טירמיסו שהכי קל להכין

טוב, אז כבר פרסמתי בעבר מתכון לטירמיסו כהילכתו – הנה כאן. המתכון ההוא שפרסמתי הוא מהמם והכי נאמן למקור ולצורת ההכנה כפי שהתכוונו לה האיטלקים – מכינים זביון שזה קרם ביצים מבושל, מקררים אותו ואז מקפלים את הזביון הזה עם שמנת מתוקה וגבינת מסקרפונה.

המתכון ההוא שפרסמתי הוא מצויין אך דורש גבינת מסקרפונה שלא תמיד יש בבית ולא בכל מקום ניתן לקנות ונוסף על כך גבינת המסקרפונה נוטה להגיע בישראל בכל מיני מרקמים שונים ולכן לא תמיד יש שליטה על התוצאה שרוצים להשיג.

הרבה זמן ניסיתי להגיע למתכון קל לטירמיסו ללא חומרים מיוחדם ורק לאחרונה יצרתי את המתכון הבא. בהתחלה לא הייתי בטוח האם זה יצא טעים כמו המתכון המקורי ובכלל טעים כמו טירמיסו באיטליה אבל איך שטעמתי מתכון זה לראשונה הבנתי שעליתי על משהו: זהו מתכון טעים ביותר, נאמן למקור, יציב לחיתוך, קל מאוד להכנה ועשוי מחומרים פשוטים שניתן להשיג בכל מרכול.

ממליץ לכם לנסות בשביל להבין עד כמה המתכון הזה מטריף!

אז מה דרוש לנו בשביל תבנית מלבנית יפה של טירמיסו בגודל 23 על 33 סנטימטר?

לקרם:

  • 270 גרם או כוס חלב מרוכז – כזה שבא בקופסת שימורים
  • 260 גרם או כוס ועוד כף מים קרים
  • כפית קפה נמס מגורען
  • כף ליקר אמרטו (או קצת יותר אם אוהבים את טעם השקדים האלכוהולי בטירמיסו) – אפשר גם לוותר אם לא אוהבים או אין בבית את הליקר
  • 120 גרם או חבילה וחצי אינסטנט פדינג וניל
  • 630 גרם או שתי כוסות ושני שליש כוס שמנת מתוקה

לבישקוטים:

  • 2 חבילות של בישקוטים
  • 480 גרם או שתי כוסות מים
  • 50 גרם או רבע כוס סוכר
  • 2 כפיות קפה נמס מגורען

לקישוט:

  • קקאו לזרייה לפי הצורך
חומרי המתכון: חלב מרוכז, קפה נמס, ליקר אמרטו, אינסטנט פודינג, שמנת מתוקה, בישקוטים וסוכר…נוסיף לזה קקאו לזרייה בהגשה…

שנתחיל? לא יאומן כמה שהמתכון הזה קל וטעים!

  • מתחילים בהכנת הקרם כי הוא צריך להתייצב לכמה שעות:
  • בקערה בינונית מערבבים היטב בעזרת מטרפה את החלב המרוכז, כפית קפה נמס מגורען, ליקר האמרטו (לא חובה) והמים הקרים.
מערבבים את החלב המרוכז, כפית קפה נמס מגורען, ליקר האמרטו והמים הקרים…
  • מוסיפים לתערובת החלב את האינסטנט פודינג וניל ומערבבים היטב עד שאין גושים כלל.
מוסיפים את האינסטנט פודינג וניל…
ומערבבים היטב בעזרת מטרפה…
  • מכסים את הקערה בניילון נצמד ומעבירים להתייצבות במקרר ל-3-4 שעות לפחות.
  • לאחר כ-3-4 שעות מוציאים את הקרם מהמקרר ורואים שהוא ממש הסמיך. אם הקרם לא הסמיך מחזירים למקרר לעוד מספר שעות.
  • לאחר שהקרם הסמיך טורפים אותו בעזרת מטרפה לקרם חלק.
טורפים את הקרם שהסמיך במקרר לקרם חלק…
הנה כזה…קרם סמיך וחלק…
  • מקציפים את השמנת המתוקה לקצפת יציבה. רצוי לעשות זאת בסביבה קרה או ממוזגת (בימי הקיץ).
השמנת והמקצף מוכנים…
וקיבלנו קצפת יציבה שנשארת על המקצף ולא נופלת…
  • שופכים את קרם החלב המרוכז על הקצפת ומקפלים בעדינות לקרם אחיד.
קרם החלב המרוכז על הקצפת…
מקפלים בעדינות לקרם אחיד…
זהו…סיימנו לקפל את הקרם…
  • מכינים את תערובת הטבילה של הבישקוטים:
  • בקערה רחבה מערבבים את המים, הסוכר ו-2 כפיות קפה נמס מגורען עד שכל הסוכר נמס. זה יכול לקחת דקה או שתיים.
המים, הסוכר והקפה הנמס המגורען בקערה רחבה…
מתחילים לערבב אותם…עד שכל הסוכר נמס…
  • הקרם מוכן לנו, תערובת הטבילה של הבישקוטים מוכנה לנו ונשאר רק להרכיב את הטירמיסו:
  • טובלים את הבישקוטים אחד אחד בתערובת הטבילה לשנייה או שתיים, מנערים טיפה עודפי נוזל ושמים בשיכבה אחת בתבנית. ממלאים את כל התבנית בשכבה של בישקוטים רטובים כאלו. זהירות לא להשאיר את הבישקוטים יותר משניה או שתיים בתערובת הטבילה.
הכל מוכן להרכבת הטירמיסו…הקרם, תערובת הטבילה של הבישקוטים והבישקוטים עצמם…
טובלים בישקוטים בתערובת הטבילה לשניה או שתיים – לא יותר…
הנה כך…
ומיד מוציאים בישקוט רטוב (אך לא מתפורר)…
מניחים את הבישקוטים בשכבה אחת בתבנית…
ככה ממלאים את התבנית בבישקוטים טבולים…
הנה כך…
  • מורחים כמחצית מכמות הקרם על הבישקוטים הרטובים שבתבנית. משתדלים שהקרם יכסה את כל שטח התבנית ושיהיה בגובה אחיד כמה שאפשר.
מחצית מהקרם על הבישקוטים…
מסדרים שהקרם יגיע לכל מקום בתבנית ושיהיה בשכבה אחידה…
  • מניחים שכבה שנה של בישקוטים על הקרם בתבנית בדיוק באותה צורה כמו שעשינו בשכבה הראשונה – טובלים את הבישקוטים אחד אחד לשניה או שתיים בתערובת הטבילה ומניחים מסודר על הקרם.
שכבה שניה של בישקוטים מסודרת יפה על הקרם…
הנה כך…
  • מכסים את שכבת הבישקוטים השניה שבתבנית עם שארית הקרם ומיישרים ככל הניתן בעזרת קלף או מרית או בכל דרך אחרת.
מתחילים לכסות את שכבת הבישקוטים השניה בשארית הקרם…
ומיישרים ככל הניתן בעזרת קלף או בכל דרך אחרת…
וקיבלנו קרם יפה וחלק ככל הניתן…אין צורך ליישר יותר מזה כי הקקאו שנפזר לפני ההגשה יסווה את הכל…
  • מכסים את הטירמיסו ומעבירים למקרר להתגבשות במשך כ-3-4 שעות לפחות ואפשר אפילו יום.
  • לפני ההגשה מצפים את הטירמיסו בקקאו בעזרת מסננת.
  • זהו – הטירמיסו מוכן! אם הכנתם אני בטוח שאתם מבינים כמה שזה טעים. אם לא הכנתם – ממליץ לכם להכין.
רגע לפני ההגשה מצפים את הטירמיסו באבקת קקאו בעזרת מסננת…
מגישים ברוב פאר והדר!…
הקקאו נותן את הלוק המחוספס…
החיתוך יוצא ממש ישר וזה בזכות הקרם היציב…
מטורף!…
ומזווית אחרת…
איזה ביס!…
נמס בפה!…

והמתכון בקצרה: טירמיסו שהכי קל להכין

רשימת החומרים:

לקרם:

  • 270 גרם או כוס חלב מרוכז – כזה שבא בקופסת שימורים
  • 260 גרם או כוס ועוד כף מים קרים
  • כפית נס קפה מגורען
  • כף ליקר אמרטו (או קצת יותר אם אוהבים את טעם השקדים האלכוהולי בטירמיסו) – אפשר גם לוותר אם לא אוהבים או אין בבית את הליקר
  • 120 גרם או חבילה וחצי אינסטנט פדינג וניל
  • 630 גרם או שתי כוסות ושני שליש כוס שמנת מתוקה

לבישקוטים:

  • 2 חבילות של בישקוטים
  • 480 גרם או שתי כוסות מים
  • 50 גרם או רבע כוס סוכר
  • 2 כפיות קפה נמס מגורען

לקישוט:

  • קקאו לזרייה לפי הצורך

הוראות ההכנה:

  • מתחילים בהכנת הקרם כי הוא צריך להתייצב לכמה שעות:
  • בקערה בינונית מערבבים היטב בעזרת מטרפה את החלב המרוכז, כפית קפה נמס מגורען, ליקר האמרטו (לא חובה) והמים הקרים.
  • מוסיפים לתערובת החלב את האינסטנט פודינג וניל ומערבבים היטב עד שאין גושים כלל.
  • מכסים את הקערה בניילון נצמד ומעבירים להתייצבות במקרר ל-3-4 שעות לפחות.
  • לאחר כ-3-4 שעות מוציאים את הקרם מהמקרר ורואים שהוא ממש הסמיך. אם הקרם לא הסמיך מחזירים למקרר לעוד מספר שעות.
  • לאחר שהקרם הסמיך טורפים אותו בעזרת מטרפה לקרם חלק.
  • מקציפים את השמנת המתוקה לקצפת יציבה. רצוי לעשות זאת בסביבה קרה או ממוזגת (בימי הקיץ).
  • שופכים את קרם החלב המרוכז על הקצפת ומקפלים בעדינות לקרם אחיד.
  • מכינים את תערובת הטבילה של הבישקוטים:
  • בקערה רחבה מערבבים את המים, הסוכר ו-2 כפיות קפה נמס מגורען עד שכל הסוכר נמס. זה יכול לקחת דקה או שתיים.
  • הקרם מוכן לנו, תערובת הטבילה של הבישקוטים מוכנה לנו ונשאר רק להרכיב את הטירמיסו:
  • טובלים את הבישקוטים אחד אחד בתערובת הטבילה לשנייה או שתיים, מנערים טיפה עודפי נוזל ושמים בשיכבה אחת בתבנית. ממלאים את כל התבנית בשכבה של בישקוטים רטובים כאלו. זהירות לא להשאיר את הבישקוטים יותר משניה או שתיים בתערובת הטבילה.
  • מורחים כמחצית מכמות הקרם על הבישקוטים הרטובים שבתבנית. משתדלים שהקרם יכסה את כל שטח התבנית ושיהיה בגובה אחיד כמה שאפשר.
  • מניחים שכבה שנה של בישקוטים על הקרם בתבנית בדיוק באותה צורה כמו שעשינו בשכבה הראשונה – טובלים את הבישקוטים אחד אחד לשניה או שתיים בתערובת הטבילה ומניחים מסודר על הקרם.
  • מכסים את שכבת הבישקוטים השניה שבתבנית עם שארית הקרם ומיישרים ככל הניתן בעזרת קלף או מרית או בכל דרך אחרת.
  • מכסים את הטירמיסו ומעבירים למקרר להתגבשות במשך כ-3-4 שעות לפחות ואפשר אפילו יום.
  • לפני ההגשה מצפים את הטירמיסו בקקאו בעזרת מסננת.
  • זהו – הטירמיסו מוכן! אם הכנתם אני בטוח שאתם מבינים כמה שזה טעים. אם לא הכנתם – ממליץ לכם להכין.

אהבתם את הטירמיסו? אולי מעניין אתכם גם קלצונה נוטלה מטורף או רולדת שוקולד של פעם?

אם אהבתם אשמח לדעת (גם אם לא).

אם הכנתם אשמח שתשתפו איתי את הרשמים שלכם ו/או תמונה.

אם אתם מוצאים שהמתכון הזה מעניין לכם אשמח אם תרשמו לעידכונים במייל. עושים את זה פה למטה או בצד, מקבלים מייל לכתובת הדואר שרשמתם ומאשרים אותו. זה יבטיח שתקבלו מתכונים חדשים שלי היישר אליכם!

בתיאבון!

2 תגובות בנושא “טירמיסו שהכי קל להכין

  1. המתכונים שלך תמיד כל כך מוצלחים!
    אז ביניים עצומות הכנתי בקפידה ובדייקנות את המתכון לפי ההוראות.
    אבוי !!
    פשוט בלתי אכיל! מתוק בצורה אכזרית!
    הקרם מתוק להחריד. אז למה גם להמתיק את הנוזל לטבילת הביסקוטים?
    כל כך חבל.
    אי אפשר לתקן או למחזר את התוצאה.
    נאלצתי להשליך לפח.
    צר לי.

    1. היי שפרה,
      מצער אותי לשמוע שיצא לך מתוק מדי ונאלצת לזרוק את העוגה. בכל המתכון יש 50 גרם סוכר לטבילת הבישקוטים וזהו. כל יתר המתיקות מגיעה מהשמנת המתוקה ומהחלב המרוכז. הכנתי את המתכון הזה אינספור פעמים ולא הרגיש לי מתוק מדי. יחד עם זאת מקבל את הערתך ויכול להיות שזה לא מתאים לכל אחד מבחינת מתיקות.

השאר תגובה