עוגת שוקולד עשירה מאוד – נמסיס

כמה שזה יכול להשמע מוזר אני לא ממש אוהב שוקולד ולא עוגות שוקולד ולא קינוחים משוקולד. מעדיף בצק, מעדיף פירות, מעדיף עוגות גבינה, מעדיף עוגות בחושות (שהן לא עוגת שוקולד… 🙂 ).

אבל בכל זאת לפעמים בא לי משהו שוקולדי. זה יכול להיות כדור שוקולד, זה יכול להיות אקלר שוקולד וזו יכולה להיות עוגת שוקולד.

ואם כבר עוגת שוקולד אז אני לא מתפתה לכל עוגה, צריך משהו מושקע, עם חומרים טובים, משהו שיהיה עשיר ומיוחד מאוד.

לראשונה נתקלתי בעוגת נמסיס בסרטון יוטיוב של ריבר קפה בלונדון. יש להם סירטונים מהממים לאנשים שאוהבים לבשל. סירטונים שיכניסו אתכם למטבח גם אם לא תכננתם. קוריוז מעניין – פה התחיל ג'ימי אוליבר את הקריירה שלו – תוכלו לראות אותו פה – לא תאמינו כמה צעיר הוא פה.

עוגת הנמסיס מוגשת בריבר קפה שנים ועולה שם 10 פאונד לפרוסה. החדשות הטובות שאם תכינו אותה בבית מאותו מתכון בדיוק לכם זה יעלה הרבה פחות!

לקחתי את המתכון בסירטון הוידאו ותירגמתי אותו למידות שיתאימו לי לתבנית אינגליש קייק מאורכת. אפשר כמובן לעשות את אותו מתכון בתבנית עגולה.

העוגה היא קרמית מאוד ועשירה בצורה יוצאת דופן. כמה ביסים ממנה ואתם שבעים ולכן ממליץ להגיש אותה במנות קטנות.

אז מה דרוש לנו בשביל ההפקה הזו שתיתן לנו שתי עוגות בתבנית אינגליש קייק או עוגה עגולה בתבנית 25-26 סנטימטר קוטר?

  • 370 גרם שוקולד מריר 70 אחוז
  • 225 גרם חמאה
  • 5 ביצים
  • 375 גרם סוכר
  • 5 כפות מים לבישול הסירופ
רשימת החומרים קצרה: שוקולד, ביצים, חמאה וסוכר

שנתחיל? תוך פחות משעתיים העוגה מוכנה אחרי אפייה אבל נחוצות עוד מספר שעות להתייצבות.

  • נחמם תנור ל-120 מעלות.
  • בקערת מתכת או זכוכית נשים את השוקולד והחמאה. את הקערה נשים על סיר עם מעט מים על האש ונתחיל לחמם. אסור שהמים יגעו בקערה אלא רק שהאדים יחממו אותה וימיסו את השוקולד והחמאה.
  • מערבבים מדי פעם עד להמסה של כל השוקולד והחמאה.
השוקולד והחמאה בקערה…את הקערה הזו נשים על סיר עם אדים…
מתחיל להנמס…
כל השוקולד והחמאה נמסו…
  • בינתיים מקציפים את הביצים עם 125 גרם סוכר (שליש מכמות הסוכר הכוללת במתכון). מקציפים כ-10 דקות עד שמקבלים קצף צהוב בהיר ותפוח.
מתחילים להקציף ביצים וסוכר…
בהתחלה זה נוזלי…
אבל אחרי כמה דקות מתקבל קרם מהמם…
  • את 250 גרם הסוכר הנוספים נשים בסיר יחד עם 5 כפות מים ונתחיל לחמם אותם. נחמם עד שכל הסוכר נמס והסירופ מבעבע.
הסוכר בסיר יחד עם קצת מים…
מרתיחים לקבלת בועות יפות כאלו…
  • כאשר סירופ הסוכר מוכן נשפוך אותו לתוך השוקולד המומס ונערבב היטב.
שופכים את הסירופ לקערת השוקולד…
ומערבבים היטב…
  • את מסת השוקולד עם הסירופ נשפוך לקערת הביצים ונקציף במשך 20-30 שניות נוספות לתערובת אחידה וזהו.
שופכים את תערובת השוקולד לקערת המיקסר עם הביצים…
זו התערובת שקיבלנו ואותה נשפוך לתבניות האפייה….
  • נרפד את התבניות המאורכות בנייר אפייה ונשפוך לתוכם את התערובת בצורה שווה.
מחלקים את התערובת לשתי תבניות מאורכות…
  • נכין תבנית גדולה שתוכל להכיל את שתי התבניות המאורכות ונשפוך לתוכה מים פושרים בגובה של סנטימטר.
  • את שתי התבניות המאורכות נשים בתבנית הגדולה ונכניס לתנור החם.
  • נאפה כ-40 דקות. לאחר כ-40 דקות נבדוק מה קורה עם העוגות. העוגות צריכות להיראות מבריקות ויציבות. אם ננסה להכניס סכין בזהירות בין התבנית לצד העוגה זה לא יהיה נוזלי אלא ממש יזוז עם הסכין (לעשות את הניסוי הזה בעדינות בבקשה בכדי לא לפגום בצורה של העוגה). אם העוגות מוכנות נוציא אותן עם תבנית המים ונניח להתקרר. בשלב זה לא נוציא את העוגות מהמים אלא ניתן להן להתקרר בתוך תבנית המים.
העוגות מוכנות…
  • לאחר שהעוגות התקררו אפשר להפוך אותם לצלחת הגשה. הכי יפה להגיש כאשר תחתית העוגות נמצאת כלפי מעלה, כלומר הפוכות. נעשה זאת כך:
  • נוציא את העוגות מהתבניות עלידי משיכתן עם נייר האפייה.
מוציאים את העוגות מהתבנית…נעזרים לכך בנייר האפייה…פשוט מושכים את שני צידי נייר האפייה…
  • מניחים תחתית עוגה או צלחת הגשה מאורכת על העוגה.
מניחים תחתית עוגה על העוגה…
  • והופכים ומסירים את נייר האפייה. עכשיו העוגה יושבת על תחתית העוגה או צלחת ההגשה.
העוגה הפוכה…
מגיש אותה ככה…
עם אספרסו ליד…
שלמות…
ביס מטורף…

אהבתם את העוגה? אולי תרצו פצפוצי אורז בשוקולד ליד או מוס שוקולד של פעם?

אם אהבתם אשמח לדעת (גם אם לא).

אם הכנתם אשמח שתשתפו איתי את הרשמים שלכם ו/או תמונה.

אם אתם מוצאים שהמתכון הזה מעניין לכם אשמח אם תרשמו לעידכונים במייל. עושים את זה פה למטה או בצד, מקבלים מייל לכתובת הדואר שרשמתם ומאשרים אותו. זה יבטיח שתקבלו מתכונים חדשים שלי היישר אליכם!

בתיאבון!

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.