עוגת תפוחים בחושה בניחוח קינמון

תמיד אהבתי עוגות תפוחים. מבחינתי זה טעם של בית ושל חמימות.

ואז, לפני מספר שנים עברתי לגור בהולנד לתקופה ארוכה. בהולנד עוגת תפוחים זה יותר מסתם עוגה. להולנדים ככלל אין יותר מדי סוגי מאפים שבאים מהמטבח שלהם. יש להם קרואסונים ריקים וכאלו עם פרמזן וכאלו עם פרמזן ונקניק, יש להם עוגת תותים וקצפת, יש להם משהו שנקרא טומפוץ' שזו עוגה דומה לקרם-שניט ויש להם עוגת תפוחים. יש עוד מספר סוגי קינוחים אבל כמעט שזהו זה.

עכשיו מה אני מתכוון כשאני אומר שעוגת תפוחים היא יותר מסתם עוגה בהולנד? אני מתכוון שכל בית קפה, כל פאב, כל מסעדה ממש ללא יוצא מן הכלל מגיש לקינוח עוגת תפוחים כזו או אחרת. ממש הייתי קורא לזה הקינוח הלאומי של ההולנדים.

ולהולנדים יש באמת עוגות תפוחים מהממות. הרבה מקומות מגישים עוגה שנראה שהיא קנוייה אבל אפילו העוגה הקנוייה הזו אם מחממים אותה ושמים ליד קצפת היא פשוט מהממת (הערת ביניים: קרוב לוודאי שאם תזמינו עוגת תפוחים ישאלו אתכם "מט סלחרום?" שזה בתרגום לעברית "עם קצפת?").

באמסטרדם יש בית קפה לא ממש רחוק מתחנת הרכבת המרכזית שנקרא Winkel 43. הם ידועים בעוגת התפוחים שלהם שהיא הטובה ביותר בהולנד. קשה לי לקבל את ההצהרה הזו כי יש ממש המון המון המון עוגות תפוחים בהולנד ואני לא מאמין שממש בדקו את העוגה שלהם והחליטו שהיא הכי טובה. בכל מקרה יש להם עוגה ממש טובה ואני ממליץ לכם לדגום אותה בביקור הבא.

אז למה אני מספר לכם את כל זה? כי ממש בא לי עוגת תפוחים כזו ביתית עם קינמון ובלי הרבה התעסקות ורושם. משהו שאפשר להכין תוך שעה או קצת יותר. האמת היא שיש המון מתכונים לעוגות כאלו וכדאי להצמד למתכון שאוהבים ומצליחים איתו. אני אוהב את המתכון שאני מפרסם פה.זוהי עוגת תפוחים בחושה עם המון תפוחים. אפשר להגיש אותה בכמה צורות: כמו שהיא עם אבקת סוכר למעלה או כמו שהיא עם מריחה של סירופ סוכר כך שתבריק או אם בא לכם היפכו אותה ותגישו כך שתחתית העוגה כלפי מעלה עם אבקת סוכר או סירופ סיכר. אפשר להכין את העוגה בדיוק עם הכמויות האלו שפה בשתי תבניות אינגליש קייק או בתבנית עגולה קוטר 26. ממש מה שבא לכם. אני מוצא שזה פונקציונלי להכין את העוגה בשתי תבניות אינגליש קייק מאורכות ולדעתי זה גם אלגנטי באותה מידה כמו תבנית עגולה.

אז מה הסודות של עוגת תפוחים טובה? הנה אני מגלה לכם אותם כאן:

  • לאחר הוספת הקמח לערבב הכי קצת שאפשר. כלומר שכל החומרים יהפכו לעיסה אחת בלי גושים ואז להפסיק מיידית. ככל שמערבבים יותר העוגה תהיה במרקם פחות נעים.
  • קינמון, קינמון, קינמון – לא לפחד מקינמון. כפית וחצי או שתי כפיות לכמות בלילה כזו זה לא הרבה.
  • אחרי שהעוגה יוצאת מהתנור לחכות בסבלנות ולא לאכול מיד. העוגה מתייצבת ככל שהיא מתקררת.

אז מה דרוש לנו בשביל ההפקה הזו שתיתן לנו שתי עוגות בתבנית אינגליש קייק או עוגה אחת בתבנית עגולה בקוטר 26 סנטימטר?

  • 75 גרם חמאה רכה
  • 150 גרם או שלושת רבעי כוס סוכר
  • 3 ביצים
  • 200 גרם יוגורט
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 140 גרם או 1 כוס קמח תופח
  • 5 או 6 תפוחי גרני סמיט (לפעמים נקראים גם גרנד סמיט)
  • אחת וחצי כפיות קינמון
  • 2-3 כפיות סוכר דמררה
רשימת החומרים: תפוחים, קינמון, סוכר דמררה, סוכר, קמח תופח, תמצית וניל, יוגורט, חמאה, ביצים

שנתחיל? 10-20 דקות של הכנות ואז עוד 50 דקות בתנור ויש לנו עוגה מהממת וכל הבית מריח מקינמון הורס!

  • נכין תחילה את התפוחים: נקלוף את התפוחים, נסיר את הליבה שלהם ונחתוך לפלחים.
התפוחים קלופים…
מסירים את הליבות שלהם…אפשר גם עם סכין ולא חייבים כזה כלי…
חוצים…
וחותכים לפלחים…
  • נכין את התבניות: נחתוך נייר אפייה בגודל התבנית.
  • נמרח מעט חמאה על התבנית בכדי שנייר האפייה ידבק היטב לתחתית ולצדדים ונצמיד אותו. כלומר בשביל הבהירות החמאה נמצאת בין התבנית לבין נייר האפייה והיא זו שתדביק את נייר האפייה לתבנית.
  • נפזר כמחצית מהסוכר החום על תחתיות התבניות.
סוכר חום מפוזר על התחתיות של שתי התבניות…
  • בעזרת מסננת נפזר כחצי כפית קינמון על תחתיות התבניות.
וגם קינמון מפוזר על התחתיות של שתי התבניות…
  • נסדר פלחי תפוח בצורה יפה על תחתית העוגה. נסדר רק חלק מהפלחים והיתר יכסו את העוגה.
פלחי תפוח סודרים בצורה יפה ואחידה על הסוכר והקינמון שבתחתית התבנית…
  • סיימנו עם הכנת התבניות והתפוחים ונעבור להכנת בלילת העוגה: נחמם תנור ל-180 מעלות.
  • בקערת מערבל נשים את החמאה והסוכר הלבן. נערבב בעזרת וו גיטרה במשך 4-5 דקות עד שהבלילה הופכת צהובה בהירה.
החמאה והסוכר בקערת המערבל…
לאחר כ-4-5 דקות נקבל בלילה צהובה בהירה ואוורירית…
  • מוסיפים את הביצים וממשיכים לערבל לקבלת תערובת אחידה. זה יכול לקחת 2-3 דקות.
הוספנו את הביצים…
ומערבלים עד לקבלת בלילה אחידה וקרמית…
  • מוסיפים את היוגורט ותמצית הווניל וממשיכים לערבל לתערובת אחידה.
הוספנו את היוגורט ותמצית הווניל…מערבלים עד לקבלת בלילה אחידה…
  • מוסיפים את הקמח וחצי כפית קינמון ומערבבים בעזרת מרית רק עד שהכל מתאחד ואין יותר גושי חומרים יבשים בתוך הבלילה. חשוב להפסיק איך שרואים שהכל מעורבב.
מוסיפים את הקמח והקינמון…
ומערבבים רק עד שכל החומרים מתאחדים…
  • מחלקים את הבלילה לשתי התבניות מבלי להזיז את התפוחים שמונחים בתחתיות של התבניות.
הבלילה מחולקת לשתי תבניות…
  • את פלחי התפוחים שנשארו נחתוך לקוביות גדולות ונפזר בצורה שווה על פני הבלילה.
  • נפזר חצי כפית קינמון ואת שארית הסוכר החום על פני התפוחים בשתי התבניות.
מסדרים את התפוחים על פני הבלילה בשתי התבניות…
ומפזרים סוכר וקינמון…
  • נכניס את העוגות לתנור החם (180 מעלות) ונאפה כ-45 עד 50 דקות. נוציא את העוגות מהתנור כאשר קיסם שנכניס למרכז העוגה יצא יבש.
זה הצבע של העוגות כאשר הן יוצאות מהתנור…עשינו גם את מבחן הקיסם והוא יצא יבש…
  • נותנים לעוגות לנוח כשעה לפחות ולא מתפתים לאכול מהן. זה קשה, אני יודע 🙂 .
איזה מראה, איזה ריח…
עוגה פשוטה אך אלגנטית ביותר…עם כוס קפה ליד…
אפשר להגיש ככה…עם בזיקה של אבקת סוכר מעל…
זה ממש יפה כך…
ואפשר להגיש כך כאשר העוגה הפוכה ורואים את התפוחים שסידרנו בתחתית…
רגע אלגנטי…
התפוחים ממש התקרמלו עם הסוכר שפיזרנו בתחתית…
התנפלו עם העוגה ברגע שהוגשה…

אהבתם את עוגת התפוחים? אולי יעניין אתכם מתכון של בישקוטי הורסים כמו באיטליה או של פס עוגת שוקולד עשירה?

אם אהבתם אשמח לדעת (גם אם לא).

אם הכנתם אשמח שתשתפו איתי את הרשמים שלכם ו/או תמונה.

אם אתם מוצאים שהמתכון הזה מעניין לכם אשמח אם תרשמו לעידכונים במייל. עושים את זה פה למטה או בצד, מקבלים מייל לכתובת הדואר שרשמתם ומאשרים אותו. זה יבטיח שתקבלו מתכונים חדשים שלי היישר אליכם!

בתיאבון!

4 תגובות בנושא “עוגת תפוחים בחושה בניחוח קינמון

  1. בחיים, מאז אני עקרת בית שאופה הרבה למשפחה, לנכדים, לא קיבלתי מתכון רשום בצורה כל כך מנומקת ומסודרת בצירוף תמונות יפות והסבר מדוייק,
    תודה , מקווה שגם טעמה של העוגה אכן מוצלח כמו המתכון עצמו💫😋😋😋😋

השאר תגובה