לחמניות נימוחות עם פרמזן וצנוברים

אני אוהב מאוד לחמניות מתוקות ורכות. יש לחמניות המבורגר (שהן על גבול המתוק), לחמניות מבצק של חלה, לחמניות בריוש ועוד כל מיני שכאלו.

הלחמניות כאן הן לא ממש מתוקות וגם לא ממש מלוחות אבל יש בהן המון טעם ורכות שמזכיר איכשהו לחמניות מתוקות. אלו לחמניות רכות רכות ונימוחות עם טעם של פרמזן וצנוברים. לחמניות שנמסות בפה וממלאות אותו בעושר שיש לפרמזן ולצנוברים להציע.

את המתכון ללחמניות האלו פרסם הקונדיטור ערן שוורצברד לפני כמה עשרות שנים ומאז אני מכין אותן מדי פעם עם שינויים קלים. יצא לי להכין הרבה סוגים של לחמניות מתוקות כאלו ואחרות עם מתכונים כאלו ואחרים אבל הלחמניות האלו נשארות איתי לאורך השנים כי זהו מתכון מנצח. ממליץ לכם לנסות.

לפני שנתחיל כמה מילים על שמרים ותפיחה בכלל:

אני משתמש בקוביית שמרים של שמרית. שימו לב לתוקף הקובייה אם אתם משתמשים בה. אם אתם משתמשים בשמרים יבשים אז שימו לב שהחוזק שלהם יורד ככל שעובר הזמן מרגע פתיחת אריזת הוואקום של השמרים האלו אז אם אתם מרגישים שדברים שהייתם אופים בעבר עם שמרים יבשים פתאום לא תופחים אז יכול להיות שהשמרים נחלשו וכדאי לקנות אריזה חדשה. בכל מקרה אני מעדיף להשתמש בקובייה של שמרית כי היא נותנת תוצאות בטוחות ותפיחה מצויינת.

בקשר לזמנים במתכון:

תפיחה של בצק שמרים מושפעת מטמפרטורת החדר (המטבח), מטמפרטורת המים ומטמפרטורת הקמח ולכן אם אתם רואים שהבצק לא תפח מספיק למרות שחיכיתם בדיוק את הזמנים כפי שרשמתי אז בבקשה תנו עוד קצת זמן לבצק. הזמנים פה הם קו מנחה אבל בסביבות שונות זמני התפיחה יכולים להשתנות לכאן או לכאן.

אז מה דרוש לנו בשביל לקבל כ-18-20 לחמניות מהממות שכאלו?

  • 500 גרם או שלוש וחצי כוסות קמח
  • כף סוכר
  • 1 ביצה
  • 60 גרם או רבע כוס חלב
  • כף חמאה
  • 240 גרם או כוס מים פושרים
  • 2 כפיות מלח
  • 4 גרם או כחצי כף שמרים יבשים או לחילופין 12 גרם או כחצי קוביית שמרים טריים (שמרית)
  • 75 גרם או שלושת רבעי כוס פרמזן מגורד
  • 2-3 כפות צנוברים (אפשר פחות או יותר מהכמות הזו לפי ההעדפה האישית)
רשימת החומרים: קמח, סוכר, ביצה, חלב, חמאה, מלח, שמרים, פרמזן וצנוברים

שנתחיל? מתכון קל וטעים מאוד!

  • בקערת המיקסר שמים את המים, השמרים, הקמח, הביצה והחלב ולשים בעזרת וו הלישה כ-4 דקות במהירות איטית.
המים, השמרים, הקמח, הביצה והחלב בקערת המיקסר…
ונקבל בצק לאחר כ-4 דקות לישה…
  • אם החמאה אינה רכה מחממים אותה כמה שניות במיקרו בכדי שתתרכך אך לא שתיהפך לנוזלית ותתחמם.
  • מוסיפים את המלח, הסוכר והחמאה הרכה וממשיכים ללוש כ-6 דקות במהירות בינונית. בסוף התהליך אנו אמורים לקבל בצק רך ונוח לעבודה.
מוסיפים את המלח, הסוכר והחמאה…וממשיכים ללוש…
  • מוסיפים את הפרמזן והצנוברים ולשים עוד דקה – רק להגיע למצב שהם נטמעו בבצק.
הוספנו את הפרמזן והצנוברים…
וממשיכים ללוש עוד דקה – רק עד איחוד החומרים…
  • מכסים את הבצק ונותנים לו לנוח כשעה להכפלת נפח.
הבצק מכוסה והולך לנוח ולתפוח שעה…
  • לאחר כשעה בודקים שהבצק תפח, מפזרים עליו קמח ומעבירים אותו למשטח עבודה מקומח.
הבצק תפח…
מקמחים אותו ואת משטח העבודה…
  • מחלקים את הבצק ל-18 עד 20 חתיכות שוות פחות או יותר. אם יש משקל אז אפשר לשקול כל חתיכה במשקל של כ-50 גרם.
חילקנו את הבצק ל-18-20 חתיכות שוות (עד כמה שניתן)..
  • מכדררים כל חתיכת בצק לכדור עגול וחלק ככל האפשר.
מתחילים לכדרר את חתיכות הבצק…
זהו…כל חתיכות הבצק הפכו לכדורים…
  • מכסים את כדורי הבצק ונותנים להם לנוח כ-10-20 דקות.
  • מעצבים כל כדור בצק לגליל שמנמן בעזרת האצבעות.
כל כדור בצק הופך לגליל שמנמן…
הנה…כזה…
  • בעזרת האצבעות מעצבים שפיצים יפים לקצוות של כל גליל בצק.
מעצבים את קצוות הגליל שיהיו מחודדות עם שפיצים…
וזה מה שנקבל…
  • מניחים את חתיכות הבצק במרווחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
  • מכסים את התבנית ונותנים מנוחה במשך כ-30 עד 45 דקות.
  • בינתיים מחממים תנור לחום של כ-180 מעלות.
לאחר כ-30-45 דקות רואים בבירור שחתיכות הבצק תפוחות ומוכנות להיכנס לתנור…
  • אופים את הלחמניות במשך כ-20-35 דקות בתור החם (180 מעלות) עד שמתקבל צבע בהיר על פני הלחמניות. הלחמניות האלו לא אמורות להיות כהות!
  • זהו, הלחמניות מוכנות. הריח של הבצק עם הפרמזן האפוי זה טירוף! אפשר להגיש את הלחמניות עם כל ארוחה או לעשות מהן כריך ואפילו טוסט מהמם!

מגיש עם ירקות ליד וזהו…לא צריך יותר כלום!…
איזה טעם ואיזה ריח יש בכל הבית…
טעים בטירוף…
הלחמניות מאוד אווריריות בפנים…

והמתכון בקצרה: לחמניות נימוחות עם פרמזן וצנוברים

רשימת החומרים:

  • 500 גרם או שלוש וחצי כוסות קמח
  • כף סוכר
  • 1 ביצה
  • 60 גרם או רבע כוס חלב
  • כף חמאה
  • 240 גרם או כוס מים פושרים
  • 2 כפיות מלח
  • 4 גרם או כחצי כף שמרים יבשים או לחילופין 12 גרם או כחצי קוביית שמרים טריים (שמרית)
  • 75 גרם או שלושת רבעי כוס פרמזן מגורד
  • 2-3 כפות צנוברים (אפשר פחות או יותר מהכמות הזו לפי ההעדפה האישית)

הוראות ההכנה:

  • בקערת המיקסר שמים את המים, השמרים, הקמח, הביצה והחלב ולשים בעזרת וו הלישה כ-4 דקות במהירות איטית.
  • אם החמאה אינה רכה מחממים אותה כמה שניות במיקרו בכדי שתתרכך אך לא שתיהפך לנוזלית ותתחמם.
  • מוסיפים את המלח, הסוכר והחמאה הרכה וממשיכים ללוש כ-6 דקות במהירות בינונית. בסוף התהליך אנו אמורים לקבל בצק רך ונוח לעבודה.
  • מוסיפים את הפרמזן והצנוברים ולשים עוד דקה – רק להגיע למצב שהם נטמעו בבצק.
  • מכסים את הבצק ונותנים לו לנוח כשעה להכפלת נפח.
  • לאחר כשעה בודקים שהבצק תפח, מפזרים עליו קמח ומעבירים אותו למשטח עבודה מקומח.
  • מחלקים את הבצק ל-18 עד 20 חתיכות שוות פחות או יותר. אם יש משקל אז אפשר לשקול כל חתיכה במשקל של כ-50 גרם.
  • מכדררים כל חתיכת בצק לכדור עגול וחלק ככל האפשר.
  • מכסים את כדורי הבצק ונותנים להם לנוח כ-10-20 דקות.
  • מעצבים כל כדור בצק לגליל שמנמן בעזרת האצבעות.
  • בעזרת האצבעות מעצבים שפיצים יפים לקצוות של כל גליל בצק.
  • מניחים את חתיכות הבצק במרווחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
  • מכסים את התבנית ונותנים מנוחה במשך כ-30 עד 45 דקות.
  • בינתיים מחממים תנור לחום של כ-180 מעלות.
  • אופים את הלחמניות במשך כ-20-35 דקות בתור החם (180 מעלות) עד שמתקבל צבע בהיר על פני הלחמניות. הלחמניות האלו לא אמורות להיות כהות!
  • זהו, הלחמניות מוכנות. הריח של הבצק עם הפרמזן האפוי זה טירוף! אפשר להגיש את הלחמניות עם כל ארוחה או לעשות מהן כריך ואפילו טוסט מהמם!

אהבתם את הלחמניות? אולי תרצו סלטים של גזר ליד??

אם אהבתם אשמח לדעת (גם אם לא).

אם הכנתם אשמח שתשתפו איתי את הרשמים שלכם ו/או תמונה.

אם אתם מוצאים שהמתכון הזה מעניין לכם אשמח אם תרשמו לעידכונים במייל. עושים את זה פה למטה או בצד, מקבלים מייל לכתובת הדואר שרשמתם ומאשרים אותו. זה יבטיח שתקבלו מתכונים חדשים שלי היישר אליכם!

בתיאבון!

16 תגובות בנושא “לחמניות נימוחות עם פרמזן וצנוברים

  1. בוקר טוב, נראה מדליק.
    האם יש שינויים במקרה ואופים עם קמח כוסמין?
    או עם שילוב של כוסמין ושיפון?(יחס של 70-30)
    להוסיף או לגרוע רכיב כלשהוא?
    תודה רבה!!!

  2. נו, אז יש לך שיעורי בית 🙂

    אני אנסה את המתכון היום כלשונו עם כוסמין ואספר לך מה יצא 😊

      1. המרתי את כל הקמח הלבן בקמח כוסמין. קראתי שכדי שההמרה תצליח כדאי להפחית את כמות הנוזלים, אז הוספתי 200 מ"ל מים.
        את כל השאר השארתי AS IS.יצאו טעימות מאד, אבל בקושי הרגשתי את טעם הפרמז'ן. אני משערת שזה בגלל שהשתמשתי בפרמז'ן עם טעם עדין.
        שתי שלות שנותרו לא פתורות:
        1. מדוע את החלב רשמת ביחידות של גרם ולא מ"ל? כמה מ"ל זה 60 גרם? (אני יודעת שבמים זה זהה, האם גם בחלב?)
        2. היכן אתה מוצא חמאה של תנובה????

        תודה!

      2. 60 גרם חלב זה רבע כוס. כמו מים.
        חמאה של תנובה יש במכולת של המושב בו אני גר. אם לא מוצא אז קונה של חברה אחרת. לא עקרוני לי שיהיה של תנובה.

      3. החכמת אותי בנוגע לחלב 🙂 תודה!
        אני מחפשת חמאה של תנובה בנרות… אני כן מרגישה הבדל 🙂

השאר תגובה