עוגת ליאלי ביירות בגירסה שלי

איך שאני אוהב קינוחים מזרחיים. בקלאווה, קדאיף, עוגת סולת, מעמול, כנאפה ועוד רבים וטובים.

מדי פעם תוקף אותי רצון להכין משהו מהקינוחים האלו אבל אם להודות על האמת לא הכל ניתן להכנה בתנאים ביתיים וחלק מהקינוחים אף דורש מומחיות מיוחדת שלוקח המון זמן לרכוש אותה.

ואם כבר אני עושה קינוח כזה אז אני משתדל לקחת אותו למקום שאני אוהב.

את קינוח הליאלי ביירות טעמתי לראשונה במסעדת L28 שהיא בעצם פרוייקט או כפי שהם קראים לזה פלטפורמה קולינרית. מה זו פלטפורמה קולינרית? זו מסעדה עם כל אביזרי הבישול, השולחנות, הכיסאות וכל מה שצריך להיות במסעדה כאשר כל כמה חודשים המסעדה הזו מארחת שף אחר אשר מגיש בה את המנות שלו. אז הייתי ב- L28 כאשר השפית במקום הייתה נאיפה מולה והיא הגישה לקינוח את עוגת הליאלי ביירות בהגשה מודרנית. מאוד מצא חן בעיני עושר הטעמים וצורת ההגשה העדינה והאסתטית.

זה הקינוח שהוגש על ידי נאיפה מולה ב-L28…

אז מה זה בעצם הקינוח הזה? השם של הקינוח פירושו לילות ביירות ומדובר על בסיס סולת מבושלת בחלב, מעליה קצפת, מעליה פיצוחים ומעליה סירופ סוכר בניחוח של ורדים. נשמע טוב וזה באמת טוב ומה שמפתיע הוא שעל אף 4 השכבות (סולת, קצפת, אגוזים וסירופ סוכר) מדובר בקינוח קל להכנה.

אני בחרתי להכין את הקינוח בתבנית מלבנית ולתת את המראה הדרמטי עם סידור מוקפד ביותר של אגוזי קשיו קלויים. אני ממליץ גם לכם לסדר את האגוזים בצורה מיוחדת, מה שיתן לקינוח טאצ' שונה.

אז מה דרוש לנו בשביל ההפקה הזו שתיתן לנו עוגה מלבנית בגודל 20 על 30 סנטימטר או תבנית עגולה בקוטר 26 סנטימטר?

לבסיס:

  • 100 גרם או חצי כוס סולת
  • 1 ליטר חלב
  • 50 גרם או רבע כוס סוכר
  • 20 גרם חמאה
  • 1 כפית תמצית ורדים

לקרם:

  • 500 גרם שמנת מתוקה
  • 2 כפות אבקת סוכר

לשכבת הפיצוחים:

  • 100 גרם אגוזי קשיו לא קלויים

לסירופ הסוכר:

  • 200 גרם או כוס סוכר
  • 240 גרם או כוס מים
חומרי העוגה: סולת, חלב, חמאה, סוכר, מי ורדים, שמנת מתוקה, אבקת סוכר, אגוזי קשיו

שנתחיל? עוגה קלה מאוד להכנה ומפתיעה ביופיה ובטעמיה.

  • בסיר קטן מביאים לרתיחה על אש בינונית את החלב, הסוכר ומי הורדים.
החלב, הסוכר ומי הורדים על האש…
  • כאשר התערובת רותחת מוסיפים את הסולת ומערבבים ללא הפסקה עד שהתערובת מסמיכה והופכת למעיין פודינג. זה יכול לקחת 10 דקות בערך.
כאשר החלב רותח מוסיפים את הסולת…
בהתחלה התערובת נוזלית מאוד…
אבל תוך כמה דקות היא נעשית סמיכה…
  • מוסיפים את החמאה ומערבבים היטב.
מוסיפים את החמאה ומערבבים היטב עד שתימס…
  • מכבים את האש ומעבירים את התערובת לתבנית. מיישרים את התערובת, מכסים את התבנית ומעבירים למקרר לשעה אחת לפחות.
התערובת בתבנית…עכשיו נכסה ונעביר למקרר לשעה לפחות…
  • בזמן שתערובת הסולת והחלב מתקררת נכין את האגוזים: נחמם תנור ל-180 מעלות.
  • נחצה כל אגוז קשיו לשניים בעזרת הידיים. לא חייבים לעשות זאת ואפשר להשתמש באגוזי קשיו שלמים אם מעדיפים.
  • נפזר את אגוזי הקשיו על תבנית מרופדת בנייר אפייה ונקלה בתנור החם 5-10 דקות עד להתחלת השמחה של האגוזים.
מפזרים את אגוזי הקשיו בתבנית מרופדת בנייר אפייה…
מוציאים את אגוזי הקשיו מהתנור כאשר הם מתחילים להשחים…נזהרים לא לשרוף אותם
  • נוציא את האגוזים מהתנור וניתן להם להתקרר.
  • נכין את סירופ הסוכר: נשים את המים והסוכר בסיר קטן ונביא לרתיחה. ניתן לרתוח עוד דקה או שתיים ונכבה את האש.
  • ניתן לסירופ הסוכר להצטנן לטמפרטורת החדר לפני מזיגתו על העוגה בהמשך.
הסוכר והמים בסיר קטן…
מביאים אותם לרתיחה ומבשלים עוד דקה או שתיים…
  • נכין את שכבת השמנת: בקערת המערבל נשים את השמנת ואבקת הסוכר ונקציף לקצף יציב.
השמנת ואבקת הסוכר בקערת המערבל…
הקצפנו אותם לקצף חזק ויציב…
  • לאחר שקיררנו מספיק זמן את בסיס הסולת של העוגה נוציא אותו מהמקרר ונמרח את השמנת עליו. ניישר עד כמה שאפשר בעזרת קלף או בכל דרך אחרת.
מפזרים את השמנת המוקצפת על העוגה הקרה…
ומיישרים בעזרת קלף או בכל צורה אחרת…
הנה כך…
  • מפזרים בצורה יפה את אגוזי הקשיו על הקצפת. אם חציתם כל אגוז אז שמים את האגוזים כשהצד המעוגל כלפי מעלה והצד הישר כלפי מטה (נוגע בקצפת).
אגוזי הקשיו מפוזרים על הקצפת…
הנה כך…
  • בודקים שסירופ הסוכר בטמפרטורת החדר.
  • מפזרים בעדינות בעזרת כף את סירופ הסוכר הקר על פני הקצפת והקשיו.
  • מגישים את העוגה בחיתוך יפה למרובעים או שפשוט מגישים בעזרת כף.
סירופ הסוכר על העוגה…מראה סופר-אלגנטי…
מה יותר מתאים מזה להגשה עם קפה שחור ליד…
כל כך טעים…
ויפה…

אהבתם את העוגה? אולי מעניין אתכם גם קלצונה נוטלה מטורף או ברד פודינג קינמון מעלף?

אם אהבתם אשמח לדעת (גם אם לא).

אם הכנתם אשמח שתשתפו איתי את הרשמים שלכם ו/או תמונה.

אם אתם מוצאים שהמתכון הזה מעניין לכם אשמח אם תרשמו לעידכונים במייל. עושים את זה פה למטה או בצד, מקבלים מייל לכתובת הדואר שרשמתם ומאשרים אותו. זה יבטיח שתקבלו מתכונים חדשים שלי היישר אליכם!

בתיאבון!

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s

אתר זו עושה שימוש ב-Akismet כדי לסנן תגובות זבל. פרטים נוספים אודות איך המידע מהתגובה שלך יעובד.