבינות. שניצלים ועוף אני מכין לבד בלי להתעצל ולכן לא אקנה אותם במעדניה כזו אבל כשמתחשק לי להתפנק עם משהו שבדרך כלל אני לא מכין לבד אז אני קונה כמה סיגרים מרוקאים עם בשר ומשולשים עם תפוח אדמה.
חשבתם פעם על כך שיש הסכמה שלא כתובה שמרמזת בצורת המאפה על תוכנו? בורקס משולש=גבינה, בורקס מלבני=תפוח אדמה, בורקס שבלול=תרד. ובאותו הקשר בצק סיגר מאורך=בשר או תפוח אדמה, בצק סיגר משולש=תפוח אדמה. מין הסכמה שכזו… 🙂
אז סיגרים ממולאים בשר נראים משהו שיש בו המון עבודה ומיומנות מטורפת שרק סבתות מהעדה הנכונה אומנו חיים שלמים לעשות אותם אבל זהו, שלא! זה פשוט לא כך! כל אחד יכול להכין סיגרים עם איזו מלית שבא לו ואת הקלות של זה אני אדגים לכם כאן.
ואם כבר מכינים סיגר אז כדאי מלית משודרגת – מלית של כבד עוף נימוחה בפה. אפשר כמובן באותה מידה להכין מליות אחרות כמו תפוח אדמה (פירה) או מלית גבינה כזו או אחרת אבל הפעם בחרתי במלית בשרית.
ההכנה של הסיגרים היא ממש פשוטה. צריך להצטייד בעלי סיגר קפואים, להכין את המלית בקלי קלות, לקפל את בצק הסיגר ולטגן. שעה עבודה או קצת יותר ויש לכם את זה.
אז מה נחוץ לנו בשביל ההפקה הזו שתיתן לנו כ-15 סיגרים חמודים ממולאים בכבד עוף?
- חבילת עלי סיגר קפואים (לא נשתמש בכל החבילה)
- חצי קילוגרם כבד עוף
- 5 שיני שום
- מלח לפי הטעם
- כפית כמון טחון
- חצי כפית פלפל
- צרור פטרוזיליה קטן
- 3 כפות קמח לדבקת העלים
- מעט שמן זית או קנולה (כרצונכם) לטיגון הכבדים ולטיגון הסיגרים

שנתחיל? סך הכל שעה של עבודה ויש לנו 15 סיגרים מהממים!
- ננקה את הכבדים ונחצה לשניים חתיכות כבד גדולות. לנקות הכוונה להסיר חלקים ירוקים (אם יש כאלו), להסיר כל מיני סחוסים לבנים וכל מה שנראה לא שייך.



- במחבת לוהטת נשים מעט שמן זית (או קנולה) ונטגן היטב את הכבדים מכל הכוונים. לא להגזים בטיגון בכדי שלא נקבל כבד יבש מדי ומצד שני אנו רוצים את הכבד עשוי ולא נא. כל הטיגון אמור לקחת 4-5 דקות לערך.




- נעביר את הכבדים מיד לקערת מעבד המזון יחד עם הפלפל, הכמון, כפית מלח, הפטרוזיליה ושיני השום. נכתוש מעט לקבלת מחית גסה. להזהר לא לכתוש יותר מדי – יותר נחמד שמרגישים מרקם גס של כבד ולא ממש מרקם מישחתי.


- נכין עיסה מ-3 כפות קמח ומעט מים לקבלת דבק שישמש אותנו להדבקת עלי הסיגר.

- נפתח את חבילת עלי הסיגר ונחצה 7-8 עלים בעזרת סכין חדה.


- ניקח כחצי עלה סיגר ונשים בקצה המעוגל שלו כף או קצת יותר ממרח כבד.

- מתחילים לגלגל את העלה על המלית ואז מקפלים את שני הקצוות. ממשיכים לגלגל ובסוף מורחים קצת מעיסת הקמח שתדביק לנו את קצה הסיגר שלא יפתח. עושים כך עם כל הסיגרים.




- מתחילים לטגן את הסיגרים במחבת עם מעט שמן זית (או קנולה). את הסיגרים מניחים במחבת על הצד של הסגירה בכדי שצד זה ייסגר ולא יפתח בהמשך. הופכים מדי פעם לקבלת צבע בכל הצדדים. כל פעם מטגנים 5-10 סיגרים ביחד – זה תלוי בגודל המחבת.


- מעבירים את הסיגרים המוכנים לנייר סופג.


- מגישים חם או קר…זה טעים בכל מצב…





אהבתם את הסיגרים? אולי תרצו תפוח אדמה אפוי ליד או גזר אפוי בתבלינים?
אם אהבתם אשמח לדעת (גם אם לא).
אם הכנתם אשמח שתשתפו איתי את הרשמים שלכם ו/או תמונה.
אם אתם מוצאים שהמתכון הזה מעניין לכם אשמח אם תרשמו לעידכונים במייל. עושים את זה פה למטה או בצד, מקבלים מייל לכתובת הדואר שרשמתם ומאשרים אותו. זה יבטיח שתקבלו מתכונים חדשים שלי היישר אליכם!
בתיאבון!