סלט צ'רשי טעים בטירוף

אז ככה: את הסלט הזה אני מכין שנים. יש לו טעמים עזים שכובשים את החיך ויכולים ללוות כל ארוחה שתבחרו – ממרח לכריך בבוקר, סלט לפריקסה, תוספת לארוחת צהריים, סלט בארוחת שישי או כל קופמפוזיציה אחרת.

נתקלתי בסלט הצ'רשי לפני המון שנים במתכון שפרסם בינו גבסו הלא הוא דוקטור שקשוקה. אני יודע שיש גרסאות רבות לסלט – כאלו שמבשלים אותו וכאלו שלא וגם תיבלון שונה בגרסאות כאלו ואחרות אבל הבסיס הוא דלעת, קימל, כמון, שמן ולימון.

למי שמכיר אני לא צריך להגיד מה זה סלט צ'רשי. מי שלא מכיר אז מדובר בסלט טריפוליטאי שהוא מעין פירה מתובלן ונימוח שעשוי בבסיסו מדלעת ותבלינים. נא לא להתבלבל עם החמוצים העירקיים שנקראים טורשי!

אם טרם ניסיתם אני מאוד ממליץ להכין את הסלט הזה ואז תשאלו את עצמכם איך לא הכנתם אותו עד עכשיו.

הסלט פשוט מאוד להכנה – פחות משעה והוא מוכן.

אז מה דרוש לנו בשביל ההפקה הזו שתיתן לנו קערה גדולה של סלט צ'רשי?

  • כ-500 עד 800 גרם דלעת (אין צורך לדייק)
  • שני תפוחי אדמה בינוניים
  • שתי כפיות קימל טחון
  • שתי כפיות כמון טחון
  • כפית מלח או לפי הטעם
  • 3-4 שיני שום כתושות
  • כפית פפריקה חריפה (אפשר להחליף בפפריקה מתוקה)
  • שתי כפיות פפריקה מתוקה
  • שליש כוס שמן קנולה
  • לימון עסיסי או שניים פחות עסיסיים
רשימת החומרים: דלעת, תפוחי אדמה, קימל, כמון, מלח, שמן קנולה, שיני שום, פפריקה מתוקה וחריפה או שילוב כלשהו בניהן ולימון עסיסי

שנתחיל? סלט קל להכנה וטעים מאוד מאוד!

  • מסירים את קליפת הדלעת והשערות שבחלק הפנימי שלה. חותכים אותה לקוביות בגודל 2-3 סנטימטר.
  • קולפים את תפוחי האדמה וחותכים אותם לקוביות בגודל 2-3 סנטימטר.
הדלעת ותפוחי האדמה מוכנים לבישול…
  • שמים את קוביות הדלעת ותפוחי האדמה בסיר וממלאים מים בגובה שיהיה מעל הירקות. מוסיפים כפית מלח ומביאים לרתיחה.
  • מבשלים את הדלעת ותפוחי האדמה עד שהם רכים לחדירת מזלג או סכין. זה אמור לקחת כ-10-20 דקות.
הדלעת ותפוחי האדמה בסיר עם מים…מתבשלים להם…
המים רתחו והירקות התרככו לאחר 10-20 דקות…
  • לאחר שכל הירקות התרככו מעבירים אותם למסננת ונותנים להם להתקרר מעט.
הירקות מתקררים במסננת…
  • מפרידים את הדלעת מתפוח האדמה ומעבירים אותה לקערה גדולה. מועכים אותה למחית במזלג או במועך לפירה כלשהו.
מועך את הדלעת במזלג…
ומקבל מחית דומה לספגטי…
  • את תפוחי האדמה מעבירים לקרש חיתוץ וקוצצים אותם לקוביות של כחצי סנטימטר עד סנטימטר. אין צורך לדייק בחיתוך כי תפוחי האדמה כבר רכים ויאבדו את הצורה בערבוב. החיתוך שומר על ה"נגיסה" בסלט.
תפוחי האדמה על קרש החיתוך…
קוצצים את תפוחי האדמה בצורה לא אחידה…
וזה מה שנקבל…
  • מעבירים את תפוחי האדמה לקערה עם הדלעת.
תפוחי האדמה והדלעת בקערה…
  • קולפים את שיני השום וכותשים אותן.
  • מוסיפים לקערה את כל התבלינים והשום ומערבבים.
כל התבלינים וגם השום בקערה…
מערבבים את הכל…
  • שופכים את השמן לקערה ושוב מערבבים את הכל.
שופכים את השמן לקערה…
  • סוחטים את הלימון לתוך הקערה (נזהרים שלא יפלו גרעינים) ומערבבים.
  • טועמים ומתקנים תיבול.
ערבוב סופי עם מיץ הלימון…
  • זהו, הסלט מוכן! אפשר לאחסן אותו במקרר לפחות יומיים-שלושה. הסלט נהדר על פרוסת לחם קלוייה, כממרח לפריקסה, בתוך כריך, כתוספת בארוחה כלשהי חלבית או בשרית, כסלט שעומד בפני עצמו בארוחת שישי ולכל מה שבא לכם. סלט עשיר בטעמים וטעיםםםםם!!!
אני מגיש על פרוסת לחם מחמצת קלוי וזיתים – הכי פשוט הכי טעים…
מקרוב זה אפילו יותר טעים… 🙂
זה טעים כמו שזה נראה…
טעמים משגעים…

והמתכון בקצרה: סלט צ'רשי טעים בטירוף

רשימת החומרים:

  • כ-500 עד 800 גרם דלעת (אין צורך לדייק)
  • שני תפוחי אדמה בינוניים
  • שתי כפיות קימל טחון
  • שתי כפיות כמון טחון
  • כפית מלח או לפי הטעם
  • 3-4 שיני שום כתושות
  • כפית פפריקה חריפה (אפשר להחליף בפפריקה מתוקה)
  • שתי כפיות פפריקה מתוקה
  • שליש כוס שמן קנולה
  • לימון עסיסי או שניים פחות עסיסיים

ההכנה:

  • מסירים את קליפת הדלעת והשערות שבחלק הפנימי שלה. חותכים אותה לקוביות בגודל 2-3 סנטימטר.
  • קולפים את תפוחי האדמה וחותכים אותם לקוביות בגודל 2-3 סנטימטר.
  • שמים את קוביות הדלעת ותפוחי האדמה בסיר וממלאים מים בגובה שיהיה מעל הירקות. מוסיפים כפית מלח ומביאים לרתיחה.
  • מבשלים את הדלעת ותפוחי האדמה עד שהם רכים לחדירת מזלג או סכין. זה אמור לקחת כ-10-20 דקות.
  • לאחר שכל הירקות התרככו מעבירים אותם למסננת ונותנים להם להתקרר מעט.
  • מפרידים את הדלעת מתפוח האדמה ומעבירים אותה לקערה גדולה. מועכים אותה למחית במזלג או במועך לפירה כלשהו.
  • את תפוחי האדמה מעבירים לקרש חיתוץ וקוצצים אותם לקוביות של כחצי סנטימטר עד סנטימטר. אין צורך לדייק בחיתוך כי תפוחי האדמה כבר רכים ויאבדו את הצורה בערבוב. החיתוך שומר על ה"נגיסה" בסלט.
  • מעבירים את תפוחי האדמה לקערה עם הדלעת.
  • קולפים את שיני השום וכותשים אותן.
  • מוסיפים לקערה את כל התבלינים והשום ומערבבים.
  • שופכים את השמן לקערה ושוב מערבבים את הכל.
  • סוחטים את הלימון לתוך הקערה (נזהרים שלא יפלו גרעינים) ומערבבים.
  • טועמים ומתקנים תיבול.
  • זהו, הסלט מוכן! אפשר לאחסן אותו במקרר לפחות יומיים-שלושה. הסלט נהדר על פרוסת לחם קלוייה, כממרח לפריקסה, בתוך כריך, כתוספת בארוחה כלשהי חלבית או בשרית, כסלט שעומד בפני עצמו בארוחת שישי ולכל מה שבא לכם. סלט עשיר בטעמים וטעיםםםםם!!!

אהבתם את סלט הצ'רשי? אולי תרצו קרפצ'יו סלק וענני חזרת ליד או גזר אפוי בתבלינים?

אם אהבתם אשמח לדעת (גם אם לא).

אם הכנתם אשמח שתשתפו איתי את הרשמים שלכם ו/או תמונה.

אם אתם מוצאים שהמתכון הזה מעניין לכם אשמח אם תרשמו לעידכונים במייל. עושים את זה פה למטה או בצד, מקבלים מייל לכתובת הדואר שרשמתם ומאשרים אותו. זה יבטיח שתקבלו מתכונים חדשים שלי היישר אליכם!

בתיאבון!

4 תגובות בנושא “סלט צ'רשי טעים בטירוף

  1. יצא טעים ביותר! השינוי היחיד שעשיתי, חיממתי את התבלינים בשמן (כדי "לפתוח" אותם) והוספתי את תערובת התפו"א-דלעת למחבת. הכל חוסל תוך דקות. תודה רבה על המתכון המעולה!

    1. את צודקת רחלי ובהחלט אפשרי לפתוח קצת את התבלינים במחבת. כמובן שגם להוסיף את הירקות למחבת זה מצויין. שמח שאהבת והצליח לך!

  2. כן, אהבתי מאוד!! והבלוג שלך נהדר, סימנתי לי כמה מתכונים להכנה בהמשך :)) שיהיה שבוע טוב

השאר תגובה