
כבר הרבה זמן אני חושב מה אפשר לעשות עם כבד עוף. זהו חלק כל כך טעים ונימוח בעוף (שלא לומר זול מאוד בתקופה זו) ואף על פי כן אני לא משתמש בו הרבה. לא ברור לי למה.
אז כמובן שאני עושה כבד עוף על האש ברשת או על שיפוד ומידי פעם עושה סיגרים של כבד עוף (המתכון כאן) ואפילו מקפיץ כבד עוף בצורה כזו או אחרת אבל זהו.
בעוונותי אני לא מתחבר לכבד קצוץ של מזרח אירופה וזה בגלל הביצה שמשודכת אליו אבל זה כבר סיפור אחר…
אמנם לכבד קצוץ עם ביצה אני לא מתחבר אבל לכבד קצוץ בלי ביצה דווקא כן. למה לא לשדך כבד קצוץ כזה לבצל מטוגן טוב-טוב ולשים אותו בתוך פחזניות? בהחלט שנשמע טוב! זהו ביס קטן ומדוייק, ביס חגיגי בדיוק מהסוג שנחמד לאכול בערב חג או בארוחה מפוארת.
המתכון להלן הוא לא ממש קצר וכולל שלושה חלקים לא ארוכים אבל בכל זאת שלושה חלקים.
ראשית מכינים פחזניות קטנות. זה באמת לא סיפור. אם אתם יודעים לזלף אז זה הכי טוב ויצאו לכם פחזניות אחידות ויפות אבל גם אם אתם לא יודעים לזלף זה בסדר. אפשר פשוט להעביר את הבלילה לנייר האפייה עם שתי כפיות ליצירת תלוליות. לחילופין אפשר להתאמן ולנסות לזלף פעם ראשונה. הנה כאן אני מלמד בדיוק איך.
אז הכנו את הפחזניות (זה לוקח שעה או קצת יותר). במקביל נטגן בצל לאט לאט בכדי שישחים לנו טוב. הטיגון האיטי יגרום לבצל להיות מתוק ולא מריר וזה חשוב לנו (מנה לערב חג או לא? 🙂 ).
הכי פשוט זה הטיפול בכבדים – פשוט נצלה אותם כמה דקות ונקצוץ עם חלק מהבצל ותבלינים למחית. הכי טעים זה לקצוץ אותם ביד וזה ממש לוקח לא יותר ממספר דקות.
אז איך מתארגנים למנה כזו?
ראשית נכין את הפחזניות בבוקר האירוח, נקרר אותן ונסגור בשקית ניילון.
גם את הבצל אפשר להכין כמה שעות מראש.
את הכבד נכין משהו כמו שעה לפני ההגשה.
לבסוף כ-10-20 דקות לפני הארוחה נחצה את הפחזניות, נמלא בכבד, נשים מעל את הבצל ונגיש לאורחים שיחסלו את זה תוך שניות – מבטיח לכם.
אז מה דרוש לנו בשביל ההפקה הזו שתיתן לנו כ-50 פחזניות קטנטנות במלית כבד עוף ובצל?
חומרי הפחזניות:
- חצי כוס פחות כף או 80 גרם שמן קנולה
- 1 כף או 15 גרם סוכר
- 1 כפית או 5 גרם מלח
- כוס ועוד כף מחוקה או 150 גרם קמח
- 4 ביצים גדולות
אם מתכוונים לזלף אז נזדקק גם לשקית זילוף וצנטר חלק בגודל 10.

חומרי הכבד והבצל:
- 1 קילוגרם כבד עוף
- 6-7 בצלים גדולים או יותר מזה בינוניים
- 1 כוס שמן זית
- 1 כף פלפל שחור
- 1 כפית כמון
- 1 כפית מלח גס או לפי הטעם
- 2-3 כפיות סילאן

שנתחיל? מתכון חגיגי ביותר ושווה!
- נתחיל בהכנת הפחזניות:
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
- בסיר לא גדול נשים את השמן, הסוכר, המלח וכוס (240 גרם) מים.

- נדליק אש בינונית ונביא את המרכיבים לרתיחה.

- נוסיף בבת אחת את הקמח ונערבב בעזרת כף עץ עד שהבלילה נעשית חלקה ונפרדת מדפנות הסיר. זה לוקח דקה או שתיים.




- מסירים את הסיר מהאש ושופכים את הבלילה לקערת המיקסר שמצוייד בוו גיטרה (K).
- מתחילים לערבב לאט במשך כ-5 דקות לקירור חלקי של הבלילה.


- לאחר כ-5 דקות של עירבול נתחיל להוסיף את הביצים אחת אחת אל הבלילה. לא מוסיפים ביצה עד שהביצה הקודמת נטמעת בתערובת.




- לאחר סיום הוספת הביצים מערבלים עוד קצת לתערובת אחידה וחלקה (כמה שניות).

- פטנט נהדר לזילוף פחזניות: ניקח טיפה מן התערובת ונשים אותה על 4 פינות נייר האפייה. נהפוך את נייר האפייה ונדביק אותו לתבנית בעזרת הבלילה.

- אם מתכוננים לזלף את הבלילה אז נשים צנתר חלק בגודל 10 בתוך שק הזילוף ונמלא בבלילה. נזלף עיגולים של 2-3 סנטימטר אחידים ככל האפשר. אם לא מתכוננים לזלף את הבלילה אז יוצרים כדורים של יפים ככל הניתן של בלילה על נייר האפייה בעזרת 2 כפיות. שוב נשתדל שאלו יהיו עיגולים של 2-3 סנטימטר אחידים ככל האפשר. המרחק בין כל שני זילופים אמור להיות 2-3 סנטימטר או 2 אצבעות או פחות או יותר כגודל עיגול הזילוף עצמו. אפשר להתרשם מהתמונות להלן. אם זילפנו בגודל הנכון אמורות להתקבל הרבה יותר מ-50 פחזניות וזה בסדר.



- צכניסים את התבנית לתנור החם (180 מעלות) ולא פותחים את דלת התנור לפחות 35 דקות! זה מאוד חשוב כי פתיחה של דלת התנור לפני כן תגרום לפחזניות להשתטח. עדיף להסתכל מבעד לזכוכית התנור ולראות את מצב הפחזניות. כאשר הפחזניות יוצאות מהתנור הן אמורות להיות שחומות וקשיחות. ללא פס לבן ולא לבנות ולא רכות! שחומות וקשיחות זה המצב הנכון שלהן.





- הפחזניות מוכנות. נחכה שעה או שעתיים שיתקררו היטב ונסגור אותן בשקית ניילון עד השימוש בכדי שלא יתרככו מהלחות שבאוויר.
- נעבור להכנת הבצל:
- נקלוף את הבצלים ונפרוס אותם לפרוסות דקות.

- נתחיל לטגן את הבצלים בשלושת רבעי כוס שמן זית. מטגנים על להבה נמוכה כשלושת רבעי שעה ואפילו עד שעה וחצי. הבצל צריך לקבל צבע יפה טעם מתוק.





- הבצל מוכן. נניח את הסיר בצד והשלב הבא הוא הכנת הכבד:
- נחלק כל חתיכת כבד לשתי אונות. זה לא חובה אבל אני מוצא שזה נוח. מסלקים גם את כל החלקים הלבנים שצמודים לכבדים.


- מערבבים בקערה את הכבדים עם הפלפל, הכמון והמלח ו-2-3 כפות שמן זית.


- מלהיטים מחבת לחום גבוה ומטגנים את הכבדים בסביבות דקה מכל צד. אנו רוצים כבדים צרובים בחוץ אבל לא יבשים, כלומר שישאר להם מעט צבע ורוד במרכזם.


- מעבירים את הכבדים לקרש חיתוך וקוצצים אותם עם סכין. אפשר לעשות פעולה זו גם במעבד המזון בפולסים אבל זה יהיה נחמד יותר לקבל חתיכות לא אחידות בביס.


- שמים את הכבדים הקצוצים בקערה יחד עם מחצית מהבצל המטוגן, שארית שמן הזית (פחות מרבע כוס), סילאן ואם רוצים עוד מלח ופלפל. הכבדים אוהבים מאוד פלפל.


- טועמים ומתקנים תיבול.
- ממש לפני ההגשה חוצים את הפחזניות ומניחים בשורה – זה הכי נוח וקל.

- מניחים בערך כפית מהכבד בתחתית כל פחזניה.




- מניחים מעט מהבצל המטוגן מעל הכבד.


- וסוגרים את הפחזניות.



- הפחזניות מוכנות להגשה. לא מומלץ לחכות אלא להגיש מיד עד כמה שאפשר.




אהבתם את הפחזניות? אולי תרצו תפוח אדמה אפוי ליד או סלק צלוי בהגשה אלגנטית?
אם אהבתם אשמח לדעת (גם אם לא).
אם הכנתם אשמח שתשתפו איתי את הרשמים שלכם ו/או תמונה.
אם אתם מוצאים שהמתכון הזה מעניין לכם אשמח אם תרשמו לעידכונים במייל. עושים את זה פה למטה או בצד, מקבלים מייל לכתובת הדואר שרשמתם ומאשרים אותו. זה יבטיח שתקבלו מתכונים חדשים שלי היישר אליכם!
בתיאבון!
היי
תודה על הרעיון בדיוק התכוונתי להכין משהו מכבד.
האם הפחזניות בטעם נייטרלי וניתן למלא אותן במילוי מתוק?
שמח שמצא חן בעינייך לימור. כן, הפחזניות ניטרליות לחלוטין והן פרווה כך שיכולות להתאים לכל דבר.
וואווו
כמה פחזניות היו שם???
עשית מסיבת פחזניות וכבד?
וואווו נראה מדהים!
כל הכבוד
🌹
היי אופירה,
זה ממש תלוי בגודל הפחזניות שמזלפים.
אם מזלפים די קטן זה בהחלט יוצא יותר ממאה פחזניות…
תודה רבה לך!!!
תודה על שיתוף המתכון, רעיון מעולה לחג.
תודה רבה לך בתיה!