פילה אמנון בתנור הכי קל וטעים שאפשר

מי שהמציא את פילה הדג הקפוא שמגיע באריזות וואקום בודדות הוא גאון! מוצר כל כך נוח וזמין וטעים וזול.

לפעמים כשאני רוצה להכין דג אני הולך למוכר הדגים וקונה דגים טריים, מכין אותם כמו שאני אוהב וזה הכי הכי טוב. אבל לא תמיד יש זמן ולא תמיד מתכננים מראש מה אוכלים ואז הדגים הללו בשקיות הוואקום ממש פותרים את סוגיית ארוחת הצהריים או ארוחת הערב.

תמיד יש לי כמה מהם במקפיא, הפשרה קצרה והם מוכנים לבישול בכל צורה שאבחר.

הפעם אני רוצה להראות את השיטה הפשוטה ביותר לאפיית דג בתנור. ארבעה מרכיבים ועשר דקות עבודה ולא תאמינו כמה טעים זה יכול להיות.

אז מה דרוש לנו בשביל ההפקה הזו שתיתן לנו מנת דג ל-3-5 אנשים?

  • 5 פילטים של דגי אמנון קפואים בוואקום
  • כפית מלח או לפי הטעם
  • 2 כפיות פפריקה מתוקה (אם רוצים חריף אז אפשר להמיר בפפריקה חריפה)
  • 3 כפות שמן זית
רשימת החומרים ממש מינימלית: דגים בוואקום, מלח, פפריקה ושמן זית

שנתחיל? 10 דקות עבודה ועוד 20 דקות בתנור ויש לכם מנת דג לארוחה שאפשר להגיש בצלחת אישית לכל סועד או לשים בצלחת מרכזית וכל אחד יקח כאהבת נפשו.

  • נפשיר את הדגים הקפואים מבעוד מועד.
  • נחמם תנור ל-200 מעלות.
  • נגזור את אריזות הוואקום של הדגים, נסנן את הדגים מהנוזלים שבשקית הוואקום ונשטוף אותם. נסנן ונייבש.
  • נחצה כל דג לשניים לאורכו.
חוצים כל דג לשניים לאורכו…
  • נערבב בקערית קטנה את שמן הזית, המלח והפפריקה.
שמן זית, מלח ופפריקה בקערית…
נערבב אותם…
  • נניח את הדגים כאשר צד העור כלפי מטה על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
  • בעזרת מברשת נמרח את הדגים בתערובת הפפריקה.
מורחים את הדגים בתערובת הפפריקה…
הנה כך…
כל הדגים מרוחים…אין להניח דג על דג…
  • נכניס את הדגים לתנור החם ונאפה בין 10 ל-20 דקות או עד שקצות הדג מתחילים לקבל צבע.
קצות הדג קיבלו צבע וזה הזמן להוציא אותם מהתנור…
הנה כך…
אפשר לראות שבשר הדג לבן בפנים…
והדג מתפרק כמעט בלי עזרה…
  • הדג מוכן ואפשר להגיש אותו. אפשר לערום על צלחת ולהגיש למרכז השולחן.
עורם את הדגים על צלחת ומגיש…
  • או לשים על פרוסת לחם (או חלה) ואז זה ממש מנת פינוק. ממש מתאים לשישי בצהריים… 🙂
שישי בצהריים…דג על פרוסת חלה…

אהבתם את הדג? אולי תרצו להכין גם סיגרים של כבד עוף או תפוחי אדמה אפויים עם פטנט הכי קראנצ'י שיש?

אם אהבתם אשמח לדעת (גם אם לא).

אם הכנתם אשמח שתשתפו איתי את הרשמים שלכם ו/או תמונה.

אם אתם מוצאים שהמתכון הזה מעניין לכם אשמח אם תרשמו לעידכונים במייל. עושים את זה פה למטה או בצד, מקבלים מייל לכתובת הדואר שרשמתם ומאשרים אותו. זה יבטיח שתקבלו מתכונים חדשים שלי היישר אליכם!

בתיאבון!

14 תגובות בנושא “פילה אמנון בתנור הכי קל וטעים שאפשר

    1. היי אתי,
      מנסיון של שנים אני בדיעה שסלמון צריך רק מלח/פלפל/שמן זית אז בעצם אפשר אותו מתכון ואפילו אפשר לוותר על הפפריקה ולהזהר לא לייבש את הדג בתנור.

  1. אם אני רוצה להכין לשבת איך כדאי לחמם על הפלטה או על תבנית הפוכה?

    1. היי ברוריה,
      לצערי לא ניסיתי אף אחת מהשיטות האלו ולא בטוח מה יצא יותר טוב. אם את מנסה אשמח שתעדכני איך יצא.
      בהצלחה!

השאר תגובה