מאפה דאץ' בייבי ים תיכוני

טוב, אני מודה שהמאפה הזה שאני עומד להראות פה הוא אחד ההזויים, הקלים ביותר להכנה וגם טעים בצורה יוצאת דופן.

לאמריקאים יש מאפים קטנים שנקראים popover. זהו סוג של פנקייק תפוח מאוד שאפוי בתנור בתבנית מיוחדת. לאנגלים יש משהו דומה שנקרא Yorkshire Pudding. מתוך שני אלו צמח מאפה חדש במחבת אחת גדולה ומאפה זה נקרא דאץ' בייבי. לא ברור מקור השם אבל זה ממש משהו מיוחד.

מאוד בא לי לקחת את המאפה המהיר הזה ולהפוך אותו למשהו מזרח תיכוני. המאפה יכול לקבל כוון מתוק אבל כאן אני נותן לו כוון מלוח. זה מאפה אידאלי לארוחת בוקר מפוארת לחברים. שמים את המאפה הזה על השולחן וכל העיניים נשואות אליו, מבטיח לכם שלא ישאר מישהו אדיש לטירוף הזה. אפשר להגיד שזה סוג של סופלה מלוח ענק כי מרגע שהוא יצא מהתנור הגובה שלו מתחיל לרדת לאט לאט כי הוא כל כך מלא באוויר. חשוב לדעת שבגלל שהמאפה מלא באוויר יש חשיבות למידת העשייה בתנור. אם תוציאו את המאפה לבנבן מהתנור אז כמובן החלק העליון שלו יהיה רך והאויר יצא מהר יותר מאשר אם תוציאו את המאפה שחום (אך לא שחום מדי) מהתנור. לכן אם לא בטוחים אני ממליץ לתת עוד דקה או שתיים.

המאפה הזה ילמד כל מי שינסה אותו מה זה קסמים במטבח כי התפיחה שתראו מבעד לזכוכית בתנור וגם כאשר תוציאו את המאפה זה משהו מטורף ולא הגיוני בכלל. בקיצור אם לא הבנתם עד כאן – שווה!

אז מה דרוש לנו בשביל ההפקה הזו שתיתן לנו מאפה יפהפה וכל כך טעים בקוטר 28 סנטימטר?

למאפה עצמו:

  • 3 ביצים גדולות בטמפרטורת החדר
  • 180 מיליליטר או שלושת רבעי כוס חלב
  • 3 כפות חמאה
  • 70 גרם או חצי כוס קמח
  • 2 כפות קורנפלור
  • חצי כפית מלח גס
  • חצי כפית פלפל

לקישוטים שיבואו על המאפה (לא חייבים הכל):

  • פלפל אדום
  • פלפל חריף
  • בצל
  • חציל
  • טחינה
  • שמן זית
  • סחוג
  • בצל ירוק לקישוט
רשימת החומרים: ביצים, קמח, קורנפלור, מלח, פלפל, חלב, חמאה, פלפל אדום, פלפל חריף, בצל, חציל, טחינה וסחוג… לזה אפשר להוסיף גם בצל ירוק לקישוט (לא בתמונה)

שנתחיל? מאפה מטורף ולא קשה בכלל להכנה אבל צריך לזכור שעושים את כל ההכנות מראש ואופים אותו ממש כמה דקות לפני שמגישים.

  • נתחיל בהכנת התוספות: נקלה חציל על להבת גז פתוחה. לחילופין אפשר לקלות גם בתנור בחום גבוה אבל ממש מומלץ לקלות אותו על להבת גז פתוחה. יש לסובב את החציל מדי כמה דקות עד שקליפתו חרוכה מכל הכוונים.
מתחילים בקליית החציל…
קליפת החציל חרוכה והוא רך ומתמסר וזה סימן שהוא ממש עוד רגע מוכן…
  • כאשר החציל קלוי וקליפתו חרוכה היטב נעביר אוו למשטח עבודה ונסיר ממנו את הקליפה.
מסירים את הקליפה מהחציל בזהירות…
  • נקרע את החציל בידיים לכמה חתיכות.
  • במקביל קולים על להבה גם את הפלפל החריף והפלפל האדום. עושים חור קטן עם סכין בפלפל החריף שלא יתפוצץ לנו במהלך הקלייה. מסובבים את שני הפלפלים מדי כמה דקות לקבלת חריכה מכל הכוונים.
קולים את הפלפל החריף…
ואת הפלפל האדום…

הפלפל החריף כמעט קלוי לגמרי…
וגם הפלפל האדום כמעט קלוי לגמרי…
  • לאחר ששני סוגי הפלפלים חרוכים מכל הצדדים מעבירים אותם לקערה ומכסים למשך 10 דקות. זה יתן לפלפלים להזיע ואז קילוף הקליפה יהיה קל.
  • לאחר כ-10 דקות (או יותר) נסיר את קליפת הפלפלים בעזרת הידיים. לא להשתמש בזרם מים כי זה יעלים את כל הטעם המעושן שהשגנו בקלייה.
קולפים את הפלפל בקלות…
  • נחצה את הפלפלים, נסיר את הגרעינים, הגבעול והקרומים הלבנים ונפרוס אותם או נקרע בידיים (להשגת מראה אוטנטי) לחתיכות.
  • נכין טחינה על ידי ערבוב טחינה גולמית ומים ליצירת מרקם לא סמיך מדי אך לא דליל. משתמשים במים קרים – זה יתן לנו טחינה לבנה.
טחינה גולמית ומים קרים…
זה המרקם שאני ממליץ אבל אפשר בסמיכות אחרת שרוצים…
  • נקלוף את הבצל, נפרוס אותו לטבעות של חצי סנטימטר בערך ונטגן עם 4-5 כפות שמן זית עד לקבלת קירמול (צבע) יפה בקצוות ובצל רך.
הבצל קלוף…עכשיו פרסנו אותו לחתיכות של כחצי סנטימטר בערך…
מטגן את הבצל עם 4-5 כפות שמן זית…
אחרי כמה דקות הבצל התקרמל לנו קצת…זה מצויין…
  • זהו, כל התוספות מוכנות – עד כאן אפשר להכין כמה שעות מראש: חתיכות חציל קרועות, פלפל אדום קלוי, פלפל חריף קלוי, טבעות של בצל מקורמל, טחינה וסחוג. לזה גם הוספתי בצל ירוק קצוץ לעיגולים דקים.
כל התוספות מוכנות…
  • נעבור להכנת המאפה עצמו: נכניס לתנור מחבת בקוטר 28 סנטימטר (אפשרי גם קצת יותר קטן או יותר גדול) עמיד בחום כלומר ללא ידיות עץ או פלסטיק ונדליק את התנור לחום של 250 מעלות.
  • נטרוף את הביצים בערך דקה במטרפה ידנית.
מתחילים לטרוף את הביצים…
זה מה שנקבל לאחר דקה…בלילה מוקצפת…
  • מוסיפים את החלב תוך כדי טריפה.
  • נמיס 2 כפות מהחמאה (תישאר לנו עוד כף להמשך) ונוסיף גם אותן תוך כדי טריפה. טורפים חצי דקה נוספת.
הוספנו את החלב ועכשיו מוסיפים את החמאה…
  • מוסיפים את הקמח, הקורנפלור, המלח והפלפל וטורפים רק עד לאיחוד החומרים.
מוסיפים את הקמח…ואחריו את הקורנפלור והתבלינים…
וזו הבלילה שנקבל…
  • הבלילה מוכנה ועכשיו נחכה שהמחבת שבתנור תהיה חמה מאוד, כלומר שהיא שהתה לפחות 20 דקות בתנור החם.
  • נוציא בזהירות את המחבת הרותחת מהתנור ונשים בה את כף המחאה שנותרה ומיד אחריה את הבלילה. החמאה תתחיל להשרף ממש מהר ולכן חשוב לשים את הבלילה במהירות!
הנה כף החמאה במחבת הרותחת…
מוסיפים מיד את הבלילה ולא נוגעים!!!…לא מערבבים ולא עושים שום דבר למרות שזה יכול להראות מפתה לערבב את החמאה לתוך הבלילה…
  • מחזירים את ההמחבת לתנור ואופים בחום של 250 מעלות 5 דקות. לאחר מכן מורידים את החום ל-180-200 מעלות וממשיכים לאפות עוד 15-20 דקות. חשוב מאוד בזמן האפייה לא לפתוח את דלת התנור. יש להציץ מבעד לזכוכית התנור ולראות מה קורה כלומר להשגיח שהמאפה לא נשרף אבל לא לפתוח את דלת התנור כי המאפה יכול ליפול ולא לעלות יותר. מוציאים את המאפה מהתנור כאשר הוא שחום בצורה יפה יפה.
זה הצבע של המאפה כאשר הוא יוצא מהתנור…שחום ויפה…
אפשר פשוט להגיש כך אבל אפשר לשדרג עם כל מה שהכנו…
  • המאפה מוכן אבל אנחנו נשדרג אותו: נשים עליו את כל הירקות שהכנו, סחוג, טחינה ונבזוק בצל ירוק מלמעלה. אפשרי גם לבזוק קצת מלח מעל הכל. זו הולכת להיות חגיגה!
החגיגה מתחילה…
מטורף!…
כל כך יפה וטעים…
ללא מילים…
מקרוב זה אפילו נראה יותר טוב…
הנה כך…
כל אחד מקבל חתיכה מהכל…

זהו, סיימנו, לא ממש קשה ובטוח שזה טעים.

אהבתם את המאפה? אולי תרצו תפוח אדמה אפוי ליד או סלק צלוי בהגשה אלגנטית?

אם אהבתם אשמח לדעת (גם אם לא).

אם הכנתם אשמח שתשתפו איתי את הרשמים שלכם ו/או תמונה.

אם אתם מוצאים שהמתכון הזה מעניין לכם אשמח אם תרשמו לעידכונים במייל. עושים את זה פה למטה או בצד, מקבלים מייל לכתובת הדואר שרשמתם ומאשרים אותו. זה יבטיח שתקבלו מתכונים חדשים שלי היישר אליכם!

בתיאבון!

2 תגובות בנושא “מאפה דאץ' בייבי ים תיכוני

  1. וואו!!! יצא מושלם!! בעיה, מעכשיו דורשים ממני בבית כל שישי בבוקר כזו ארוחה…תודה!

השאר תגובה