פלפלצ'ומה מהממת בקלילות

בתור אחד שתמיד נמצא בדיאטה כזו או אחרת אני מנסה בקדחתנות למצוא איזשהו שידרוג לאוכל. שידרוג כזה שיהיה טעים וכייפי אבל לא יהיה עתיר בקלוריות.

אחד השידרוגים שלי לגבינה לדוגמה הוא להוסיף קצת כמון. כן, פשוט תבלין כמון טחון עם גבינת קוטג' הופך אותה למעדן.

שידרוג אחד זה להוסיף סחוג לכל דבר. נותן את החריפות שעושה שמח בפה במינימום קלוריות.

מדי פעם אני מכין גם פלפלצ'ומה. הפלפלצ'ומה היא ממרח טריפוליטאי שנותן שידרוג לכל מנה. החל ממריחה על פרוסה ועד ערבוב עם ירקות או גבינה.

אז מה זה בעצם פלפלצ'ומה? מדובר בממרח של פפריקה ושום מעורבב עם שמן. מאוד פשוט להכין, זה מהמם בכל ארוחה ואפשר להכין כמות גדולה, להקפיא ולהפשיר בעת הצורך. הטעם של הפלפלצ'ומה הוא של ממרח או תערובת תבלינים נימוחה בטעמי שום מודגשים.

יש לי תחושה שגם מי שלא ממש מכיר טעמים אלו יתחבר אליהם בקלות. ממש שווה לנסות. כמו שאמרתי ההכנה קלה ומהירה מאוד.

אז מה דרוש לנו בשביל ההפקה הזו שתיתן לנו כ-6 עד 8 קופסאות של ממרח שאותם נוכל להשים במקרר או להקפיא ולהפשיר (ותאמינו לי שזה לא יחזיק מעמד זמן רב… 🙂 )?

  • 150 גרם פפריקה מתוקה – עדיף פפריקה מרוקאית בשמן
  • 100 גרם פפריקה חריפה – עדיף פפריקה מרוקאית בשמן. אם רגישים לחריף אז מחליפים בפפריקה מתוקה
  • 3-4 ראשי שום מפורקים לשיניים או לחילופין 7-8 כפות גדושות של שום כתוש (זה הרבה – זו לא טעות!)
  • 2 כפיות קימל טחון – אפשר להוסיף ואפשר גם לא
  • 1 כפית כמון טחון – אפשר להוסיף ואפשר גם לא
  • 2 כפיות שטוחות מלח או לפי הטעם
  • מיץ מלימון גדול
  • 400 גרם שמן קנולה
רשימת החומרים: פפריקה מתוקה, פפריקה חריפה, קימל טחון (לא חובה), כמון טחון (לא חובה), שום, מלח, לימון ושמן

שנתחיל? 5 דקות ויש לכם את זה. לא זו לא טעות – 5 דקות. פשוט וקל והטעם משגע!

  • נקלוף את שיני השום ונכתוש אותן בעזרת כותש שום.
  • בקערה שיכולה להכיל את כל החומרים נשים את הפפריקה המתוקה, הפפריקה החריפה, השום הכתוש, הקימל (לא חובה), הכמון (לא חובה) וכפית מהמלח.
כל החומרים בקערה
  • נסחט את הלימון לתוך הקערה.
סוחטים את הלימון
  • נוסיף את השמן ונערבב את הכל. צריך להתקבל מרקם כמו בתמונה. אם יוצא סמיך מדי אפשר להוסיף עוד קצת שמן ואם דליל מדי אפשר להוסיף עוד פפריקה מתוקה ואפילו חריפה (לפי ההעדפה).
מוסיפים שמן ומערבבים.
זה המרקם שצריך לקבל…אם דליל נוסיף פפריקה ואם סמיך נוסיף שמן…
  • מתקנים תיבול – מלח וחריפות (אפשר להוסיף פפריקה חריפה).
  • זהו – הממרח מוכן. נעביר לקופסאות ולמקרר או למקפיא.
  • אז יש לנו פלפלצ'מה – מה נעשה עם זה? נמרח על פרוסה (זה יהפוך כל סנדוויץ פשוט למושלם), נערבב עם גבינה (יעשה אותה מעניינת אם אתם כמוני בשיממון גבינות… 🙂 ), קצת בסלט או תוספת לכל אוכל שבא לנו. שימו לב שטוסט עם מריחת פלפלצ'ומה הוא מעדן! האאאא…ולא ציינתי שהפלפלצ'ומה היא בסיס נהדר לחריימה…
הממרח בקופסאות…
ממש טעים ומפתה לאכול…והריח, אוך הריח…
  • כותב על הקופסאות מה זה ומקפיא…
כיתוב זה חשוב… 🙂

אהבתם את הפלפלצ'ומה? אולי תרצו להכין גם סיגרים של כבד עוף או תפוחי אדמה אפויים עם פטנט הכי קראנצ'י שיש?

אם אהבתם אשמח לדעת (גם אם לא).

אם הכנתם אשמח שתשתפו איתי את הרשמים שלכם ו/או תמונה.

אם אתם מוצאים שהמתכון הזה מעניין לכם אשמח אם תרשמו לעידכונים במייל. עושים את זה פה למטה או בצד, מקבלים מייל לכתובת הדואר שרשמתם ומאשרים אותו. זה יבטיח שתקבלו מתכונים חדשים שלי היישר אליכם!

בתיאבון!

5 תגובות בנושא “פלפלצ'ומה מהממת בקלילות

השאר תגובה