מנה מטריפה של חצילים ביוגורט

יצא לי לא פעם לעשות ארוחה עם מנות מסובכות ומרהיבות. לא היה לי ספק שמנות אלו יגנבו את ההצגה. בסופו של דבר האורחים הגיעו, אכלו והתפעלו מהמנות שאני חשבתי שהן הבנאליות ביותר.

הייתי יושב וחושב או יותר נכון יושב וצוחק לאחר אותן ארוחות איך כל המנות הגרנדיוזיות מתגמדות לעומת הדברים הפשוטים ביותר. התקשיתי להאמין שבארוחה מפוארת האורחים התפעלו מהטחינה או מהחצילים שלקח לי להכין אותם 10-20 דקות עבודה ולעומת זאת לא ייחסו חשיבות מספקת לאותם מנות מורכבות שהכנתי בעמל רב.

וזה הביא אותי לתובנה שלא תמיד המורכב והמסובך, הגרנדיוזי והמפואר זה הדבר שאנשים מחפשים. לפשטות יש את הקסם שלה!

את המנה שאציג כאן אני עושה כל פעם בצורה קצת שונה וכל פעם המנה הזו גורפת מחמאות. לא משנה מה אכין תמיד מנה של חציל זה משהו אהוב על החיך של אורחי.

אני אגלה לכם סוד. בעצם זה לא סוד אבל אנשים לעיתים מסרבים להפנים את מה שאני הולך להגיד: אין כמו חציל על להבת גז פתוחה! לא תקבלו תוצאה כזו בשום צורה אחרת, לא בתנור ולא על המנגל ולא בטאבון ולא במעשנת ולא בשום צורה אחרת. פשוט חציל על להבת גז פתוחה! אם הפנמתם את זה אשריכם, אתם כבר בחצי הדרך למנה מהממת שתגרוף מחמאות. אני מבין שאחרי ששמים חציל על להבת הגז יש קצת לכלוך. מבין את זה אבל לא חושב שזה תירוץ מספיק משכנע לא להכין חציל על להבת גז. קחו חתיכת נייר סופג ונקו את הגז מיד לאחר קליית החציל (זהירות כי זה עדיין חם) ואתם מסודרים.

הפעם בחרתי להניח את החציל על יוגורט אך בהחלט אפשרי באותה מידה להניח אותו על טחינה. אפשר גם לגוון עם התוספות למעלה ולשחק כאהבת נפשיכם ועדיין להשאיר את אבני היסוד של המנה: חציל על להבת גז פתוחה, ירק רענן ושמן זית בנדיבות מלמעלה.

ברור לי שאנשים רבים יודעים להכין מנה דומה לזאת של חציל ובכל זאת מפרסם את המתכון הזה לטובת אלו שלא יודעים וגם בכדי להדגיש את עניין קליית החציל על להבה פתוחה.

טוב, נראה לי שחפרתי מספיק בקשר לקליית החציל 🙂 .

אז מה דרוש לנו בשביל ההפקה הזו שתיתן לנו מנה יפה של שני חצילים פרוסים להם על צלחת גדולה?

  • 2 חצילים קלים במשקל
  • 200 גרם יוגורט
  • נענע ו/או פטרוזיליה לקישוט
  • כ-5-10 שיני שום קונפי (לא חובה)
  • פלפל חריף (לא חובה)
  • כפית או שניים של לימון כבוש
  • 3-5 כפות שמן זית
רשימת החומרים: חצילים, יוגורט, נענע, פטרוזיליה, שום קונפי, פלפל חריף, לימון כבוש, שמן זית

שנתחיל? מנה קלילה לאירוח בפחות מחצי שעה של עבודה!

  • נתחיל בקליית החצילים: נניח אותם על להבת גז פתוחה . מדי 2-3 דקות נסובב אותם לקלייה אחידה מכל הצדדים. אני ממליץ להעזר במלקחיים ארוכות למטרה זו.
מתחילים לקלות את החצילים…
זה מה שנקבל לאחר כמה דקות…החצילים צריכים להיות רכים ולאבד את צורתם…
  • בינתיים נכין את כל יתר המרכיבים: נקצוץ את הפלפל החריף לפרוסות דקות ונפריד עלים מעשבי התיבול. את הלימון הכבוש נקצוץ דק.
הפרדנו עלים מעשבי התיבול, קצצנו את הלימון הכבוש ופרסנו לפרוסות דקות את הפלפל החריף…
  • לאחר כמה דקות על האש החציל מוכן. נדע שהוא מוכן כשהקליפה שלו סדוקה כולה והוא רך מאוד בכל חלקיו.
  • נסיר את החצילים מהאש, נניח אותם על קרש חיתוך ונקלוף אותם בזהירות. את העוקץ של החציל נשאיר בשביל היופי (אבל לא חייבים).
מתחילים לקלוף את החצילים…
הנה ככה, לאט לאט בעזרת סכין או כל כלי אחר שיהיה לנו נוח…
  • ניקח צלחת הגשה שטוחה ורחבה ונשים במרכזה בצורה יפה את היוגורט.
היוגורט במרכז צלחת ההגשה שלנו…
  • את היוגורט נפרוס על הצלחת בעזרת הטיית הצלחת עצמה או בעזרת כף.
נפרוס את היוגורט כך שיכסה את רוב הצלחת…
  • נניח את החצילים הקלופים על היוגורט.
כבר נראה יפה, לא צריך עןד הרבה…
  • נפזר את הפלפל החריף, הלימון הכבוש, עשבי התיבול והשום קונפי על החצילים והיוגורט.
  • נזלף את שמן הזית מסביב ומעל לחצילים כראות ענינו.
כל המרכיבים על החצילים…מנה טעימה ויפה כל כך…
  • נגיש את המנה ונשמע את קריאות ההתפעלות של האורחים ובני הבית.
מנה כל כך יפה וכל כך טעימה ובד בבד פשוטה כל כך להכנה…
מהמם!…
טירוף של טעמים…
זה מה שקורה כשעוזבים מנה כזו רגע לבד… 🙂

אהבתם את החצילים ביוגורט? אולי תרצו סיגרים של כבד עוף ליד או הום-פרייז?

אם אהבתם אשמח לדעת (גם אם לא).

אם הכנתם אשמח שתשתפו איתי את הרשמים שלכם ו/או תמונה.

אם אתם מוצאים שהמתכון הזה מעניין לכם אשמח אם תרשמו לעידכונים במייל. עושים את זה פה למטה או בצד, מקבלים מייל לכתובת הדואר שרשמתם ומאשרים אותו. זה יבטיח שתקבלו מתכונים חדשים שלי היישר אליכם!

בתיאבון!

2 תגובות בנושא “מנה מטריפה של חצילים ביוגורט

השאר תגובה