לחם "בלאגן" עם גבינות וזיתים

אני מכיר הרבה אנשים שהם מאותגרי "משהו שקשור למטבח".

יש מאותגרי עשבי תיבול – כשהם רואים עשבי תיבול במתכון הם מייד מדפדפים למתכון הבא – זה לא מסתדר להם העשבי תיבול האלה.

יש אנשים מאותגרי קרם פטיסייר – רק רואים קרם פטיסייר במתכון ומייד מעבירים למתכון הבא.

יש אנשים מאותגרי שמרים – מפחדים שלא יתפח להם ולא מוכנים להסתכן.

ויש אנשים מאותגרי לחם ומאפים – מפחדים מלישה, מפחדים משמרים, מפחדים מכידרור בצק ובכלל מפחדים מכישלון עם כל אלו. בשביל האנשים האלו אני רוצה להציע את המתכון הבא: זהו לחם עמוס בגבינות וזיתים, לחם שהוא חגיגה, לחם שהתוצאה שלו מהממת והוא טעים כל כך ובכל זאת ההכנה שלו פשוטה וקלה…ממש קלה!

זהו לחם שבמקורו הוא יווני (איך לא עם זיתים וגבינות… 🙂 ) שפשוט שופכים אותו לתבנית עגולה בלי לעצב ובלי כלום, נותנים לו לתפוח ואופים – ממש קלי קלות והתוצאה מובטחת אם עוקבים אחר ההוראות הפשוטות.

הלחם הזה הוא עשיר מאוד וחתיכה קטנה ממנו מספיקה בגלל כל התוספות שבו – אני חושב שהכי כייף זה להגיש אותו למרכז שולחן ואז כל אחד בוצע לו חתיכה ואוכל. זה לחם שסוחט קריאות התפעלות בגלל עושר הטעמים והמרקם המושלם שלו.

לפני שנתחיל כמה מילים על שמרים ותפיחה בכלל:

אני משתמש בקוביית שמרים של שמרית ולעיתים בשמרים יבשים. שימו לב לתוקף הקובייה אם אתם משתמשים בה. אם אתם משתמשים בשמרים יבשים אז שימו לב שהחוזק שלהם יורד ככל שעובר הזמן מרגע פתיחת אריזת הוואקום של השמרים האלו אז את אתם מרגישים שדברים שהייתם אופים בעבר עם שמרים יבשים פתאום לא תופחים אז יכול להיות שהשמרים נחלשו וכדאי לקנות אריזה חדשה. בכל מקרה אני מעדיף להשתמש בקובייה של שמרית כי היא נותנת תוצאות בטוחות ותפיחה מצויינת.

בקשר לזמנים במתכון:

תפיחה של בצק שמרים מושפעת מטמפרטורת החדר (המטבח), מטמפרטורת המים ומטמפרטורת הקמח ולכן אם אתם רואים שהבצק לא תפח מספיק למרות שחיכיתם בדיוק את הזמנים כפי שרשמתי אז בבקשה תנו עוד קצת זמן לבצק. הזמנים פה הם קו מנחה אבל בסביבות שונות זמני התפיחה יכולים להשתנות לכאן או לכאן.

אז מה דרוש לנו בשביל לחם כזה גדול בתבנית עגולה בקוטר של 30-35 סנטימטר או שאפשר אפילו בתבנית עוגה עגולה בקוטר 28 סנטימטר?

לבצק:

  • 560 גרם או 4 כוסות קמח
  • 330 גרם או כוס וחצי פחות 2 כפות של מים פושרים
  • 1 כפית גדושה של מלח
  • קובייה של 25 גרם שמרים טריים (שמרית) או כף שמרים יבשים
  • 1 כף סוכר

לתוספות:

  • 250 גרם גבינת חלומי
  • 120 גרם גבינה בולגרית או פטה
  • 150 גרם זיתים שחורים
  • 1 בצל
  • 3 בצלים ירוקים
  • 150 גרם יוגורט – עדיף יוגורט יווני
  • חצי כוס שמן זית
  • 1 כף סוכר
  • 2 כפות נענע מיובשת
  • 1 ביצה

לקישוט:

  • 1-2 כפות קצח
  • 1-2 כפות שומשום
רשימת החומרים: קמח, מלח, שמרים, סוכר, גבינת חלומי, גבינת פטה, זיתים שחורים, בצל, בצל ירוק, יוגורט, שמן זית, נענע מיובשת, ביצה, קצח ושומשום…

שנתחיל? מתכון כל כך קל להכנה וכל כך טעים!

  • מתחילים בהכנת הבצק: בקערת המיקסר שמים את כל חומרי הבצק.
כל חומרי הבצק בקערת המיקסר…וו הלישה כבר מוכן…
  • בעזרת וו הלישה מערבלים את כל החומרים כ-3 דקות במהירות איטית ועוד 7 דקות במהירות בינונית לקבלת בצק חלק ומעט דביק.
מקבלים בצק חלק ומעט דביק…
  • מכסים את הבצק ונותנים לו לתפוח להכפלת נפח – זה לוקח בין 45 דקות לשעה ורבע.
הבצק מכוסה והולך לישון…
  • בינתיים בזמן שהבצק נח עוברים להכנת החומרים שיתווספו לבצק:
  • מגלענים את הזיתים השחורים וקוצצים אותם גס.
  • חותכים את גבינת החלומי לקוביות של כחצי סנטימטר בערך – אין צורך לדייק יותר מדי.
  • חותכים את גבינת הפטה לקוביות של כחצי סנטימטר בערך – אין צורך לדייק יותר מדי.
הזיתים והגבינות מוכנים…
  • קולפים וקוצצים דק את הבצל.
  • קוצצים את הבצלים הירוקים לפרוסות דקות.
גם הבצל והבצלים הירוקים מוכנים…
  • לאחר שהבצק תפח מעבירים אותו לקערה גדולה יותר או משאירים בקערת המערבל ומוסיפים אליו את קוביות הגבינה, הזיתים, הבצל, הבצל הירוק, היוגורט, שמן הזית, כף סוכר, הנענע המיובשת והביצה.
לאחר 45 דקות עד שעה ורבע נקבל בצק תפוח ויפה…
מעבירים את הבצק לקערה אחרת (לא חובה) ומוסיפים את כל התוספות…
  • בעזרת הידיים מערבבים את כל התוספות לתוך הבצק במשך כחצי דקה – אין צורך לערבב יותר מדי, רק שהתוספות יתערבבו קצת ויוטמעו לתוך הבצק.
מערבבים קצת את התוספות עם הבצק…לא צריך לערבב יותר מדי…
ומקבלים "בלאגן"…
  • שופכים את הבצק לתבנית עגולה מרופדת בנייר אפייה.
ריפדנו תבנית עגולה בנייר אפייה… אני השתמשתי הפעם בתבנית אלומיניום…
מעבירים את הבצק לתבנית בלי לעצב יותר מדי…
  • אם יש הרבה תוספות שבולטות מחוץ לבצק אז משתדלים להטמיע אותן פנימה אבל זה בסדר שחלק מהתוספות בולטות. כל היופי במאפה הזה הוא ה"בלאגן" של בצק לא מסודר עם תוספות שצצות להן בכל מיני מקומות בצורה אקראית.
בלאגן יפה כל כך…
  • מפזרים שומשום וקצח על פני המאפה.
מפזרים שומשום ואחר כך גם קצח על פני המאפה…
וזה מה שנקבל עד כאן…
  • מכסים את התבנית עם המאפה ונותנים לו לתפוח במשך כ-30 דקות.
  • בינתיים בזמן שהמאפה תופח מחממים תנור ל-200 מעלות.
  • לאחר כ-30 דקות מכניסים את המאפה לתנור החם ואופים כ-25-40 דקות. אמור להתקבל צבע יפה על פני המאפה כשהוא מוכן.
המאפה תפח ומוכן לתנור…
המאפה יצא מהתנור – הריח שמתפשט בבית ברגע הזה הוא מטורף!!!…
  • נותנים למאפה לנוח כ-10 דקות לפחות ומגישים.
תיכף מתחילה הארוחה…
איזו אווריריות וטעמים משגעים…

והמתכון בקצרה: לחם "בלאגן" עם גבינות וזיתים

רשימת החומרים:

לבצק:

  • 560 גרם או 4 כוסות קמח
  • 330 גרם או כוס וחצי פחות 2 כפות של מים פושרים
  • 1 כפית גדושה של מלח
  • קובייה של 25 גרם שמרים טריים (שמרית) או כף שמרים יבשים
  • 1 כף סוכר

לתוספות:

  • 250 גרם גבינת חלומי
  • 120 גרם גבינה בולגרית או פטה
  • 150 גרם זיתים שחורים
  • 1 בצל
  • 3 בצלים ירוקים
  • 150 גרם יוגורט – עדיף יוגורט יווני
  • חצי כוס שמן זית
  • 1 כף סוכר
  • 2 כפות נענע מיובשת
  • 1 ביצה

לקישוט:

  • 1-2 כפות קצח
  • 1-2 כפות שומשום

הוראות ההכנה:

  • מתחילים בהכנת הבצק: בקערת המיקסר שמים את כל חומרי הבצק.
  • בעזרת וו הלישה מערבלים את כל החומרים כ-3 דקות במהירות איטית ועוד 7 דקות במהירות בינונית לקבלת בצק חלק ומעט דביק.
  • מכסים את הבצק ונותנים לו לתפוח להכפלת נפח – זה לוקח בין 45 דקות לשעה ורבע.
  • בינתיים בזמן שהבצק נח עוברים להכנת החומרים שיתווספו לבצק:
  • מגלענים את הזיתים השחורים וקוצצים אותם גס.
  • חותכים את גבינת החלומי לקוביות של כחצי סנטימטר בערך – אין צורך לדייק יותר מדי.
  • חותכים את גבינת הפטה לקוביות של כחצי סנטימטר בערך – אין צורך לדייק יותר מדי.
  • קולפים וקוצצים דק את הבצל.
  • קוצצים את הבצלים הירוקים לפרוסות דקות.
  • לאחר שהבצק תפח מעבירים אותו לקערה גדולה יותר או משאירים בקערת המערבל ומוסיפים אליו את קוביות הגבינה, הזיתים, הבצל, הבצל הירוק, היוגורט, שמן הזית, כף סוכר, הנענע המיובשת והביצה.
  • בעזרת הידיים מערבבים את כל התוספות לתוך הבצק במשך כחצי דקה – אין צורך לערבב יותר מדי, רק שהתוספות יתערבבו קצת ויוטמעו לתוך הבצק.
  • שופכים את הבצק לתבנית עגולה מרופדת בנייר אפייה.
  • אם יש הרבה תוספות שבולטות מחוץ לבצק אז משתדלים להטמיע אותן פנימה אבל זה בסדר שחלק מהתוספות בולטות. כל היופי במאפה הזה הוא ה"בלאגן" של בצק לא מסודר עם תוספות שצצות להן בכל מיני מקומות בצורה אקראית.
  • מפזרים שומשום וקצח על פני המאפה.
  • מכסים את התבנית עם המאפה ונותנים לו לתפוח במשך כ-30 דקות.
  • בינתיים בזמן שהמאפה תופח מחממים תנור ל-200 מעלות.
  • לאחר כ-30 דקות מכניסים את המאפה לתנור החם ואופים כ-25-40 דקות. אמור להתקבל צבע יפה על פני המאפה כשהוא מוכן.
  • נותנים למאפה לנוח כ-10 דקות לפחות ומגישים.

אהבתם את המאפה? אולי תרצו סיגרים של כבד עוף ליד או הום-פרייז?

אם אהבתם אשמח לדעת (גם אם לא).

אם הכנתם אשמח שתשתפו איתי את הרשמים שלכם ו/או תמונה.

אם אתם מוצאים שהמתכון הזה מעניין לכם אשמח אם תרשמו לעידכונים במייל. עושים את זה פה למטה או בצד, מקבלים מייל לכתובת הדואר שרשמתם ומאשרים אותו. זה יבטיח שתקבלו מתכונים חדשים שלי היישר אליכם!

בתיאבון!

2 תגובות בנושא “לחם "בלאגן" עם גבינות וזיתים

השאר תגובה