קציצות תירס הכי קלות בעולם

פעם לא היו קפואים. כן, כן, לא היו קפואים. כשהייתי ילד אפילו מקרר לא היה דבר של מה בכך ואני זוכר שהיו לי שכנים שכל ערב היו מביאים בלוק קרח ענק לשים בתוך מקרר שלא היה לו חשמל. היית קונה חלב כל יום ולא היה חלב עמיד בכלל. גבינות במכולת כי לא היה דבר כזה שנקרא היפר. לחם לבן או לחם שחור וזהו.

אז לא היו קפואים, מה בכל זאת כן היה? היו קופסאות שימורים. זה היה הכי זמין לכל אחד בלי צורך באמצעי קירור או תנאים כלשהם. הקופסאות יכלו להשמר שנים עד שהשתמשו בהן.

היה תירס בקופסה וגרגרי חומוס בקופסה ואפונה עם גזר בקופסה. את אלו יש גם היום אבל היה גם בשר בקופסה (לא רק לוף) ואפילו ממרח חומוס עם טעמי לוואי חזקים.

ואז פתאום נוסדה סנפרוסט והביאה לנו מלא דברים קפואים זמינים. תירס מקופסה ואפונה בקופסה הפכו לתירס קפוא בשקית ואפונה קפואה בשקית.

ובכל זאת עד היום אני מחזיק תירס בקופסה וחומוסים בקופסה. לא בטוח שזה כל כך בריא עם חומרי השיומור אבל זה נוח וזמין.

תירס בקופסא משמש אצלי דרך קבע לסלט תירס, בצל, פלפל אדום שמיר ושמנת או מיונז. סלט מזרח אירופאי קלאסי שאהוב על ילדי ועלי. בשבת בבוקר אני נוהג להכין אותו עם עוד כמה דברים שנהפכים לכדי ארוחת מלכים.

פתאום עולה לי רעיון – למה לא לקחת את סלט התירס הזה ולהפוך את מרכיביו לקציצות? ראיתי משהו דומה לזה באיזה ספר בישול ומיד נדלקתי.

בעצם מדובר על מתכון כל כך פשוט שזה מגוחך ומצד שני כל כך טעים.

לוקחים תירס, מערבבים עם עשבי תיבול וקמח טמפורה לאיחוד ומטגנים. כל כך עדין וטעים ופשוט וזמין.

מתכון באמת פשוט ומינימום חומרי גלם והתוצאה נפלאה.

אז מה דרוש לנו בשביל ההפקה הזו? מדובר על 15 קציצות בערך שיכולות להספיק לארבעה אנשים פחות או יותר:

  • 2 קופסאות שימורי תירס של של 400 גרם ולאחר סינון 246 גרם
  • 3-5 כפות קמח טמפורה – אפשר להשיג בכל היפר
  • שמן קנולה לטיגון ואפשר גם שמן זית אם מעדיפים
  • צרור שמיר או פטרוזיליה או כוסברה – לפי הטעם האישי.
  • מלח לפי הטעם
  • חצי כפית פלפל
  • מעט מים בהתאם לצורך
ממש לא הרבה חומרים: תירס, קמח טמפורה, שמן קנולה, שמיר, מלח, פלפל ומים (במידת הצורך)

אם רוצים גם רוטב יוגורט אז נוסיף:

  • 1 גביע יוגורט של 150 גרם (עדיף סמיך)
  • מעט שמיר

שנתחיל? המתכון מהיר מאוד ופשוט מאוד – 15 דקות ויש לנו קציצות מוכנות:

  • נקצוץ דק את כל צרור השמיר או הירק שבחרנו. חלק קטן נשאיר בצד לרוטב ואת רוב השמיר נשים בקערה גדולה שיכולה להכיל את כל חומרי הקציצות.
קוצצים את השמיר…
  • נסנן את 2 קופסאות התירס.
מסננים את התירס מנוזלים…
  • ונשים את הגרגירים בקערה הגדולה יחד עם השמיר.
  • נוסיף לקערה הגדולה את המלח, הפלפל ושלוש כפות קמח טמפורה.
כל החומרים בקערה…
  • נתחיל לערבב את כל החומרים.
מתחילים לערבב…
  • בהתחלה זה נראה לא מתאחד אבל לאט לאט המסה מתאחדת ונראה שאם ננסה ליצור קציצה זה יתאחד פחות או יותר. במידה והמסה יבשה מדי אחרי שמערבבים דקה או שתיים אז אפשר להוסיף כף או שתיים של מים אבל לא מומלץ בתור התחלה. בכל מקרה לא להגזים בהוספת המים. אם הבלילה נשארת רטובה מדי אפשר להוסיף עוד כף או שתיים של קמח טמפורה.
בהתחלה זה נראה שלא יתאחד…
עוד קצת ערבוב וזה מתאחד…
  • נחמם מחבת עם חצי סנטימטר שמן וכאשר השמן חם נכניס לתוכו קציצות. הקציצות לא אמורות להחזיק את עצמן יותר מדי. הן מאוד עדינות. אפשר בעדינות לעצב כמה שאפשר בעזרת הידיים ואז לשים במחבת ואפשר עם כף ואז לשים במחבת. בכל מקרה הן קציצות עדינות ולא ממש מחזיקות את עצמן כמו קציצות בשר לדוגמה אז לעבוד בעדינות ולהניח בשמן לאט לאט.
קציצות בטיגון…
רואים שלא ממש הכל מתאחד וזה בסדר…
פה ושם כמה גרעיני תירס נפרדים מהקציצות וזה בסדר
  • נותנים לקציצות 2-3 דקות טיגון מצד אחד ואז הופכים. אם עדיין לא מוכן אז נותנים עוד זמן. אם מוכן בצד אחד אז הופכים וממשיכים לטגן בצד שני. לאחר 2-3 דקות נוספות מסירים מהאש ומניחים על נייר סופג לספיגת שומנים עודפים.
מסירים מהשמן ישר לנייר סופג
קציצות מוכנות….הן עדינות…
כל האיחוד של הקציצה נובע מקמח הטמפורה
אפשר גם יותר שחום כמו זה…תלוי בהעדפה אישית…
מוכנות ושחומות
  • בינתיים נערבב את יתרת השמיר עם היוגורט לרוטב…
שמיר ויוגורט יתנו רוטב מושלם לקציצות האלו
ככה זה נראה לאחר ערבוב
  • לאחר שכל הקציצות מוכנות מסדרים אותן בצלחת הגשה ושמים עליהן את רוטב היוגורט. אפשר לחילופין להגיש את רוטב היוגורט בצד.
ילדים ממש אוהבים את זה…
ניקח אחת…
איזה יופי…
נימוח בפה…

זהו, סיימנו, לא ממש קשה ובטח שזה טעייייםםם.

אהבתם את הקציצות הקלות האלו? אולי תרצו תפוח אדמה אפוי ליד או גזר אפוי בתבלינים?

אם אהבתם אשמח לדעת (גם אם לא).

אם הכנתם אשמח שתשתפו איתי את הרשמים שלכם ו/או תמונה.

אם אתם מוצאים שהמתכון הזה מעניין לכם אשמח אם תרשמו לעידכונים במייל. עושים את זה פה למטה או בצד, מקבלים מייל לכתובת הדואר שרשמתם ומאשרים אותו. זה יבטיח שתקבלו מתכונים חדשים שלי היישר אליכם!

בתיאבון!

השאר תגובה