תבשיל של חומוס בתנור

איזה כייף זה תבשילי קטניות שמתבשלים במשך שעות. בייחוד אם זה חורף. שמים את התבשיל על אש נמוכה או בתנור ועוזבים אותו כמה שעות. לאחר כמה שעות אופף את המטבח ריח מהמם – ריח של אוכל מנחם. אז אנחנו יודעים שהגיע הרגע לקחת מנה ולהתענג על טעמים של בית.

אם חושבים על זה לעומק אז דווקא התבשילים הללו שנותנים תוצאה מדהימה לא חייבים להיות מסובכים להכנה. קחו לדוגמה את תבשיל החומוס הזה – כמה דקות מארגנים את כל המרכיבים ואז לתנור. והתוצאה, אוח, התוצאה היא ביחס הפוך לכמות העבודה.

אז מדובר בתבשיל חומוס עם ירקות קל להכנה אך הוא דורש השריית החומוס במשך לילה. אחר כך מבשלים את החומוס במים ומקפים, מטגנים את הירקות כמה דקות ואז הכל לתנור וזהו. לאחר 3 שעות נקבל תבשיל של חומוס חלומי. תבשיל צמחוני וטבעוני, כייפי ומשביע.

אז מה דרוש לנו בשביל ההפקה הזו שתיתן לנו תבשיל גדול של חומס שיספיק ל-10 אנשים?

  • 2 כוסות של גרגרי חומוס יבשים – חשוב לקנות במקום עם תחלופה גבוהה שלא נקבל גרגרים שעמדו כמה שנים בחנות
  • 1 כרישה
  • 2 גזר
  • 2 מקלות סלרי
  • 2 בצלים בינוניים
  • 6 שיני שום
  • מלח
  • פלפל
  • 2 כפות רסק עגבניות
  • כוס יין לבן
  • 4-5 כפות שמן זית

אפשר לשחק עם הרכב הירקות בתבשיל ולא חייבים להצמד למה שרשמתי.

רשימת החומרים: גרגרי חומוס, כרישה, גזר, מקלות סלרי, בצלים, שיני שום, מלח, פלפל, רסק עגבניות (לא בתמונה), יין לבן, שמן זית

שנתחיל? מעט עבודה, כמה שעות בתנור ויש לנו תבשיל מנחם ומחמם.

  • את גרגרי החומוס נשרה בקערה עם הרבה מים לפחות לילה ועדיף אפילו יותר. זה כמובן דורש להתארגן יום לפני הבישול.
גרגרי החומוס בהשרייה עם הרבה מים…
  • למחרת נסנן ונשטוף את גרגרי החומוס. הם אמורים להיות תפוחים ויפים.
מסננים ושוטפים את גרגרי החומוס…
  • מחממים תנור ל-170 מעלות.
  • נשים את גרגרי החומוס בסיר עם הרבה מים, נביא לרתיחה ונבשל 10 דקות. במהלך הזמן הזה יווצר קצף. את הקצף הזה נקפה (נסיר) בעזרת מסננת.
קיפוי הקצף…
  • לאחר כ-10 דקות בישול נסנן ונשטוף את החומוס.
  • נתחיל להכין את הירקות. ראשית נקטום את קצוות הכרישה, נחצה אותה, נסיר את הגלד החיצוני ונקצוץ לפרוסות של סנטימטר בערך.
קוצצים את קצוות הכרישה…
וחוצים אותה…כמובן מסירים את הגלד החיצוני…
הנה כך…
ואז קוצצים לעובי של 1 סנטימטר בערך…
וזה מה שנקבל…
  • נקלוף את הגזרים, נחצה ונקצוץ לעובי של סנטימטר.
חוצים את הגזר…
וקוצצים לעובי של 1 סנטימטר…
הנה כך…
  • את הבצל והסלרי נקצוץ לקוביות של 1 סנטימטר או לפי מה שנרצה.
  • נקלוף ונקצוץ את שיני השום ונניח בנפרד.
  • את כל הירקות שקצצנו מלבד השום נשים בקערה, מוכנים לטיגון ראשוני.
כל הירקות בקערה…מוכנים לטיגון…
  • נחמם מחבת גדולה עם שמן הזית ונתחיל לטגן את הירקות שקצצנו. נערבב מדי פעם.
מתחילים לטגן את הירקות בשמן הזית…
מערבבים לאידוי יפה של הירקות…
  • לאחר כמה דקות הירקות מתחילים להשחים וזה הזמן להוסיף את רסק העגבניות, השום וכוס יין לבן.
לאחר כמה דקות הירקות מתחילים להשחים…
מוסיפים את רסק העגבניות…
מערבבים את רסק העגבניות לתוך התבשיל…
מוסיפים את היין הלבן והשום ומערבבים…
  • מבשלים את התבשיל על להבה חזקה במשך כ-5 דקות תוך ערבוב.
  • מוסיפים למחבת את גרגרי החומוס ומערבבים הכל.
מוסיפים את גרגרי החומוס למחבת…
ומערבבים הכל…
  • מעבירים את תכולת המחבת לתבנית תנור. זו יכולה להיות תבנית חד פעמית או תבנית זכוכית (פיירקס) או סיר שיכול להכנס לתנור (כמובן שלא סיר עם ידיות עץ או פלסטיק!).
מעבירים את תכולת המחבת לתבנית…
  • מוסיפים לתבנית כ-3-4 כוסות מים ומערבבים היטב.
מוסיפים מים ומערבבים…
  • מכסים את התבנית ומכניסים לתנור החם.
התבנית מכוסה…תיכף תיכנס לתנור שחומם ל-170 מעלות…
  • מדי שעה בודקים האם החומוס התרכך והאם חסרים מים. אם חסרים מים אפשר להוסיף כוס מים חמים. קשה להגיד כמה זמן צריך התבשיל להיות בתנור – זה תלוי בסוג החומוס וכמה הוא טרי. צריך לטעום מדי פעם גרגר או שניים של חומוס ולהחליט האם הוא רך מספיק.
  • כאשר החומוס רך מספיק נסיר את כיסוי התבנית ונמשיך לאפות את התבשיל בתנור כחצי שעה נוספת. אם חסרים מים זה הרגע להוסיף כחצי כוס עד כוס מים חמים.
התבשיל באמצע הדרך…
כך זה נראה בסוף…
הנה ככה…
  • לאחר כ-3 שעות פחות או יותר נקבל תבשיל מהמם ומפנק. אני ממליץ להגיש אותו עם עשב תיבול קריר מעל (פטרוזיליה, נענע או כוסברה) – זה ייתן את הניגוד הנכון.
הנה כך…
כף של פינוק…כף עם טעמים של בית…

אהבתם את תבשיל החומוס? אולי תרצו סיגרים של כבד עוף ליד או הום-פרייז?

אם אהבתם אשמח לדעת (גם אם לא).

אם הכנתם אשמח שתשתפו איתי את הרשמים שלכם ו/או תמונה.

אם אתם מוצאים שהמתכון הזה מעניין לכם אשמח אם תרשמו לעידכונים במייל. עושים את זה פה למטה או בצד, מקבלים מייל לכתובת הדואר שרשמתם ומאשרים אותו. זה יבטיח שתקבלו מתכונים חדשים שלי היישר אליכם!

בתיאבון!

השאר תגובה