מרק חומוס יווני טעים מאוד ב-10 דקות עבודה

מרק מהביל ביום חורף קר זה כייף. אני אומר ומשנן את המנטרה הזו לעצמי אבל ברגע האמת מתפתה להכין כל מיני דברים אחרים.

נכון, חתיכת בשר טוב עם תפוח אדמה זה מאוד טעים אבל יש ימים שבא משהו חם ומשביע בדמות מרק.

זה כמו שאני נכנס מפעם לפעם למסעדה אסיאתית כזו או אחרת ומזמין מרק טוב למרות שיש כל כך הרבה דברים מפתים אחרים בתפריט.

כאשר גרתי בהולנד הייתי אוהב להכנס לרשת האוכל האסיאתי ווגממה Wagamama ולהזמין שם קערת מרק מלא בדברים טובים. הייתי בוחר להתיישב על כסא בר ממש מול חלון המסעדה שצופה בנהר ובספינות ממול. בחוץ החורף משתולל ובפנים חם ונעים, מוזיקה טרנדית וריחות של בישול אסיאתי במיטבו. קערת המרק הייתה מגיעה והייתי לוגם ממנה לאט לאט, מתענג על הרגע הקסום שנפל בחלקי.

טוב, חלומות לחוד ומעשים לחוד…אז הפעם לא מדובר במרק אסיאתי אלא במרק יווני דווקא. זהו מרק טעים ביותר ומשביע לא פחות. מרק שדרושות לו 10 דקות של עבודה להכינו (ועוד זמן להשריית החומוס ולבישול האיטי של המרק).

את המרק הזה ראיתי לראשונה במתכון שפרסם השף חיים כהן לפני שנים רבות אבל במשך השנים שיניתי אותו והמתכון הסופי לאחר כל השינויים מפורט כאן.

אז מה דרוש לנו בשביל סיר מרק משביע ביותר לשישה או יותר אנשים?

  • 500 גרם גרגרי חומוס יבש
  • כף מלח להשרייה
  • כף סודה לשתיה (אבקה, לא משקה) להשרייה
  • 4 כפות שמן זית
  • 2 בצלים גדולים
  • 2-3 עלי דפנה
  • 1 כפית מלח או לפי הטעם
  • חצי כפית פלפל או לפי הטעם
  • לימון להגשה
חומרי המתכון: גרגרי חומוס יבש, מלח, סודה לשתייה, שמן זית, בצלים, עלי דפנה, פלפל שחור ולימון…

שנתחיל? לא תאמינו כמה קל ומהיר להכין את המרק הזה…

  • יום או יום וחצי לפני שאנו מתכוננים להגיש את המרק משרים בהרבה מים את גרגרי החומוס, כף מלח וכף סודה לשתייה. ההשרייה אמורה להתרחש לפחות 10 שעות ועד 24 שעות לכל היותר.
מים, גרגרי חומוס, מלח וסודה לשתייה…משרים ל-10-24 שעות…
  • בסיום זמן ההשרייה מסננים את גרגרי החומוס מהמים.
  • קולפים את הבצל ופורסים אותו או חותכים לקוביות גדולות.
הבצל פרוס…
  • מחממים תנור ל-100 מעלות.
  • מעבירים את גרגרי החומוס המסוננים לסיר גדול שיכול להכנס לתנור (ללא ידיות פלסטיק או עץ).
  • מוסיפים לסיר את הבצל, שמן הזית, עלי הדפנה, כפית מלח וחצי כפית פלפל.
  • מכסים את כל המרכיבים ב-6 כוסות או ליטר וחצי מים.
גרגרי החומוס, הבצל, שמן הזית, עלי הדפנה, המלח והפלפל בסיר…
  • מכסים את הסיר ומכניסים לתנור החם (100 מעלות) ל-8 עד 10 שעות. הריח בבית עומד להיות מעלף אז שימו לב… 🙂 .
  • לאחר 8-10 שעות פותחים את הסיר ומגלים מרק מדהים. אפשר לאכול אותו כך או לטחון אותו חלקית בבלנדר מוט בכדי שיהיה סמיך אבל עדיין תישאר בו הנגיסה של גרגרי החומוס. אם טוחנים את המרק יש להוציא תחילה את עלי הדפנה.
המרק מוכן ואני טוחן אותו חלקית להשגת סמיכות אבל שגרגרי החומוס עדיין יורגשו בתוכו…לא חובה לטחון את המרק…
הנה כך…עדיין יש במרק גרגרי חומוס שלמים וחתיכות בצל אבל הוא יותר סמיך…
  • המרק מוכן! אני מעביר אותו לקדירת חרס (אפשר גם לאפות את המרק בקדירת חרס אם רוצים), מזלף טיפת שמן זית לריענון הטעמים ומגיש עם חתיכת לימון. זהו מרק ליום חורף קר.
אני מעביר את המרק לקדירת חרס בשביל ההגשה האוטנטית…
מרק של יום חורף קר…
מטורף כמה שזה טעים וכמה מעט עבודה…
זו ממש ארוחה שלמה…

והמתכון בקצרה: מרק חומוס יווני טעים מאוד ב-10 דקות עבודה

רשימת החומרים:

  • 500 גרם גרגרי חומוס יבש
  • כף מלח להשרייה
  • כף סודה לשתיה (אבקה, לא משקה) להשרייה
  • 4 כפות שמן זית
  • 2 בצלים גדולים
  • 2-3 עלי דפנה
  • 1 כפית מלח או לפי הטעם
  • חצי כפית פלפל או לפי הטעם
  • לימון להגשה

הוראות ההכנה:

  • יום או יום וחצי לפני שאנו מתכוננים להגיש את המרק משרים בהרבה מים את גרגרי החומוס, כף מלח וכף סודה לשתייה. ההשרייה אמורה להתרחש לפחות 10 שעות ועד 24 שעות לכל היותר.
  • בסיום זמן ההשרייה מסננים את גרגרי החומוס מהמים.
  • קולפים את הבצל ופורסים אותו או חותכים לקוביות גדולות.
  • מחממים תנור ל-100 מעלות.
  • מעבירים את גרגרי החומוס המסוננים לסיר גדול שיכול להכנס לתנור (ללא ידיות פלסטיק או עץ).
  • מוסיפים לסיר את הבצל, שמן הזית, עלי הדפנה, כפית מלח וחצי כפית פלפל.
  • מכסים את כל המרכיבים ב-6 כוסות או ליטר וחצי מים.
  • מכסים את הסיר ומכניסים לתנור החם (100 מעלות) ל-8 עד 10 שעות. הריח בבית עומד להיות מעלף אז שימו לב… 🙂 .
  • לאחר 8-10 שעות פותחים את הסיר ומגלים מרק מדהים. אפשר לאכול אותו כך או לטחון אותו חלקית בבלנדר מוט בכדי שיהיה סמיך אבל עדיין תישאר בו הנגיסה של גרגרי החומוס. אם טוחנים את המרק יש להוציא תחילה את עלי הדפנה.
  • המרק מוכן! אני מעביר אותו לקדירת חרס (אפשר גם לאפות את המרק בקדירת חרס אם רוצים), מזלף טיפת שמן זית לריענון הטעמים ומגיש עם חתיכת לימון. זהו מרק ליום חורף קר.

אהבתם את המרק? אולי תרצו סיגרים של כבד עוף ליד או תפוחי אדמה אפויים עם פטנט הכי קראנצ'י שיש?

אם אהבתם אשמח לדעת (גם אם לא).

אם הכנתם אשמח שתשתפו איתי את הרשמים שלכם ו/או תמונה.

אם אתם מוצאים שהמתכון הזה מעניין לכם אשמח אם תרשמו לעידכונים במייל. עושים את זה פה למטה או בצד, מקבלים מייל לכתובת הדואר שרשמתם ומאשרים אותו. זה יבטיח שתקבלו מתכונים חדשים שלי היישר אליכם!

בתיאבון!

8 תגובות בנושא “מרק חומוס יווני טעים מאוד ב-10 דקות עבודה

    1. היי רונית, מבחינת טעמים נראה לי שכן אבל לא להוסיף אותם מתחילת הבישול אלא חצי שעה-שעה לפני הסיום בכדי שישמרו על הצורה והטעמים. שיהיה בהצלחה!!!

  1. האם ניתן להשתמש בגרגירי חומוס קפואים? האם בשימורי חומוס? אם כן, מה השינויים שיש לעשות במתכון?

    1. שאלה מעולה לירן,
      אפשר כמובן להשתמש בגרגרי חומוס קפואים. מכוון שהם מבושלים אז נכניס אותם לשעה-שעתיים לתנור יחד עם כל יתר מרכיבי המתכון בחום של 100 מעלות ולא ל-10 שעות כפי שרשום במתכון. אני ממליץ לפתוח את הסיר לאחר שעה בתנור ולראות אם גרגרי החומוס לא רכים מדי ומתפרקים. אם הם עדיין במצב קשה ו״נגיס״ אז נשאיר אם הסיר בתנור עוד שעה.
      בכל מקרה לדעתי היופי במתכון הוא הבישול הארוך שיתן טעמים יותר עמוקים אבל גם במקרה של שימוש בגרגרי חומוס קפואים נקבל תוצאה יפה בהחלט.
      בהצלחה!

  2. תודה רבה על מתכון מנצח
    הייתי פסימית שלא יהיה מספיק טעם ויצא מדהים!
    אכין שוב ואוסיף עוד בצל

השאר תגובה