עוגת גבינה מהממת ללא גבינה (רק יוגורט ושמנת)

אני מאוד אוהב עוגות גבינה. הן רכות, נימוחות, צחורות ואלגנטיות והכי חשוב טעימות מאוד.

בדרך כלל אני מכין עוגת גבינה אפוייה בלי הרבה סיבוכים וזה נפלא. לפעמים בא לי להכין עוגה עם ריקוטה שהיא אפילו יותר מיוחדת.

אני אוהב את הטעמים הנקיים של הגבינה בלי להעמיס אלמנטים של שוקולד, טופי, קרמל וריבת חלב – אלו כבודם במקומם אך אני פחות מתחבר אליהם בהקשר של עוגת גבינה.

לא מזמן נתקלתי במתכון הזה לעוגת יוגורט. אם תסתכלו ברשימת המרכיבים אין פה אפילו לא גרם אחד של גבינה אבל באורח פלא מתקבלת עוגת גבינה מהממת שאי אפשר להפסיק לאכול וליישר. מדובר על עוגה עם תחתית בצק פריך קליל וטעים, באמצע קרם גבינה נימוח מאוד ולמעלה סוג של פירורים טעימים טעימים.

זו עוגה שקל מאוד להכין אך זה לא ברגע. יש להכין את הבצק, לקרר אותו ואז יתר ההכנה זה עניין של חצי שעה עד שעה ואפייה לאחר מכן.

אין מה לפחד בעוגה הזו אם היא תעלה או תרד או תגלוש מהתבנית או שיטות אפייה מיוחדות עם אדים ועם אמבט מים וכו.. אין פה שום דבר כזה! פשוט מכינים ואופים וזהו. לא תאמינו כמה שזה קל.

אז מה דרוש לנו בשביל ההפקה הזו שתיתן לנו עוגת גבינה בתבנית מלבנית של 23 על 33 סנטימטר?

לבצק ממנו נכין את בסיס העוגה והפירורים למעלה:

  • 190 גרם חמאה
  • 100 גרם או חצי כוס סוכר
  • שקית סוכר וניל
  • קורט מלח
  • 4 חלמונים (בחלבונים נשתמש למלית העוגה)
  • 300 גרם או 2 כוסות ועוד 2 כפות של קמח
  • 1 כפית אבקת אפייה
חומרי הבצק: קמח, חמאה, ביצים (חלמונים), סוכר, סוכר וניל, אבקת אפייה ומלח

למלית העוגה:

  • 4 חלבונים (שנשארו לנו מהחלמונים שבבצק)
  • 150 או שלושת רבעי כוס סוכר
  • 540 גרם יוגורט – אני השתמשתי ביוגורט 1.7 אחוז שומן אך אפשר כל יוגורט אחר
  • 400 גרם שמנת חמוצה, עדיף שמנת של פעם
  • שקית סוכר וניל
  • 75 גרם או 7 כפות ועוד כפית של קמח
חומרי מלית הגבינה: יוגורט, שמנת של פעם (27% שומן), ביצים (חלבונים), סוכר, סוכר וניל וקמח

שנתחיל? אני ממליץ להתחיל להכין את העוגה יום לפני ההגשה כי היא צריכה להתייצב במקרר לאחר האפייה.

  • נתחיל בהכנת הבצק שצריך להתקרר היטב לפני שנוכל לעבוד איתו: נחתוך את החמאה לקוביות ונשים בקערת המיקסר יחד עם הסוכר, סוכר הוניל והמלח. בעזרת וו העירבול (K) נערבל את החומרים לקציפה בהירה. זה אמור לקחת בסביבות שתי דקות.
החמאה, הסוכר, סוכר הוניל והמלח בקערת המערבל…
משתמשים בוו העירבול (K)…
ומערבבים כ-2 דקות למרקם קרמי תפוח ובהיר…
  • נפריד את הביצים לחלמונים ולחלבונים. בחלמונים נשתמש מיד ובחלבונים נשתמש למלית בשלב מאוחר יותר.
  • נוסיף את החלמונים אחד אחרי השני תוך כדי פעולת המיקסר. מוסיפים חלמון רק אחרי שהחלמון שהוספנו לפניו כמעט ונטמע בתערובת. מדי פעם עוצרים את המיקסר ומנקים את שולי קערה.
מוסיפים את החלמונים אחד אחד…רק אחרי שנטמע החלמון הקודם מוסיפים את החלמון הבא…
  • בקערה נפרדת נערבב את הקמח ואבקת האפייה ונוסיף אותם לתערובת החמאה והביצים.
  • נערבב בעזרת מרית את הקמח לתוך התערובת. את השלב הזה נעשה ידנית בכדי לא לערבל יותר מדי. ערבול יתר יתן לנו בצק קשה ופחות נעים. חשוב לערבב רק עד שמתקבל בצק מאוחד ולא יותר.
מוסיפים את הקמח עם אבקת האפייה אך לא מעבדים אותם במיקסר אלא ידנית בעזרת מרית…
מתחילים לערבב…
יש פירורים…תיכף זה יהיה בצק…
הנה קיבלנו בצק…לא להמשיך מעבר לכך…הבצק הזה אוהב לישה מינימלית…
  • נחלק את הבצק לשניים ונשים בשקיות. חלק אחד נעצב למרובע וחלק שני נעצב לגליל. לא לשחק עם הבצק יותר מדי כי זה יכול לפגום בפריכות שלו. נעביר למקפיא לשעה-שעתיים או יותר.
מחלקים את הבצק לשניים, כל חלק בשקית…
חלק אחד מעצבים לגליל וחלק שני למרובע…
  • לאחר שהבצק התקרר היטב במקפיא (לפחות שעה שעתיים) נתחיל בהכנת המלית: נקציף את ארבעת החלבונים (שנשארו לנו מהביצים של הבצק) יחד עם הסוכר לקצף יציב. עדיף להתחיל מהקצפה של החלבונים בלבד דקה או שתיים במהירות לא גבוהה ואז להוסיף את הסוכר לאט לאט.
מתחילים להקציף את החלבונים ואז מוסיפים את הסוכר לאט לאט…
ומקבלים קצף (מרנג) יציב…
  • בקערה נפרדת נערבב את היוגורט, השמנת, סוכר הוניל והקמח.
היוגורט, השמנת, סוכר הוניל והקמח בקערה נפרדת…
מתחילים לערבב אותם…
עד שנקבל תערובת אחידה…
  • נוסיף את קצף החלבונים לתערובת בכמה פעמים. כל פעם נערבב את הקצף לתערובת בעדינות, נקפל.
מוסיפים את קצף החלבונים (המרנג) בכמה פעמים לתערובת…
הנה כך…
ומקפלים לאחר כל הוספה…למי שלא יודע איך לקפל אז גם ערבוב בעדינות יעשה לנו את אותה עבודה…
  • המלית שלנו מוכנה. נעבור להרכבת העוגה: נוציא את הבצקים מהמקפיא וניתן להם כמה דקות לחזור לטמפרטורה שנוכל לעבד אותם.
  • נחמם תנור לחום של 180 מעלות.
  • את הבצק המרובע נרדד עם מערוך לגודל התבנית. אני מעדיף לרדד ואז לשים על ניר אפייה בגודל התבנית ולחתוך קצוות מיותרים. נייר האפייה גם יאפשר לי להוציא את העוגה כולה מהתבנית לאחר האפייה אבל זו לא חובה. אפשר פשוט לשמן את התבנית במקום להשתמש בנייר אפייה.
מתחיל לרדד את הבצק המרובע…
הוא בערך בגודל התבנית…
אני שם את הבצק על נייר אפייה שחתכתי בדיוק בגודל התבנית עם שוליים…ואז חותך את קצוות הבצק המיותרים…
  • נעביר את הבצק לתבנית.
הבצק בתבנית…
  • נשפוך את מלית הגבינה על הבצק אשר בתבנית וניישר אותה.
שופכים את המלית על הבצק…
הנה כך…
ומיישר עם קלף או מרית…
הנה כך…
  • את הבצק השני שמעוצב בצורת גליל נגרד עם פומפיה גסה על מלית הגבינה בצורה אחידה כך שיכסה את כל המלית בלי להשאיר מלית חשופה.
מתכונן לגרד את הבצק על המלית בעזרת פומפיה גסה…
הנה כך…
וזה מה שנקבל…
  • נכניס לתנור החם ונאפה כ-30 דקות. העוגה צריכה לקבל קצת צבע למעלה אבל לא ממש שחומה.
זה המראה של העוגה כאשר היא יוצאת מהתנור…מעט צבע ותפוחה…
  • ניתן לעוגה להתקרר ונעביר למקרר לכמה שעות להתייצבות.
  • נוציא מהמקרר, נפזר אבקת סוכר ונגיש. זה בטוח הולך להיות להיט!
מגיש ככה…כל כך אלגנטי…
עם קפה ליד…לא צריך שום דבר נוסף…
ואפשר גם לחתוך לחתיכות ולהגיש…
ממש כך…
זה שיגעון…
המלית כל כך קרמית…
והבצק נימוח…
תמונה יפה אז הייתי חייב להוסיף… 🙂 …

אהבתם את העוגה? אולי יעניין אתכם גם קלצונה נוטלה מטורף או ברד פודינג קינמון מעלף?

אם אהבתם אשמח לדעת (גם אם לא).

אם הכנתם אשמח שתשתפו איתי את הרשמים שלכם ו/או תמונה.

אם אתם מוצאים שהמתכון הזה מעניין לכם אשמח אם תרשמו לעידכונים במייל. עושים את זה פה למטה או בצד, מקבלים מייל לכתובת הדואר שרשמתם ומאשרים אותו. זה יבטיח שתקבלו מתכונים חדשים שלי היישר אליכם!

בתיאבון!

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s

אתר זו עושה שימוש ב-Akismet כדי לסנן תגובות זבל. פרטים נוספים אודות איך המידע מהתגובה שלך יעובד.