
יש לי קטע כזה שכשאני נכנס למסעדות אני מזמין עם האוכל גם מנה של חריפים. במסעות תל אביב זה נעשה ממש נפוץ וכל מסעדה שמכבדת את עצמה (טוב, אולי לא כל מסעדה אבל לפחות חלק מהמסעדות) יש בתפריט צלחת חריפים כזו או אחרת.
מעניין אותי מה תכלול צלחת כזו במסעדה. יש מסעדות שמגישות פלפלים חריפים, סחוג, עגבניות מרוסקות וטחינה. מסעדות אחרות מגישות פלפלים חריפים בתחמיץ כלשהו.
לאחרונה הייתי בשישקו וראיתי מנה פשוטה ומקורית שמצאה חן בעיני. זו הייתה מנה של פלפלים חריפים קלויים ומעליהם שמן זית וגבינת פטה. מנה מעולה, מלוחה וחריפה במידה.
מאוד פשוט להכין את המנה הזו. ממליץ לאוהבי החריף. סך הכל אלו פלפלים חריפים קלויים, מריחה של שמן זית, מלח וגבינת פטה או גבינה בולגרית וזהו. להגיש עם לחם ואתם מסודרים!
אז מה דרוש לנו בשביל ההפקה הזו שתיתן לנו צלחת למופת של פלפלים חריפים וגבינה?
- 5-6 פלפלים חריפים ירוקים או אדומים או שילוב כלשהו בניהם
- מלח לפי הטעם
- 2-3 כפות של שמן זית
- 100 גרם גבינה בולגרית או פטה

שנתחיל? חצי שעה ויש לכם מנה חריפה לתפארת!
- קולים את הפלפלים על להבת גז. אני מוצא שזה הכי הכי טעם ככה. הפלפלים מקבלים טעמים מעושנים שלא מתקבלים בצורה אחרת. מדי פעם הופכים את הפלפלים כך שיקבלו חריכה מכל הצדדים. אפשר לחילופין לקלות את הפלפלים עם ברנר או בתנור בחום מקסימלי כ-10-20 דקות.


- לאחר שהפלפלים קיבלו צבע שחור מכל הכוונים מעבירים אותם לקערה ומכסים את הקערה כך שהפלפלים יתאדו באדים שלהם ואפשר יהיה להסיר מהם את קליפתם.

- לאחר כ-10-20 דקות נוציא את הפלפלים ונקלוף אותם עם הידיים. הקליפה צריכה לנשור בקלות.

- ניקח כל פלפל ונסיר את ראשו. נעשה חתך לאורך ונפתח אותו. נסיר את הגרעינים והקרומים הלבנים שבתוך הפלפל. בעצם ישארו לנו “שטיחים” קטנים של פלפלים נקיים ללא קליפה וללא גרעינים וקרומים. לטעמי אין בכלל בעייה אם חלק מהקליפה השחורה נשארת על הפלפלים זה נותן המון טעם ומראה אוטנטי.

- מסדרים את הפלפלים על צלחת ההגשה בצפיפות. אני סידרתי ירוק ואדום לסירוגין אך בהתאם לפלפלים שיש לכם אפשר גם הכל ירוק או הכל אדום או כל שילוב אחר שיראה יפה.

- נמרח את הפלפלים בשמן זית או נזלף שמן זית.


- נפזר על הפלפלים חתיכות קטנות של גבינה בולגרית או פטה ונפזר מעט מלח (הגבינה כבר מלוחה אז לא צריך הרבה מלח).

- זהו, סיימנו. מנה קלה מאוד להכנה ויפה. נגיש עם לחם או כל מנה אחרת שמתחשק.






אהבתם את הפלפלים החריפים האלו? אולי תרצו סיגרים של כבד עוף ליד או גזר אפוי בתבלינים?
אם אהבתם אשמח לדעת (גם אם לא).
אם הכנתם אשמח שתשתפו איתי את הרשמים שלכם ו/או תמונה.
אם אתם מוצאים שהמתכון הזה מעניין לכם אשמח אם תרשמו לעידכונים במייל. עושים את זה פה למטה או בצד, מקבלים מייל לכתובת הדואר שרשמתם ומאשרים אותו. זה יבטיח שתקבלו מתכונים חדשים שלי היישר אליכם!
בתיאבון!