קישואים ביוגורט

כשהייתי ילד קטן לא ממש אהבתי קישואים. אפילו לא יודע למה. זה היה נראה לי סתם ירק ואימי גם לא נהגה להכין ממנו יותר מדי דברים כך שזה היה ממש רחוק ממני.

שנים רבות לאחר מכן הייתי נתקל בקישוא רק במרקים. אפילו לא ברור לי למה רק במרקים שהרי קישוא הוא ירק שיכול להשתדך בהמון צורות להמון תבשילים אבל פשוט לא יצא לי להתקל בו.

לפני כמה שנים נתקלתי בתוכנית בישול שבה לקחו קישוא, פרסו לפרוסות וטיגנו בשמן זית. זה היה נראה לי מאוד טעים והחלטתי לנסות. מאז אני אוהב קישואים.

ומה משתדך הכי טוב לקישואים אם לא נענע ולימון? אז החלטתי לקחת את המרכיבים האלו ולתת להם במה מפוארת בצורה של צלחת טעימה של קישואים ביוגורט. מנה קלילה בכמה דקות בודדות של עבודה ומצד שני מרשימה ויכולה ללוות כל ארוחה או אירוח.

מה דרוש לנו בשביל ההפקה הזו שתיתן לנו צלחת יפה של קישואים ביוגורט?

  • שלושה קישואים בינוניים או גדולים – אפשר עם קליפה בהירה או כהה
  • חצי כוס יוגורט סמיך מסוג כלשהו
  • לימון
  • כמה גבעולים של נענע
  • מלח לפי הטעם
  • רבע כפית פלפל
  • 3 כפות שמן זית
רשימת החומרים: קישואים, יוגורט, לימון, נענע, מלח, פלפל ושמן זית

שנתחיל? מנה ב-10 דקות עם טעמים מופלאים!

  • תחילה נכין יוגורט מתובל. נשים את היוגורט בקערה ונגרד לתוכו קליפת לימון. יש לגרד רק את הקליפה החיצונית הדקה של הלימון ולא את הקליפה הלבנה והמרה שמסתתרת תחתיה.
מגרדים את הלימון לתוך היוגורט…
  • נפריד את עלי הנענע מהגבעולים ונקצוץ דק. נוסיף אותם ליוגורט. נוסיף גם כפית או קצת יותר שמן זית, כחצי כפית מלח (או לפי הטעם) ואת הפלפל. נסחט מעט מהלימון גם כן לתוך היוגורט (בערך כמות של כפית).
היוגורט, גרידת הלימון, שמן הזית, המלח, הפלפל ומיץ הלימון בקערה….תיכף נערבב אותם לרוטב מדהים…
  • נערבב את כל המרכיבים בקערת היוגורט לרוטב טעים. נטעם ונתקן תיבול לפי ההעדפה האישית.
מערבבים את כל מרכיבי הרוטב ומתקנים תיבול לפי הצורך…
  • נפרוס את הקישואים לאורך לפרוסות בעובי של כחצי סנטימטר.
פורסים את הקישואים לאורך לפרוסות של כחצי סטימטר בערך…
פרוסות בעובי כזה בערך…
  • נחמם את יתרת שמן הזית במחבת, נפזר מעט מלח ונתחיל לטגן את פרוסות הקישואים. נהפוך את הפרוסות לאחר שנוודא שקיבלו צבע יפה מצד אחד.
מחממים את שמן הזית במחבת ומוסיפים מעט מלח…
מתחילים לטגן את פרוסות הקישואים…
הופכים כאשר יש צבע מצד אחד וממשיכים לטגן…
  • בסים הטיגון מעבירים את פרוסות הקישוא לנייר סופג.
פרוסות הקישוא טוגנו ומחכות על נייר הסופג…חשוב לתת להן צבע יפה ולא בהיר מדי…
  • זהו. אנחנו מוכנים לצילחות. נפזר את היגורט המתובל בשיכבה אחידה בצלחת הגשה. הכי פשוט ויפה לשים את היוגורט על הצלחת ולהתחיל להזיז אותה כך שהיוגורט יגיע לכל פינה.
מפזרים את היוגורט המתובל בצלחת הגשה…
  • ונניח את הקישואים המטוגנים בכל צורה שנחפוץ. מקשטים בעלי נענע – רמז לטעמים שיש ביוגורט ומזלפים מעט שמן זית.
מניחים את הקישואים ביוגורט בצורה יפה ומקשטים בנענע…
מנה מהממת במינימום עבודה…
הנה ככה…
מה שנשאר דקה אחרי ההגשה…

אהבתם את הקישואים ביוגורט? אולי תרצו סיגרים של כבד עוף ליד או הום-פרייז?

אם אהבתם אשמח לדעת (גם אם לא).

אם הכנתם אשמח שתשתפו איתי את הרשמים שלכם ו/או תמונה.

אם אתם מוצאים שהמתכון הזה מעניין לכם אשמח אם תרשמו לעידכונים במייל. עושים את זה פה למטה או בצד, מקבלים מייל לכתובת הדואר שרשמתם ומאשרים אותו. זה יבטיח שתקבלו מתכונים חדשים שלי היישר אליכם!

בתיאבון!

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.